Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan: „Statul paralel este însuși Liviu Dragnea, un om putred de bogat, cu o avere pe care nu va putea niciodată s-o justifice”

Cătălin Ivan

(Foto: Facebook/Cătălin Ivan)

„Liviu Dragnea și cei din jurul său sunt tot mai rupți de realitate. PSD este deturnat cu bună știință de la scopul său real, de partid de stânga, și este târât într-o luptă cu un dușman imaginar, un rău general care vine de undeva, din afară, dar și din țară, de la servicii, de la multinaționale, de la bănci, de la ambasade, de oriunde mai puțin de la conducerea partidului”, a scris pe Facebook europarlamentarul PSD Cătălin Ivan.

Cătălin Ivan spune că membrii de partid trebuie să fie convinși că, deși nu este clar cu cine și pentru ce luptă, miza este uriașă, iar generațiile viitoare le vor fi recunoscătoare.

„În realitate, statul paralel chiar există și este ușor de identificat. Nu cred însă că Liviu Dragnea cere PSD-ului să lupte cu el din moment ce tocmai Liviu Dragnea este exponentul cel mai notoriu al acestui stat paralel”, scrie europarlamentarul PSD. 

„Un partid sănătos nu ar da un Sorin Moisă nici pe o sută de Liviu Dragnea”

„Da, există statul paralel. Numai că statul paralel este însuși Liviu Dragnea, un om putred de bogat, cu o avere pe care nu va putea niciodată s-o justifice, și care mimează, cu destul talent, grija pentru săraci”, mai adaugă Cătălin Ivan. 

Despre plecarea din PSD a lui Sorin Moisă europarlamentarul Cătălin Ivan a scris pe Facebook că „este o pierdere imensă pentru stânga românească și europeană” și că „un partid sănătos, democratic, atașat real valorilor de stânga și valorilor europene, nu ar da un Sorin Moisă nici pe o sută de Liviu Dragnea.”

Ministrul Liviu Pop, despre statul paralel:  „Acei oameni care cheamă la audieri anumiți angajați ai ministerului și încearcă să afle de la ei informații despre alți oameni ai ministerului”

Subiectul „statului paralel” a fost abordat duminică și de ministrul Educației. Liviu Marian Pop a declarat duminică la Iași, că „statul paralel" este format din „acei oameni care cheamă la audieri anumiți angajați ai ministerului și încearcă să afle de la ei informații despre alți oameni ai ministerului".

„Sunt acei oameni care nu au curajul să vină în față să spună ce gânduri meschine au și folosesc alți oameni. Acei oameni care cheamă la audieri anumiți angajați ai ministerului și încearcă să afle de la ei informații despre alți oameni ai ministerului. Și mă opresc aici (...) Nu am găsit la Iași acești oameni și sper să nu-i găsesc la Iași. Sunt unii pe la București și alții pe la Târgu Mureș", a afirmat ministrul Pop la întrebarea reporterilor din cine este format „statul paralel", potrivit Agerpres.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Paranoia retoricii politicienilor români.

  Limbajul politicienilor noștri este inundat de sintagme precum: "statul paralel", "binomul", "statul mafiot", "sistemul băsist", "statul procurorilor", etc. Funcție de interesul său personal precum și de tabăra politică căreia-i aparține, omul politic folosește unul sau altul din termenii de mai sus pentru a-și susține argumentele sau pentru a contracara acuzele aduse la adresa sa. Băsescu vorbește despre statul mafiot, Udrea de statul paralel, ciracii lui Voiculescu se dau victime ale abuzurilor sistemului băsist, Tăriceanu o trage și el cu statul procurorilor, trepădușii din presă în frunte cu "maestru" Cristoiu nu scot o vorbă fără a invoca binomul. Și toate aceste sintagme neroade și otrăvite deopotrivă nu vor să descrie decât partea ocultă a statului român. Nu vreau să-mi imaginez ce va înțelege un străin venit în România și asaltat de astfel de aprecieri la adresa statului român, a țării ăsteia, a oamenilor ce o populează. Cine e, măi apucaților, statul paralel ? Cine-l populează ? Care-i sunt mentorii ? Soroș ? Coldea ? Maior ? Tăriceanu ? Băsescu ? Dragnea ? Koveși ? Mișu Tudose ? Moș Teacă ? Voiculescu ? Udrea ? Ponta ? Boc ? Isărescu ? Cine măi ?
  Dar statul mafiot ? Cine Traian Băsescu ? Clanul Clămparu ? Clanul Cordunenilor ? Fane Spoitoru ? Nu cumva și cei pomeniți mai sus la statul paralel ? Sau e cumva plăsmuirea unor minți lovite de paranoia față de care să se victimizeze ? Toate aceste întrebări sunt cu răspuns indus.

  PS. Scenă antologică, de cascadorii râsului, petrecută zilele trecute în platou studioului Antena 3.
  Protagoniști: Gâdea și Mircea Badea
  Invitat: istoricul Troncotă
  Obiectul discuției: casetele audio lăsate de gen.Iulian Vlad după moartea sa.
  Actul I. Scena I.
  Troncotă relatează despre modul în care a fost "sinucis", la Viena, fratele lui Ceaușescu, Marin Ceaușescu.
  Scena II. Istoricul continuă să explice care era rolul acestuia în capitala Austriei, despre misiunea sa de a gestiona fondurile valutare secrete ale Securității.
  Scena III. Troncotă, cu o ușoară mimică complice și cu intenția vădit-subversivă de a continua discuția în legătură cu cei care au orchestrat sinuciderea, face o pauză ca și cum ar fi vrut să primească încuviințarea celor doi, rămași cu gurile căscate, și în preajma unei mărturii catastrofale ce părea iminentă.
  Scena IV. Gâdea și Badea, muți de uimire, cu ochii bulbucați, cu noduri în gât, uită să mai respire și întreabă cu privirea: "ce faci nene, vrei să ne distrugi ?" Înghit în sec și nu știu cum să depășească momentul creat sugestiv de ghidușul istoric.
  Scena V. Troncotă, savurează pentru câteva clipe starea cataleptică a celor doi apoi, considerând probabil că s-a jucat destul cu ei, schimbă subiectul.
  Scena VI. Cei doi amfitrioni, lac de sudoare, încep să-și revină, slăbesc nodurile cravatelor evaluînd pericolul pe lângă care au trecut.
  Actul II. După momentul de maximă tensiune, discuția alunecă spre lucruri banale.
  The end.
  Dumneavoastră știți numele cărei persoane stătea istoricului pe limbă ?
  • Like 0
 • Liviu pop este atât de imbecil încât este o crimă împotriva romanilor că este ministru al învățământului. Vai de generațiile formate in ministeriatul unui asemenea dobitoc. Și majoritatea membrilor guvernului sunt la fel. Vai de amărâtă românie. Când vom scăpa de acești criminali vom fi o ruină. Asta a făcut psd timp de 28 de ani. Un partid care schimbă legile in așa fel încât să fie favorabile hoților din randul său si acoliților este un gunoi. Locul leaderilor acestui partid este la ocnă, vietasi.
  • Like 1
 • check icon
  Acest Cătălin Ivan începe să devină un personaj chiar frecventabil...
  • Like 0
 • ...fiindca dupa cum stiu eu pana acum nici nu a fost pus sa dea socoteala...
  • Like 0
 • Parafrazand zicala "Somnul ratiunii naste monstrii" as putea spune ca Somnul democratiei naste monstrii". Situatia nu se va schimba in partide pana cand statul de drept nu va functiona ca un stat de drept. Fara stat paralel si tot felul de artificii surogat, fara imixtiuni ale altor institutii ale statului in politica, fara imixtiunea politicului in alte institutii . Si cred ca prin asta am spus tot.
  • Like 0
 • Boala asta cu acuzarea altora despre ce se intampla rau tine de case mai mari ( vezi conspiratia rusa drept cauza tuturor relelor din SUA si, mai nou, UE ). Noua obsesie din Romania (TV) ca Dragnea este sursa tutror relelor ( ca si mai vechea obsesie cu Basescu, si si mai vechea obsesie cu Ceausescu ) tine de comoditate: identifica o persoana pe care o inzestrezi cu puteri discretionare si atunci numeste-o ca unica sursa a raului. Cred ca sursa raului in Romania o reprezinta lupta pentru putere politica si economica, lupta la care participa atat actori din tara cat si din afara ei. Cat timp aceasta lupta se desfasoara in cadrul legal si democratic nu este prea rau, devine foarte rau cand lupta se muta in subteran, cand devine o lupta de clanuri si metereze,fara nici o legatura cu legalitatea, democratia si mai ales cu cei pentru care se spune ca se duce lupta ( de aici si statul paralel si coloana a-5-a ).
  • Like 1
 • Pai stimabile, trebuia sa il iei si pe Chirica de mana, pe Moisa, si pe ceilalti care inca mai au un creier si un cazier curat, dar nu acum, ci de cand dragnea si tariceanu l-au debarcat pe ponta miseleste, ca niste colegi de coalitie . Si ati fi creat un partid real de stanga sau centru stanga. Acum e tardiv, si nu inspira incredere, sau credeati ca dragnea are doar o iesire necontrolata si isi revine ?
  • Like 1
 • Anon check icon
  Astia se muta in alte partide si incearca sa faca rost de un pic de capital electoral odata cu mutarea. Daca tot pleaca pot sa-l critice linistiti pe Dragnea si sa isi creeze lor insisi imaginea de oameni corecti, de "PSD-isti buni". Nu imi inspira nici un pic de incredere. De cine stie cat timp se scalda in mocirla PSD, dar acum brusc si-au descoperit coloana vertebrala?
  • Like 3
 • Un comentariu pertinent. Daca ai o educatie, oricat de putina, nu are cum sa nu te apuce nervii si furia impotriva lui Liviu Dragnea si gastii lui de hoti. Liviu Dragnea e mai mult decat un om, ci reprezinta o mentalitate inapoiata, autarhica, premoderna, feudala de care trebuie sa ne debarasam complet daca vrem sa traim mai bine.
  • Like 2
 • Paul check icon
  In orice societate democratica sanatoasa este nevoie ca intregul spectru politic sa fie acoperit prin partide pentru a da posibilitatea tuturor alegtorilor sa isi exprime vizounea despre societate si sa ia astfel parte la constructia societatii in care traieste. Un partid de centru stanga este in mod fundamental necesar Romaniei, psdragnea insa nu este un partid de centru stanga sau de stanga, de fapt nu poate fi incadrat inspectrul politic pentru ca nu este un partid politic ci este o abominatiune, o asocatie a hotilor, talharilor si mafiotilor asezonat cu cativa cretini patologic, care se se exprima in politica si a ajuns sa domine scena politica. Psdragnea, alde tariceanu sau pmp-tmp basescu nu sunt acoperirea politica a mafiei ci mafia intrata in politica. Singurul scop al acestor scursuri este sa-i tina pe romani saraci, needucati si dependenti de stat pentru a isi asigura controlul absolut al societatii. Ei fac asta printr-o combinatie de panem et circenses mioritic in sensul de pomana, propagandă si fantasmagorii combinata in stil modern cu dusmanul extern reprezentat tocmai de cei care au asigurat in ultimii ani bruma de bunastare la adapostul careia Romania incepuse se sa urneasca pe drumul cel bun.
  • Like 4


Îți recomandăm

litoral 2021

Totul a pornit de la o simplă aluniță pe care o avea pe spate, din naștere. Mereu râdea cu părinții ei - era alunița după care o puteau recunoaște imediat, în cazul în care ar fi pierdut-o pe malul mării. (Foto: Rob Wilkinson / Alamy / Alamy / Profimedia)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Echipa de fericire

„Am tras de mine cât am putut și la 11 și 50 de minute știu că a venit pe lume Teodor. I-am auzit pentru prima dată glasul, l-am simțit pe pieptul meu, i-am văzut pielea, am știut că i s-a pus sângele în mișcare... că a venit pe lume, de fapt”- Alexandra povestește zâmbind cele mai intense 40 de minute din viața ei.

Citește mai mult

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult