(Foto: Facebook/Cătălin Ivan)
„Liviu Dragnea și cei din jurul său sunt tot mai rupți de realitate. PSD este deturnat cu bună știință de la scopul său real, de partid de stânga, și este târât într-o luptă cu un dușman imaginar, un rău general care vine de undeva, din afară, dar și din țară, de la servicii, de la multinaționale, de la bănci, de la ambasade, de oriunde mai puțin de la conducerea partidului”, a scris pe Facebook europarlamentarul PSD Cătălin Ivan.
Cătălin Ivan spune că membrii de partid trebuie să fie convinși că, deși nu este clar cu cine și pentru ce luptă, miza este uriașă, iar generațiile viitoare le vor fi recunoscătoare.
„În realitate, statul paralel chiar există și este ușor de identificat. Nu cred însă că Liviu Dragnea cere PSD-ului să lupte cu el din moment ce tocmai Liviu Dragnea este exponentul cel mai notoriu al acestui stat paralel”, scrie europarlamentarul PSD.
„Un partid sănătos nu ar da un Sorin Moisă nici pe o sută de Liviu Dragnea”
„Da, există statul paralel. Numai că statul paralel este însuși Liviu Dragnea, un om putred de bogat, cu o avere pe care nu va putea niciodată s-o justifice, și care mimează, cu destul talent, grija pentru săraci”, mai adaugă Cătălin Ivan.
Despre plecarea din PSD a lui Sorin Moisă europarlamentarul Cătălin Ivan a scris pe Facebook că „este o pierdere imensă pentru stânga românească și europeană” și că „un partid sănătos, democratic, atașat real valorilor de stânga și valorilor europene, nu ar da un Sorin Moisă nici pe o sută de Liviu Dragnea.”
Ministrul Liviu Pop, despre statul paralel: „Acei oameni care cheamă la audieri anumiți angajați ai ministerului și încearcă să afle de la ei informații despre alți oameni ai ministerului”
Subiectul „statului paralel” a fost abordat duminică și de ministrul Educației. Liviu Marian Pop a declarat duminică la Iași, că „statul paralel" este format din „acei oameni care cheamă la audieri anumiți angajați ai ministerului și încearcă să afle de la ei informații despre alți oameni ai ministerului".
„Sunt acei oameni care nu au curajul să vină în față să spună ce gânduri meschine au și folosesc alți oameni. Acei oameni care cheamă la audieri anumiți angajați ai ministerului și încearcă să afle de la ei informații despre alți oameni ai ministerului. Și mă opresc aici (...) Nu am găsit la Iași acești oameni și sper să nu-i găsesc la Iași. Sunt unii pe la București și alții pe la Târgu Mureș", a afirmat ministrul Pop la întrebarea reporterilor din cine este format „statul paralel", potrivit Agerpres.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
Limbajul politicienilor noștri este inundat de sintagme precum: "statul paralel", "binomul", "statul mafiot", "sistemul băsist", "statul procurorilor", etc. Funcție de interesul său personal precum și de tabăra politică căreia-i aparține, omul politic folosește unul sau altul din termenii de mai sus pentru a-și susține argumentele sau pentru a contracara acuzele aduse la adresa sa. Băsescu vorbește despre statul mafiot, Udrea de statul paralel, ciracii lui Voiculescu se dau victime ale abuzurilor sistemului băsist, Tăriceanu o trage și el cu statul procurorilor, trepădușii din presă în frunte cu "maestru" Cristoiu nu scot o vorbă fără a invoca binomul. Și toate aceste sintagme neroade și otrăvite deopotrivă nu vor să descrie decât partea ocultă a statului român. Nu vreau să-mi imaginez ce va înțelege un străin venit în România și asaltat de astfel de aprecieri la adresa statului român, a țării ăsteia, a oamenilor ce o populează. Cine e, măi apucaților, statul paralel ? Cine-l populează ? Care-i sunt mentorii ? Soroș ? Coldea ? Maior ? Tăriceanu ? Băsescu ? Dragnea ? Koveși ? Mișu Tudose ? Moș Teacă ? Voiculescu ? Udrea ? Ponta ? Boc ? Isărescu ? Cine măi ?
Dar statul mafiot ? Cine Traian Băsescu ? Clanul Clămparu ? Clanul Cordunenilor ? Fane Spoitoru ? Nu cumva și cei pomeniți mai sus la statul paralel ? Sau e cumva plăsmuirea unor minți lovite de paranoia față de care să se victimizeze ? Toate aceste întrebări sunt cu răspuns indus.
PS. Scenă antologică, de cascadorii râsului, petrecută zilele trecute în platou studioului Antena 3.
Protagoniști: Gâdea și Mircea Badea
Invitat: istoricul Troncotă
Obiectul discuției: casetele audio lăsate de gen.Iulian Vlad după moartea sa.
Actul I. Scena I.
Troncotă relatează despre modul în care a fost "sinucis", la Viena, fratele lui Ceaușescu, Marin Ceaușescu.
Scena II. Istoricul continuă să explice care era rolul acestuia în capitala Austriei, despre misiunea sa de a gestiona fondurile valutare secrete ale Securității.
Scena III. Troncotă, cu o ușoară mimică complice și cu intenția vădit-subversivă de a continua discuția în legătură cu cei care au orchestrat sinuciderea, face o pauză ca și cum ar fi vrut să primească încuviințarea celor doi, rămași cu gurile căscate, și în preajma unei mărturii catastrofale ce părea iminentă.
Scena IV. Gâdea și Badea, muți de uimire, cu ochii bulbucați, cu noduri în gât, uită să mai respire și întreabă cu privirea: "ce faci nene, vrei să ne distrugi ?" Înghit în sec și nu știu cum să depășească momentul creat sugestiv de ghidușul istoric.
Scena V. Troncotă, savurează pentru câteva clipe starea cataleptică a celor doi apoi, considerând probabil că s-a jucat destul cu ei, schimbă subiectul.
Scena VI. Cei doi amfitrioni, lac de sudoare, încep să-și revină, slăbesc nodurile cravatelor evaluînd pericolul pe lângă care au trecut.
Actul II. După momentul de maximă tensiune, discuția alunecă spre lucruri banale.
The end.
Dumneavoastră știți numele cărei persoane stătea istoricului pe limbă ?