Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Evaluarea Națională 2022. Subiectele și baremul la limba și literatura română. Elevii au avut de analizat fragmente din „Toate pânzele sus!” și „Frânturi din viața lui Delavrancea”

Evaluare Națională - Subiectele de la proba de Limba Română

Evaluarea Națională 2022 a început marți cu proba de limba și literatura română. În timpul ei, elevii au avut de răspuns la o serie de cerințe pornind de la un fragment din „Toate pânzele sus!”, de Radu Tudoran, și de la unul din „Frânturi din viața lui Delavrancea”, de Cella Delavrancea. La cel de-al doilea subiect elevii au avut de scris un text narativ despre o întâmplare din vacanță. 

Totodată, Ministerul Educației a publicat și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română.

Îl puteți accesa mai jos.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult