Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Evaluarea Națională 2022. Subiectele și baremul la limba și literatura română. Elevii au avut de analizat fragmente din „Toate pânzele sus!” și „Frânturi din viața lui Delavrancea”

Evaluare Națională - Subiectele de la proba de Limba Română

Evaluarea Națională 2022 a început marți cu proba de limba și literatura română. În timpul ei, elevii au avut de răspuns la o serie de cerințe pornind de la un fragment din „Toate pânzele sus!”, de Radu Tudoran, și de la unul din „Frânturi din viața lui Delavrancea”, de Cella Delavrancea. La cel de-al doilea subiect elevii au avut de scris un text narativ despre o întâmplare din vacanță. 

Totodată, Ministerul Educației a publicat și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română.

Îl puteți accesa mai jos.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Cătălin Vasile, NN România

În acest an, NN România a creat primul fond de burse pentru viitori antreprenori, care susține tineri cu posibilități financiare limitate să urmeze studii aplicate de business la EA – The Entrepreneurship Academy.

Citește mai mult

Pasarea in vazduh

„Bilete Brâncuși sold out” este mesajul aproape permanent afișat la centrul de informații al Muzeului Național de Artă Timișoara unde, până 28 ianuarie 2024, se desfășoară expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale”.

Citește mai mult