Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Exit poll alegeri pentru consiliile județene 2024 CURS/Avangarde: PSD - 33%, PNL - 28%, AUR - 12%

votare - vot

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Primele rezultate exit poll pentru consiliile județene au fost făcute publice duminică la ora 22.00. 

UPDATE ora 22:00:

  • PSD: 33%
  • PNL: 28%
  • AUR: 12%
  • Alianța Dreapta Unită: 12%
  • UDMR: 5%
  • SOS: 4%
  • REPER: 2%
  • PUSL: 3%

Sondajul realizat la ieșirea de la urne până la ora 20:30 a arătat că PSD a câștigat la nivel național votul pentru consilierii județeni, cu 35%. PNL a obținut 28%, AUR - 12%, ADU - 12%, UDMR - 5%.

PSD şi-a propus să câştige 23 de consilii judeţene la alegerile locale, cu trei mai multe decât are în prezent, iar PNL speră să obţină 17 consilii judeţene, tot atâtea câte deţine şi în prezent, potrivit unor surse din conducerea coaliţiei, consultate de News.ro.

La alegerile din 2020, PSD a câștigat 20 de județe, PNL – 17, iar UDMR patru județe.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult