Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Exit poll CURS-Avangarde, alegeri prezidențiale 2019. Klaus Iohannis - 39%, Viorica Dăncilă - 22,5%, Dan Barna - 16,4%

Rezultate exit poll

Foto: Inquam Photos/Cornel Putan

Sondajul exit-poll făcut de CURS-Avangarde, arată că la ora 19:00 președintele Iohannis avea 39% din voturi, iar fostul premier Viorica Dăncilă se afla pe poziția a doua cu 22,5% din voturi. Dan Barna se situa pe poziția a treia cu 16,4% din voturi, iar Mircea Diaconu pe locul al patrulea cu 7,9%. Potrivit CURS, Theodor Paleologu avea, la ora 19:00, 6,1% din voturi.

Exit-poll-ul nu ia în considerare însă voturile din diaspora, peste 650.000.

Știrea inițială: 

Românii au votat în număr mare în primul tur al alegerilor prezidențiale, iar votul din diaspora a depășit toate așteptările. La ora 21:00, vor fi făcute publice primele estimări exit-poll realizate de CURS-Avangarde. 

Acestea sunt  realizate însă pe baza răspunsurilor oferite de alegătorii din țară, ceea ce înseamnă că situația s-ar putea schimba, odată cu numărarea voturilor din străinătate - peste 650.000, mult mai multe decât cele exeprimate în turul al doilea al alegerilor prezidențiale din 2014.

14 candidați participă la primul tur al alegerilor prezidențiale din 2014, însă sondajele de opinie i-au creditat cu șanse de a ajunge în turul 2 doar pe 4 - Klaus Iohannis, Dan Barna, Viorica Dăncilă și Mircea diaconu. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Dorin check icon
  Votanții de serviciu a PSD-ului adică Pomanagii au trimiso pe Tutā în turul 2,pupincurism tipic romanesc.
  • Like 3
  • @ Dorin
   Te înșeli, Tuta a fost trimisă în turul doi de proștii ăia cu #î n față.
   • Like 0
  • @ Dorin
   Delia MC Delia MC check icon
   Fără să se gândească o clipă, NU președintele dă, nu el stabilește nivelul pensiilor și salariilor. De altfel, dl Iohannis a promulgat legea pensiilor și nu se văd tăieri la orizont.
   În schimb, cum poate să ne reprezinte Dăncilă în străinătate? Pe câte meridiane și paralele să se mai facă de râs? Un vot dat de oameni care pur și simplu nu înțeleg rolul unui președinte.
   • Like 3
  • @ Delia MC
   Dorin check icon
   Adevărat,nu știu și nici nu-i interesează rolul unui președinte.Vor un Stăpân (sa văzut la tv cum îi pupau mâinile).Jalnic din păcate.
   • Like 1
 • Roxana B check icon
  Iata ca totusi ,nu!Dancila a intrat in turul 2.
  Fenomenal!!Si inexplicabil...
  • Like 2
 • Roxana B check icon
  Dupa cum vbesc la B1 se pare ca Barna a intrat in turul 2
  • Like 1


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult