Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Exit-poll IRES, alegeri prezidențiale 2019. Klaus Iohannis - 38,7%, Viorica Dăncilă -22%, Dan Barna - 16,1%

Vot 10 noiembrie 2019

Foto: Alexandra Pandrea/Inquam Photos

Datele exit-poll oferite de IRES arată că președintele Klaus Iohannis este pe primul loc, cu 38,7% din voturi. Potrivit estimărilor, Viorica Dăncilă ar intra în turul 2, cu 22% din voturi, în timp ce Dan Barna se află pe poziția a treia cu 16,1%, iar MIrcea Diaconu pe poziția a patra cu 8,2% din voturi. Candidatul PMP Theodor Paleologu este creditat cu 5,6% din voturi.

Exit-poll-ul nu ia în considerare însă voturile din diaspora, unde scrutinul încă nu s-a încheiat.

Știrea inițială:

Cine va ajunge în turul al doilea al alegerilor prezidențiale? La ora 21:00, postul Digi24 va face publice primele estimări exit-poll realizate de IRES.

Dacă, potrivit sondajelor, președintele Iohannis e creditat cu cele mai mari șanse, lupta pentru locul al doilea este strânsă și ea se dă între Dan Barna, Viorica Dăncilă și Mircea Diaconu.

Situația prezentată de exit-poll-urile de la ora 21:00 nu este însă definitivă. Cum acestea sunt realizate în țară, iar românii din diaspora au votat masiv la această rundă de alegeri, clasamentul s-ar putea schimba odată cu numărarea voturilor din străinătate,

În primul tur al alegerilor prezidențiale, românii au avut de ales dintre 14 candidați. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nu îmi este simpatic Barna, dimpotrivă, dar l-am votat pentru ca Dăncilă să nu intre în turul II. Dacă nu s-a întâmplat așa, mă consolez cu gândul că toți useriștii isterici de pe net au luat-o peste bot.
    • Like 1


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult