Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Experiența Lavinei cu balonul gastric Allurion. Mai slabă cu 23kg, mai fericită. Pune și tu întrebări despre Allurion!

Allurion

Nu s-a gândit niciodată la un balon gastric ca soluție pentru slăbire. De fapt, nu s-a gândit niciodată că ar avea nevoie să slăbească până când a venit pandemia. Lavinia Nistor avea 40 de ani în 2020 și 65 de kg, având înălțimea de 170cm. Stresul și oboseala cauzate de munca au dus la un stil nesănătos de a mânca. Ronțăia încontinuu. Când se întorcea de la cumpărături, mânca o pungă de alune de pădure în drum spre casă. Nu și-a dat seama când a luat în greutate, dar treptat s-au adunat mai mult de 20 de kg în plus. În doi ani, a ajuns de la 65kg, la 86kg.

Nu mi-am propus să slăbesc pentru a arăta mai bine, nu mă deranja noua formă a corpului meu. Problema cea mai gravă era faptul că oboseam foarte repede. Totul părea mai greu în viața mea de zi cu zi. Emoțional, nu mai eram bine. Atunci am știut că vreau să fac o schimbare. 

Toate dietele încercate erau amânate sau eșuau rapid. Drumul ei spre o stare de sănătate mai bună a dus-o la dr. Dănuț Dejeu, medic primar în chirurgie generală, co-fondator al Echipei Doctor Dejeu. Lavinia își dorea să facă o operație bariatrică, dar medicul i-a recomandat balonul gastric Allurion, pentru că, din diverse motive, nu era un candidat eligibil pentru o intervenție chirurgicală.

Balonul gastric Allurion este un dispozitiv medical inovator. Spre deosebire de alte baloane gastrice, Allurion nu necesită intervenție chirurgicală, endoscopie sau anestezie. Dispozitivul, sub forma unei capsule, este înghițit în timpul unei scurte vizite de 15 minute la medic, în ambulatoriu, și este eliminat în mod natural, aproximativ 16 săptămâni mai târziu. Pacienții slăbesc astfel 10-15% din greutatea lor corporală și își îmbunătățesc semnificativ starea de sănătare.

La un an și jumătate de când este folosit în România, 500 de persoane au beneficiat de tratament în acest fel. La nivel mondial, peste 100.000 de persoane au folosit Allurion până acum, acesta fiind brandul cu cele mai multe baloane gastrice vândute în 2021. Pe lângă balonul gastric propriu-zis, programul Allurion mai înseamnă și sfaturi personalizate din partea unui nutriționist și gadgeturi care te ajută să îți monitorizezi greutatea.

Lavinia a intrat în programul Allurion hotărâtă să își schimbe stilul de viață, iar sprijinul echipei medicale a fost foarte important. Discuțiile cu psihologul și cu nutriționistul au motivat-o și au ajutat-o să nu abandoneze lupta cu kilogramele în plus. În 4 luni, a reușit să slăbească 23 kg, ajungând din nou la 65kg. La 43 de ani, se simte mai bine ca înainte să înceapă programul: mănâncă mai echilibrat, la ore fixe, și bea 2 litri de apă pe zi. Mai mult, după încheierea programului Allurion, a continuat procesul de slăbire până la 61.9 kg în prezent. 

Povestea ei l-a motivat și pe soțul ei să încerce programul. La rândul lui, a reușit ceva ce nu mai credea că este posibil după nenumărate diete pe care le-a abandonat. A slăbit 17 kg în 4 luni.

În România, conform cifrelor OMS, 58% dintre adulți sunt supraponderali sau obezi. Deși percepută ca o problemă estetică, excesul ponderal este asociat cu probleme severe de sănătate, precum diabet zaharat, afecțiuni cardiovasculare și cerebro-vasculare, hipertensiune arterială și cancer.

Cei care sunt interesați să știe mai multe despre balonul gastric Allurion, au ocazia să afle chiar de la medicii din echipa Doctor Dejeu și de la 3 pacienți care deja au slăbit cu acest program, într-un webinar live care are loc pe 12 aprilie, de la ora 19:00. Cei care se înscriu în avans, pot interacționa cu medicii și cu pacienții punând întrebări: https://bit.ly/AllurionRomania_RP. Altfel, evenimentul online se poate urmări în mod gratuit, pe canalele social media Allurion România.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • @ Alina Stoica">Zoe
   Deci felicitari domnului doctor!
   • Like 0
  • @ Alina Stoica">Zoe
   Mult succes si pe viitor!
   • Like 0
 • Buna ziua. Vreau sa va confirm ca am folosit si eu aceasta procedura cu balonul Allurion la finalul anului trecut si am reusit sa slabesc 8 kg, ceea ce mi se pare foarte bine intr-un timp de doar 2 luni.
  Ii multumesc domnului doctor Dănuț Dejeu pentru profesionalism si pentru aceasta metoda noua de slabire!
  • Like 0


Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult