Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Fake news distribuit în cascadă de Gabriela Firea și liderii PSD după conferința președintelui: „Așa merge Iohannis la conferințe de presă. Cu cască...”

poza casca

Fake news distribuit pe Facebook de PSD. Fostul ministru al Sănătății, Florian Bodog și primarul Capitalei Gabriela Firea au postat pe conturile de Facebook o informație potrivit căreia președintele Klaus Iohannis ar fi avut o cască în ureche în timpul conferinței de presă de miercuri seară. 

UPDATE: Postarea a dispărut ulterior de pe contul de Facebook al primarului Gabriela Firea 

„Președintele-candidat Iohannis este nu numai foarte curajos, foarte deschis dialogului, dezbaterilor, foarte informat si sigur pe el, ci și foarte spontan! O dovedește cu prisosință casca din ureche folosită la conferinta de presă! Doamne, asa ceva!!??Ghinion!!!”, a scris pe Facebook Gabriela Firea. Mesajul, viralizat rapid, este însoțit și de imagini.

„Nu pot să cred! Marele Iohannis are nevoie să i se șoptească în cască! Că altfel nu este în stare să răspundă la întrebările presei.

E clar acum de ce nu vrea confruntare directă cu Viorica Dăncilă: se teme că nu-i va putea șopti nimeni răspunsurile!”, a scris Florian Bodog.

Postările au sute de comentarii și distribuiri.

La conferința de presă de la PNL, un jurnalist l-a întrebat pe președintele Iohannis dacă are în ureche o cască, așa cum se vehiculează pe rețelele sociale. Președintele a răspuns râzând, ducându-și mâinile către urechi.

„Aici nu, aici nu, … cred că aici”, a spus Iohannis, arătând apoi spre creștetul capului. „Mă bănuiți câteodată că fără copiuță nu merge? Nu cred ca mă bănuiti de asa ceva”, a adăugat presedintele.

La conferința organizată ulterior la PSD, Viorica Dăncilă a adus în discuție subiectul. „Să vă uitați bine la ureche, pentru că nu am cască în ureche”, a spus Dăncilă.  

Fotoreporterul Octav Ganea, de la Inquam Photos, care a participat la conferința de presă a președintelui Iohannis, a publicat o imagine în care se observă că președintele nu avea cască în ureche.

„Chiar si atunci când suntem scoși din sală reusim să demontăm știrile false.

Fotografie realizată din afara sălii în care președintele în functie și candidatul la Presedintia României, Klaus Iohannis, sustine o conferință de presă, după ce fotojurnaliștii au fost înlăturati din sală”, scrie Octav Ganea pe Facebook.

Foto Octav Ganea/Inquam Photos

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Firea îmi sugerează o viperă careia, ieșită în drum, e recomandat să-i zdrobești capul. Altfel e vai de tine. De ce aleg romanii asemenea jigodii: lis, videanu, oprescu, firea? Și-au bătut joc și își bate joc de oameni și de banii noștri. Chiar nu sunt oameni adevărați, educați, cinstiți pentru asemenea funcții? Românilor, nu vreți să terminăm cu borfașii și să ne alegem conducători cinstiți?
  • Like 0
 • Ma intreb ce o face pe dna Firea sa se faca de minune in halul asta mai ales ca dsa a fost reporter si stie mai mult ca ceilalti.Cred ca dna asta e bolnava de ura.Si din aceasta cauza ia hotarari pe moment care nu-i fac bine.Asa a facut si cand ne-a spus celor care nu avem copii ca suntem neoameni.O credeam mai desteapta dar cred ca nu are ce cauta in spatiul public.Mi-e frica de cine va fi urmatorul presedinte PSD.
  • Like 2
  • @ Horvath Silvia Liliana
   check icon
   Scriafa bacauanca suita in copac bukalez.
   • Like 0
 • Dan Car Dan Car check icon
  Lasand gluma cu casca la o parte, ar fi de remarcat faptul ca domnul Iohannis voebeste fluent engleza si germana. Doamna Dancila inca se pregateste pentru primul speach in English. Dupa doua mandate la Bruxelles?!
  • Like 3
 • Si? Si-a sters postarea dupa ce a mancat bors? Ca de obicei asa face.
  • Like 2
 • Jesus... atat pot sa scriu.
  • Like 2
  • @ Niculae Bucur Ion
   Încercati si Iisus...
   • Like 1
 • check icon
  Mă mir că țața Firea n-a spus că Johannis umblă cu cască de nazist!
  Mica jigodie de Ferentari (pardon, Voluntari) crede că nimeni nu se descurcă la televiziune fără cască. Ce să-i faci, trista-i experiență personală o bântuie...
  • Like 5
 • Noua petarda a PSD-ului în lipsa unor argumente serioase despre utilitatea lor "ca si" partid.
  Lipsa birocratica de imaginatie ne plaseaza în anii '40, odata cu venirea bolsevicilor lu' Ana Pauker în tara asta, ramasa, se pare, încremenita în aceasi ideologie mistificatoare a maselor prostite.
  Fake-uri, lovituri sub centură, 3-4 "puncte" ce trebuie atinse în discurs si repetate pînă cînd prostimea este convinsă de "adevărul" PSD.
  Mai nou se vorbeşte de noua găselniţă cu "casca din urechea lui Iohannis". Fotografii au oferit pozele ce demistifică aceste minciuni, dar, evident, PSD ştie că odată lansată "ştirea-fake" ea trăieşte prin ea însăşi.
  Scopul ? Păi să ascundă discursul găunos şi plin de minciuni a PM-ului Veorica.
  Aşa ne-au obişnuit, aşa vor fi mereu, pentru că din pisica PCR-ului nu pot ieşi decît şobolanii PSD-işti.
  Acesta este "respectul faţă de popor" cu care ne-a împuiat capul Dăncilă.

  Distragerea de la adevărul realitatii cu un discurs cu arhicunoscuta "limbă de lemn" (am făcut, am dres, nu suntem perfecţi da'…)
  Între timp se doreşte să uităm că "relizărili" PSD au adus o gaură de peste 20 de miliarde de lei din PIB, că "mărirea salariilor" si a pensiilor speciale (de astea se vorbeşte mai putin !), ne-au dus în pragul ruinei, în lipsa investitiilor, altele decît pe hîrtiile de pe care citeste 'telectuala Dăncilă. Ca nu avem spitale, scoli, autostrazi, s.a.m.d.

  Aţi văzut conferinţa lui Iohannis ?
  Ati văzut si pe cea a lu' Dăncila ?
  Aţi auzit întrebarile puse lui Iohannis ? DA!
  Ati auzit întrebările puse lu' Dăncila ? NU! (Tehnica PSD !)

  Iată, aceasta este diferenţa între "respectul faţă de popor" al unuia şi al altuia. Obiceiurile tip "Noaptea ca hotii" nu se pot schimba peste…noapte.

  Am fost partizanul unui dialog democratic, dar comportamentul PSD-ului, gata oricînd sa triseze şi niciodata sa creeze ceva util tuturor, m-a convins că mă înşelam.
  Mediocritatea lor e plina de smecherii, niciodata inteligenta si pusa la dispozitia tarii, transformate în imaginativ creativ pentru prosperitatea noastra a tuturor.

  PSD-ul nu merită această cinste. El trebuie tratat aşa cum se comportă. Adica, ca niste cîrpe murdare putind a coruptie mediocra si slinoasa si îmbracata în costume Boss ce crapa pe pîntecele lacomiei lor.

  Ideal ar fi ca totusi, o dezbatere să aiba loc, da' la Rahova, în careul activităţilor culturale, dacă există aşa ceva, la închisoarea care ar trebui să-i primească pe toţi PSD-iştii, compromisi, e clar, definitiv faţă de "respectul" pe care ni-l datorează.

  Manipularea e în toi.
  Ieşiţi la vot !
  PSD-ul; aşa cum este reprezentat, trebuie să dispară definitiv !

  • Like 6
  • @ contributor

   Între timp, corifeii PSD-ului,pe la toate televiziunile serioase, prezinta acest asalt al adevarului drept un fapt fara importanta.
   Cinismul iresponsabil al "purtatorilor de cuvînt mincinos" este sfidator si dispretuitor la adresa inteligentei noastre.

   Aceasta "casca" nu este un fapt divers !
   Aceasta "casca" este signifiantul mentalitatii unei clase politice mediocre , cleptocratice, cu educatie precara si tupeu iresponsabil.
   Aceasta "casca" ESTE PSD-ul !
   Aceasta "casca" este mesajul pe care ni-l urla în urechile noastre tolerante, indolente si ignorante acest partid mafiot si mortal pentru democratia noastra schioapa.
   Mesajul distribuit este asurzitor. Timpanele întelegerii noastre au fost facute ferfelita de mult timp.
   Mai auzim, noi, adevarul ?
   • Like 4

Îți recomandăm

e.on - energie

În viața de zi cu zi, când spunem energie, ne referim la lucrurile mici pe care le facem în mod uzual, fie că aprindem un bec, deschidem televizorul, gătim sau dăm drumul la centrală pentru a ne încălzi. Aceste acțiuni au devenit atât de uzuale, încât nu mai stăm să ne gândim cum a fost produsă energia respectivă - dacă vorbim despre energia electrică - sau de unde provine ea - dacă vorbim despre gazele naturale.

Citește mai mult

Cluj Napoca.

Persoanele care au în derulare credite cu dobândă variabilă, majorată ca urmare a creșterii indicilor de referință în funcție de care se calculează aceasta, ar putea avea parte de o perioadă în care ratele să nu mai crească atât de puternic, începând din a doua jumătate a anului. Foto: Andras Ferencz

Citește mai mult