Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește opt ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Farmecul spațiilor mici stă în detalii. Cum amenajezi o bucătărie open-space în care esteticul nu e compromis de dragul funcționalității

Graceful Greens

Nu e deloc ușor să amenajezi spații mici, iar când vine vorba de o bucătărie, lucrurile par și mai complicate. Pentru că tentația de a pune funcționalul înaintea esteticului este mare. Trebuie să ai în vedere și zona de gătit, și soluțiile de depozitare, dar și zona de luat masa. Fiecare centimetru trebuie valorificat fără ca întreg ansamblul să pară prea încărcat.

Sarcina devine și mai dificilă dacă ai o bucătărie de tip open space care trebuie să intre în dialog vizual cu livingul. Există însă soluții și mici trucuri la care poți apela pentru a obține un spațiu primitor și elegant.

Iar dacă vrei să treci la fapte, te poți inspira și din conceptul propus de DedeSign: bucătăria Graceful Greens. Pereții albi, tavanul verde și gresia gri creează un cadru general în care atenția la detalii configurează un spațiu primitor și revigorant. 

Detaliile spațiului

În conceptul propus, elementele de design au fost plasate strategic pe doi pereți, astfel că ceilați doi rămân deschiși pentru a lega bucătăria de holul de intrare în apartament și de living. Această soluție, pe lângă faptul că maximinează utilizarea spațiului, asigură fluxul natural între diferitele zone ale locuinței.

Dincolo de detalii

În centrul bucătăriei se află un mobilier bej de dimensiuni medii care conține o chiuvetă, o plită și un cuptor, toate fiind finisate în negru și completate de două zone de blat de lucru cu finisaj de lemn natural. Aceste suprafețe adaugă textură și căldură spațiului, dar oferă și suficient loc pentru pregătirea mâncării.

Frigiderul elegant gri se integrează în design datorită acesoriilor metalice de pe mobilier, care asigură coerență vizuală.

Accente de decor și elemente color

Cornișele decorative leagă elegant linia pereților de cea a tavanului și împrumută astfel spațiului un accent de rafinament clasic. Este numai un exemplu de cum poți îmblânzi spațiile moderne.

Plăcile Metro verzi de deasupra blatului sparg monocromia și revigorează spațiul prin adăugarea unui accent vibrant de culoare.

Detaliile care contează

Zona de servit masa este inima unei bucătării pentru că de multe ori nu este doar locul unde mănânci. Iar atunci când este vorba de un open space, cu atât mai mult. Intrarea în bucătărie dinspre holul apartamentului, invită oaspeții înăuntru.

O măsuță de bucătărie neagră cu aspect clasic, completată de patru scaune gri cu picioare de lemn, creează o zonă intimă de luat masa, dar nu numai. Pe timpul zilei, este evidențiată de lumina naturală care intră prin generoasă fereastră de tip clasic. Seara, efectul este asigurat de o suspensie industrială neagră plasată fix deasupra mesei. 

Delimitarea zonei este accentuată și prin intermediul covorului rotund gri, conturat de ciucuri delicați, care imprimă spațiului o notă boemă. 

Detalii pragmatice

Mobilierul înalt asigură spații de depozitare, dar pentru că niciodată nu sunt suficiente, în conceptul propus a fost integrat un cărucior de bucătărie alb. O soluție excelentă pentru tacâmuri, veselă și băuturi, care se află astfel la îndemână chiar lângă locul de luat masa.

Peretele din spatele căruciorului este decorat cu o oglindă cu un model geometric sablat. Un element de decor, dar cu un efect pragmatic: oglinda reflectă în încăpere lumina emanată de aplica metalică plasată deasupra și creează impresia de profunzime a spațiului.

Conceptul propus reflectă un amestec armonios de rafinament modern și eleganță clasică. Liniile clare și muchiile ascuțite definesc pereții, mobilierul și accesoriile, în timp ce elementele cu linii curbe moi, cum sunt masa, suspensia, covorul și scaunele, încălzesc spațiul în care niciun detaliu nu este lăsat la întâmplare și conturează o atmosferă primitoare. 

DedeSign este un proiect DEDEMAN și reprezintă asistentul virtual pe care îți dorești să-l consulți când îți amenajezi locuința.

O prezență discretă DedeSign, îți oferă sugestii și sfaturi concrete, te pune la curent cu noile trenduri în design și îți oferă concepte integrate ce te pot inspira astfel încât să-ți transformi încăperile locuinței sau grădina în spații care te reprezintă pe tine și pe cei dragi. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult