Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Festivalul multidisciplinar UNFINISHED își anunță primii speakeri confirmați. O experiență unică în inima Bucureștiului

Unfinished 2023

Ajuns deja la cea de-a opta ediție, festivalul multidisciplinar UNFINISHED va avea loc în perioada 22-24 septembrie 2023 și se va desfășura în House of ideas (Casa și Grădina Universitarilor) din București, au anunțat organizatorii festivalului. Cu o comunitate de peste 20.000 de oameni, din peste 71 de țări, UNFINISHED invită participanții să se înscrie la un exercițiu de tăcere și ascultare, festivalul devenind o oportunitate de a celebra frumusețea liniștii într-o lume plină de zgomot.

Timp de 3 zile, sub tema SILENCE, participanții vor putea explora în cadrul festivalului experiențe unice - workshop-uri, ateliere, experimente sociale - conversații interactive, momente artistice autentice - concerte, DJ seturi, dans, teatru - instalații imersive create de artiști locali și internaționali, momente de wellness - yoga, mindfulness, fitness - și mult așteptatele sesiuni de conectare Taste - celebrele reuniuni în jurul mesei, degustări de vin, conversații în jurul focului. 

Capucine Gros, directorul artistic al festivalului, a declarat că „tema ediției de anul acesta este un apel la tăcere, dar mai ales la ascultare. Credem că tăcerea este atât de strâns legată de mai toate aspectele vieții - de la democrație, cenzură și putere, până la natură, respect și secrete - încât SILENCE este un unghi cu adevărat valoros din care nu numai că am putea învăța despre ce anume ne leagă pe toți, dar ne poate ajuta să găsim și soluții pentru a ne asculta mai bine.”

Regizorul laureat cu premiul Emmy, Topaz Adizes, pe scena UNFINISHED

Printre speakerii confirmați de anul acesta se numără Topaz Adizes - scriitor, regizor și arhitect în designul experiențelor, al cărui documentar interactiv {THE AND} a câștigat în 2015 premiul Emmy și premiul World Press Photo; Rafaela Sahyoun - dansatoare, coregrafă și profesoară de dans, implicată în mai multe proiecte pedagogice artistice; Ligia Giatti - director de operațiuni la Mesa, un sistem de lucru bazat pe echipă, conceput pentru a rezolva rapid provocări complexe; John Evans - muzician ce experimentează la limita dintre soul, blues, electronică și house și Edouard Millot - antreprenor, membru Climatosfera și formator Climate Fresk.

Mai multe detalii și speakeri confirmați se pot regăsi pe website-ul festivalului și pe canalele de social media: Facebook, Instagram, Linkedin și Twitter.

Cristian Movilă, fondatorul festivalului UNFINISHED, a declarat că „2023 nu face excepție de la regulă. UNFINISHED este în primul rând o comunitate de indivizi complet diferiți, dar care împărtășesc aceeași viziune, curiozitate și deschidere către învățare non-stop. Din acest motiv, misiunea noastră este să conectăm oameni care la prima vedere par să nu aibă nicio legătură unul cu celălalt, dar a căror interacțiune poate genera niște conversații extrem de revelatoare. Așa că, ediția de anul acesta va aduce la aceeași masă arhitecți cu specialiști în tehnologie, coregrafi cu antreprenori, naturaliști cu psihoterapeuți și suntem convinși că intersecția acestor domenii complet diferite va avea un rezultat valoros și memorabil. Important este să-i ascultăm cu adevărat”.  


Cum poți participa la UNFINISHED?

Ca în fiecare an, participarea în festival costă timp și implicare. Unica modalitate de a avea acces în comunitatea UNFINISHED este prin completarea unei aplicații, în care cei interesați trebuie să povestească despre ei, despre valorile și motivația lor și despre ce aduc în festival cu prezența lor. Sesiunea de înscriere se va deschide pe site-ul unfinished.ro, la începutul lunii iulie, și vor fi acceptați 3141 participanți.

Parteneri: Banca Transilvania, PRO TV, IQAds, Republica, Igloo, Glamour, Agerpres, Zelist - standardul de facto în monitorizarea online din România.

Desfășurat sub înaltul patronaj al Parlamentului European, UNFINISHED este primul festival multidisciplinar din România și a fost creat de Fundația Eidos ca o experiență în continuă evoluție. Din 2016 și până acum, Unfinished a avut peste 250 de invitați printre care co-fondatorul Pixar, Alvy Ray Smith, directorul artistic pentru linia masculină Louis Vuitton, Virgil Abloh, artista multipremiată, Marina Abramovic, strategul digital din timpul administraţiei Obama, muzicianul Nicolas Jaar și Esther Perel, cel mai cunoscut psihoterapeut specialist în relaţii de cuplu.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult