Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Firmele cu cifră de afaceri mai mare de 50.000 euro au obligația să se doteze cu cititoare de card

cititor card

(Foto: Inquam Photos / Raul Giuglea)

Actul normativ analizat modifică legislația privind obligația operatorilor economici de a se dota cu cititoare de card. În acest sens, un operator economic ce a realizat în exercițiul anterior o cifră de afaceri mai mare de 50.000 euro (50.000 euro x 4.6597 = 232.985 lei) are obligația de a se dota cu cititoare de card sau alte tehnologii moderne de încasare prin transfer bancar a contravalorii bunurilor sau serviciilor vândute.

Dacă se depășește plafonul cifrei de afaceri amintit, această obligație se aplică atât agenților economici ce au livrări de bunuri în sistem en-gros, cât și en-detail. Aceeași obligație se menține și pentru prestatorii de servicii când au depășit plafonul cifrei de afaceri amintit.

Legea menține posibilitatea acordării avansurilor de numerar în sumă de până la 200 de lei, iar operatorul economic poate solicita un comision de 1% din suma acordată în numerar.

Citește aici actul normativ

Instituțiile financiare au obligația să asigure echipamentele necesare într-un termen de maximum 30 de zile de la cererea persoanelor interesate.

Se menține, de asemenea, obligația instituțiilor publice de a se dota cu aceste cititoare de carduri când încasează sume de bani pentru activitățile efectuate. Aceste reglementări se aplică începând cu data de 27 iulie 2018.

Notă: Anterior, plafonul amintit a fost de 10.000 euro, însă normele de aplicare au intrat în vigoare în primele zile ale lunii iulie 2018, astfel încât această legislație nu a fost operațională.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Cine ilustrează articolele? Ați decodat imaginea? Știți ce ați transmis vizual, adică știți cum ați folosit mijlocul de comunicare cu cel mai important impact?
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult