Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Fiul Sorinei Pintea: Denunțătorul mi-a spus că alte patru tranșe de bani au ajuns la senatorul Liviu Pop. Senatorul PSD neagă acuzațiile

Ionut Pintea

Foto: captura Facebook

Ionuț Pintea, fiul fostului ministru al Sănătății, a povestit într-o înregistrare video că a avut o întâlnire cu denunțătorul mamei sale, care a fost reținută sâmbătă de DNA. Ionuț Pintea vorbește de „alte patru tranșe de bani” care ar fi ajuns, potrivit denunțătorului, la senatorul PSD, Liviu Marian Pop. 

Liviu Marian Pop a respins acuzațiile. Într-o intervenție la Antena 3, senatorul a afirmat că nu ar fi intermediat vreo întâlnire între denunţător şi fiul Sorinei Pintea şi nici presupuse plăţi ilegale. 

Fostul ministru Sorina Pintea a fost reţinut de DNA, procurorii acuzând-o că ar fi primit, de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, sumele de 10.000 de euro şi 120.000 lei. 

Mărturia lui Ionuț Pintea, redată de Digi24:  

„Nici eu nu știu prea multe în afară de ce se spune la televizor, dar voi face o mărturie. Este vorba despre ce mi s-a întâmplat astăzi. Dimineață am fost sunat de către senatorul PSD de Maramureș Liviu Marian Pop și m-a rugat să mă întâlnesc urgent cu cineva. Am coborât la mașină, m-am înregistrat, deoarece nu știam cu cine mă întâlnesc și despre ce este vorba. (...) Am ajuns la o pizzerie în Baia Mare. M-am întâlnit cu un domn mic de înălțime, cu părul grizonat, mi-a spus că urmează să se întâlnească cu Marius, finul primarului din Ulmeni. După alte 15 minute a venit la mine și mi-a spus că are niște informații care o pot ajuta pe mama. Zice: Știi că, de fapt, eu n-am mai spus despre ceilalți bani. Cum adică, care ceilalți bani? Mi-a zis că a fost vorba de alte patru tranșe de bani pe care el le-a făcut către Liviu Marian Pop. 40.000 de euro anul trecut și câte 5.000 de euro tot către Liviu Marian Pop. Bani care am înțeles că trebuiau să ajungă la mama mea. Zice că el e denunțătorul. Am rămas șocat când mi-a zis că el este Mihai Costea denunțătorul. Mi-a zis că își cere scuze pentru ce s-a întâmplat, că n-a avut ce să facă, pentru că lui i-au făcut flagrant la București. Zice: Eu am fost firma subcontractoare și proprietarul firmei din București mi-a făcut flagrant când eu luam banii. L-am întrebat de ce a luat banii și mi-a spus: Trebuia să-i dau mai departe. Nu mi-a spus cui. După flagrant am fost cablat, urmărit, interceptat și n-am putut să anunț pe nimeni despre ce mi s-a întâmplat și să previn pe cineva. M-am speriat puțin, deoarece o întâlnire cu denunțătorul a doua zi după flagrant clar nu este benefică pentru nimeni. Am ales să plec de acolo. Asta este mărturia mea. Cred în justiție și sper că lucrurile se vor reglementa, pentru că mama mea a muncit mult prea mult, este bolnavă și nu merita nimic din toate astea.” 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Toți sunt bolnavi! De corupție, lăcomie și prostie. Nu știu ce caută monumentul de imbecilitate marian pop!? Cine a putut fi atât de neglijent încât să se combine cu un asemenea dobitoc!?
  • Like 0
 • Mama lui ii bolnava . :))) Ce se imbolnavesc ei imediat ce sunt prinsi cu mâța-n sac.
  • Like 1
  • @ Silviu Pop Sese
   Delia MC Delia MC check icon
   Chiar este.
   Corupția dăunează grav sănătății.
   • Like 0


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult