Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Florin Iordache îl atacă pe Tudorel Toader, succesorul lui la Justiție, pentru că nu vrea să pună prag la abuzul în serviciu

Fostul ministru al Justiției, Florin Iordache, a susținut că actualul ministru al Justiției, Tudorel Toader, interpretează „de la sine putere” deciziile Curţii Constituţionale și că nu se așteaptă, în acest context la o îmbunătățire a legislației. 

Potrivit News.ro, afirmațiile au fost făcute după ce secretarul de stat din Minsterul Justiţiei, Mariana Moţ, a solicitat amânarea dezbaterii proiectului de lege pentru modificarea unor articole din Codul Penal, pentru că ministerul are în lucru un proiect de lege prin care se pun în acord textele pe care CCR le-a declarat neconsitituționale.

„Poate nu este lipsit de relevanţă să vă aduc la cunoştinţă faptul că în acest moment Ministerul Justiţiei are în lucru un proiect de lege prin care se pun în acord textele asupra cărora CCR s-a pronunţat în sensul neconstituţionalităţii acestora. În acest proiect de lege se află şi punerea în acord a dispoziţiilor art 301 cu dispoziţiile din decizia CCR 603/2015. Acest proiect de lege va fi pus în dezbatere publică în câteva zile, motiv pentru care v-aş ruga să aveţi în vedere eventuala amânare a dezbaterii proiectului”, a afirmat Mariana Moţ.

Iordache a spus că nu e de acord cu amânarea și că ministrul Justiției „interpretează de la sine deciziile CCR”. Fostul ministru al Justiției a fost de fapt deranjat că Tudorel Toader a declarat că nu trebuie să existe un prag pentru abuzul în serviciu. 

„Eu nu sunt de acord cu amânarea. Am văzut o anumită poziţie a actualului ministru al Justiţiei care interpretează de la sine putere deciziile Curţii. Discutând de abuzul în serviciu, dumnealui spune că nu trebuie să fie un prag. Deci dacă aşa gândeşte Ministerul sau colectivul care gândeşte în acest moment modificările la Codul Penal, acela este colectiv care a elaborat Codurile Penale”, a declarat deputatul PSD.

El a mai spus că nu se aşteaptă de la actuala conducere a Ministerului Justiţiei la o îmbunătăţire a legislaţiei în vigoare.

„Deci, eu personal nu mă aştept de la acutuala conducere a Ministerului Justiţiei la o îmbunătăţire a condiţiilor şi a legislaţiei în vigoare, cu tot respectul pentru doamna secretar de stat, dar dumneai are mandat de la actualul ministru”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Din câte am înţeles eu, va exista un prag, dar nu va fi cuantificat prin lege. Legea va avea prevederi în raport de care va fi apreciată gravitatea faptei şi stabilirea sancţiunii. Judecătorul va studia fiecare caz şi va individualiza pedeapsa.
    • Like 1


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult