Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, întrebat la Antena 3 dacă Kovesi merită titlul de doctor: „Vă voi dezamăgi spunându-vă: da, merită!”

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, este de părere că procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, merită titlul de doctor deoarece a avut o teză „consistentă”. 

Toader a făcut această afirmație, după ce a fost întrebat la Antena 3 dacă șefa DNA își merită titlul de doctor în drept, în condițiile în care în verdictul CNATDCU se menționează că 4% din teza sa prezintă similitudini cu alte lucrări.

„Vă voi dezamăgi spunându-vă: da, merită. Sunt programele astea antiplagiat sau de descoperire a plagiatului. Acolo și dacă pui în domeniul juridic denumirea marginală a unui text, îți spune că este copiat. Dacă pui un text de incriminare, un alineat, zice: ai copiat. Sigur că l-ai copiat, că doar nu înlocuiești tu textul de lege. Eu îmi aduc foarte bine momentul acela și vă asigur că vorbesc cu detașare și obiectivitate”, a spus Toader, potrivit Digi24.

Toader a vorbit și despre tema lucrării de doctorat realizate de Kovesi, și anume criminalitatea organizată. „Doamna Kovesi își încetase mandatul de șef la DIICOT Sibiu. Ce procuror din țara asta de la DIICOT cunoaște mai bine specificul criminalității organizate? Dacă eu ca profesor de la catedră mă refer la o teorie a crimei organizate și spun acolo: criminalitatea gulerelor albe, criminalitatea organizată pătrunde în sferele de decizie, politică, economică a statului și influențează decizia în acord cu interesele ei, este un enunț frumos pe care poate l-am intuit, poate l-am preluat de la alții și așa mai departe. Dar când un procuror care a lucrat cu dosare grele de criminalitate organizată îți scrie același enunț, este cu totul altceva”, a mai spus Toader.

El consideră că teza de doctorat a șefei DNA este una „consistentă”.

„Vreau să vă spun că am teza de doctorat în formatul acela de atunci. Este o teză consistentă, este o teză cu multe enunțuri la nivel de principiu, prin care se subliniază exact aceste particularități, aceste specific al criminalității organizate. Am cugetul pe deplin împăcat că am votat și am contribuit la conferirea titlului de doctor. Luați dumneavoastră teze de doctorat. Vedeți dacă 4% nu-i de multe ori depășit", a afirmat ministrul. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Hm.Se cristalizeaza un alt Tudorel..poate unul care mizeaza tocmai pe longevitatea rezistentei pasive,impotriva atacurilor provocate de el insusi..Cu " taria opiniunilor sale"-Caragiale. ..al unui doctrinar ne la locul lui in lupta politica.Caci acum orice agresiune impotriva lui poate dauna agresorului.
    • Like 0
  • Consultatnd informatiile de pe internet am constatat ca toate sursele o crediteaza pe Laura Codruta Kovesi cu o nota de absolvire a facultatii de drept de 6,41. Deasemenea tot dupa asemena surse si Traian Basescu a teminat facultatea cu o nota sub 7. Si atunci stau si ma intreb, datorita caror merite a fost pusa doamna Kovesi in functie ? Daca asemena mediocritati conduc tara, atunci de ce ne mai miram ca suntem intr-o situatie atat de dezastruoasa ? Basescu are o scuza : a fost ales in mod democratic, prin vot popular. Insa doamna Kovesi a fost numita in functie. Si atunci nu pot sa nu ma intreb : datorita caror merite ? Daca ma uit la cat de mediocra a fost, atunci si eu, comparand notele de absolvire (a mea e muuult mai mare), as putea fi numit ministrul energiei fara nicio problema. (Gluma ! :-) )
    • Like 0
  • Chiar dacă este receptat ca nomina odiosa, e totuși bine că ministrul justiției s-a exprimat decent despre teza d-nei Kovesi la Antena 3: nu de alta, dar era demult cazul să mai și stopeze cineva avântul acestei echipe puse pe scandal!
    • Like 0


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult