Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Formațiunea naționalistă Partidul România Unită continuă racolarea de politicieni. „Îl așteptăm pe VP”

Mai mulți parlamentari, printre care și apropiați ai fostului premier Victor Ponta, s-au înscris în ultimele zile în formațiunea ultranaționalistă Partidul România Unită (PRU), condusă de deputatul Bogdan Diaconu.

Cea mai nouă achiziție a PRU este deputatul Sebastian Ghiță. Deputatul și-a depus adeziunea la formațiunea naționalistă în marți dimineața, potrivit stiripesurse.ro.

„Am urmărit acest proiect PRU de ceva timp și, pentru că lucrurile s-au reașezat puțin pe scena politică și pentru că a apărut această mișcare făcută de oameni din generația mea, am luat în considerare inițial și astăzi (marți - n.r.) chiar m-am hotărât să fac acest pas, o mișcare făcută pentru a ne da voie să spunem mai liber niște gânduri și niște idei pe care le preluăm de la cetățenii români și pe care în partide tradiționale ca PSD sau PNL nu le poți spune ușor pentru că au mai multă grijă de relațiile cu alți actori din societate românească", a explicat Ghiță la B1 TV.

Sebastian Ghiță a spus la B1 TV că Partidul România Unită va apăra interesele oamenilor de afaceri.

„Este un proiect care să completeze aceste două partide care își fac din ce în ce mai puțin treaba față de oameni și care nu mai reușesc să aducă în prim plan problemele reale cu care ne confruntăm. Faptul că în țară capitalul românesc este distrus și chinuit, că ANAF se laudă că omoară mii de firme în fiecare lună și e fericit parcă. Aceste lucruri am dori să le aducem în fața oamenilor și cred că vom reuși”, a adăugat Sebastian Ghiță.

Întrebat despre posibila cooptare a lui Victor Ponta în fruntea Partidului România Unită, Sebastian Ghiță a afirmat că este convins că orice partid din România, cu excepția PNL, ar dori să îl aibă ca lider pe Victor Ponta.

„În ce îl privește pe Victor Ponta, sunt convins că orice partid politic din România și-l dorește președinte, în afară de PNL. El decide dacă va rămâne în acel PSD care nu va face mai mult de 40%”, a continuat Ghiță.

„De astăzi suntem mai puternici, iar mâine vom fi și mai puternici .. îl așteptăm pe VP!”

Liderul PRU, Bogdan Diaconu, a anunțat luni pe Facebook că doi foști parlamentari PSD - Daniel Savu și Ion Eparu - s-au alăturat partidului. El a lansat o invitație fostului premier Victor Ponta de a intra în Partidul România Unită. Bogdan Diaconu a declarat anterior că dacă Victor Ponta va veni în partid este dispus să-i cedeze conducerea formațiunii naționaliste.

„Le urez bun venit noilor colegi din PRU, dl. senator de Prahova (fost PSD) Daniel Savu și dl. profesor universitar Ion Eparu (deputat PSD Prahova)! De astăzi suntem mai puternici, iar mâine vom fi și mai puternici .. îl așteptăm pe VP!”, a scris pe Facebook Bogdan Diaconu. 

Palada și finul lui Ponta, membri PRU

În echipa lui Diaconu a intrat recent și Mirel Palada, fostul purtător de cuvânt al Guvernului Ponta și unul dintre apropiații fostului premier. Palada va fi purtător de cuvânt al formațiunii naționaliste. 

Palada și-a pierdut postul de purtător de cuvânt al Guvernului Ponta după ce a lansat pe Facebook mai multe atacuri la adresa jurnaliștilor.

„Ce plăcere să-l execut electric! Câtă îndemânare am să omor prin blocare ziariștii obiectivi, deci anti-guvernamentali. Pufoșilor, nici nu stiți câtă plăcere îmi provocați”, scria Mirel Palada pe Facebook înainte să plece din funcția de la Guvern. 

Pe de altă parte, săptămâna trecută deputatul PSD Marius Manolache, finul fostului premier Victor Ponta, s-a înscris în formaţiunea naţionalistă condusă de către deputatul Bogdan Diaconu, iar ieri a făcut acest pas și deputatul independent Mihai Sturzu, care în decembrie 2015 a demisionat din PSD, potrivit News.ro.

Pe de altă parte, PRU poartă negocieri pentru o alianță parlamentară cu PSRO condus de Mircea Geoană, în vederea formării de grupuri parlamentare, potrivit Hotnews.ro.

Geoană a declarat pentru HotNews.ro, referitor la discuțiile cu PRU, că „pericolul" ca Băsescu și Tăriceanu să participe la viitoarea majoritate guvernamentală e foarte mare, iar „o coaliție a partidelor mici poate reprezenta o soluție".

De săptămâna trecută și până în prezent nouă deputați și senatori care au trecut pe la mai multe partide politice s-au înscris în PRU.

Înființat în aprilie anul trecut de către un grup de foști membri ai PSD, în frunte cu deputatul Bogdan Diaconu, Partidul România Unită este o formațiune cu o orientare naționalistă de extremă dreaptă. 

„Partidul România Unită este alcătuit din toți cei care cred în dreptatea socială și în viitorul acestei națiuni, motiv pentru care logo-ul PRU este reprezentat de cel care întruchipează cel mai bine această aspiraţie a poporului român, Vlad Ţepeş. Alegerea imaginii sale simbol ca blazon al PRU reprezintă şi o mişcare de recuperare a valorilor româneşti şi de corectare a imaginii false care i s-a făcut lui Vlad Ţepeş pentru că îşi apăra ţara cu metode dure. În afară de acest adevărat blazon al românităţii reprezentat de celebrul domnitor, PRU are pe siglă şi harta României reîntregite, pentru că Partidul România Unită îşi asumă rolul istoric de a realiza unificarea celor două state româneşti, despărţite artificial de o graniţă trasată de alţii şi care nu are nicio justificare reală”, se arată pe site-ul PRU.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult