Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Fostul europarlamentar Adrian Severin a fost condamnat de ICCJ la 4 ani de închisoare cu executare: „Nu îmi este frică de cruce, suferința purifică și înalță”

Fostul europarlamentar Adrian Severin a fost condamnat miercuri de magistrații Inaltei Curți de Casație și Justiție la 4 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită și trafic de influență.

Adrian Severin a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în septembrie 2013 pentru luare de mită şi trafic de influenţă. În februarie 2016 a fost condamnat, de instanţa de fond, la trei ani şi trei luni de închisoare cu executare, potrivit news.ro. Decizia a fost contestată de fostul europarlamentar.

Adrian Severin este acuzat că în perioada decembrie 2010 - martie 2011 a acceptat promisiunea unor jurnaliști de la publicația britanică „The Sunday Times”, care pretindeau că se ocupă cu acțiuni de lobby, de a-i plăti 100.000 euro anual în schimbul depunerii de amendamente în comisiile de specialitate ale Parlamentului European.

Procurorii DNA au cerut luni, la ultimul termen al procesului, ca Adrian Severin să fie condamnat la şase ani şi şase luni de închisoare cu executare, la care să se adauge un spor de pedeapsă, având în vedere pregătirea juridică a fostului europarlamentar.

„Nu îmi este frică de cruce, suferința purifică și înalță. Atât cât această suferință mă privește doar pe mine, le pot acorda iertare călăilor în robă. Fără voia lor fac parte deja din istoria României. Pe mine istoria mă va absolvi, va veni ziua în care adevăratele noastre fapte vor fi cunoscute tuturor. Lucrul cel mai trist este că în urmă las o ruină, o românie lipsită de putere, dezbinată, anomică și condusă de străini, cu un popor sufocat de frică, ură și neputință”, spune Adrian Severin într-un video postat acum câteva zile pe contul său de Facebook.

„ALARMĂ! Pe când amenințările externe sporesc, atenție la pericolul dinăuntru!

Într-un moment în care România a ajuns în încercuire strategică, unii încearcă decredibilizarea ei externă, precum și eliminarea elitelor ei capabile să contribuie la depășirea pericolului.

Cu declarații false (adică declarații atestând fapte care nu se sprijină pe nici o probă) sau cu probe false (adică probe manipulate pentru a distorsiona realitatea) DNA vrea să demonstreze că români ajunși pe poziții de influență în structurile internaționale sunt corupți. Această încercare a avut loc ieri în fața completului de cinci judecători al ICCJ iar românul în discuție am fost eu.

Ce interes are DNA să demonstreze cu orice preț că prin prestația mea în străinătate - acolo unde am primit funcții și misiuni care nu își au egal decât în cele deținute anterior de Nicolae Titulescu și Corneliu Mănescu - am decredibilizat România? Ce interes are DNA să demonstreze astfel că în România și în reprezentanții ei nu se poate avea încredere?”, a scris pe Facebook Adrian Severin.

Avocaţii fostului europarlamentar au solicitat achitarea clientului lor, iar în cazul în care acesta ar fi, totuşi, condamnat, au cerut ca pedeapsa să fie cu suspendare, având în vedere că Severin ar suferi de o boală incurabilă.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  Acest om este o canalie perfectă!

  (pentru userul Agape, dacă citește. știu, am jignit. îmi fac mea culpa)
  • Like 1
 • Parca era nepotul lui...na ca am uitat !
  Ce bine ca uitam .
  • Like 1
 • Fie-ti frica, totusi, de apa. Unii baga hidrogen, altii oxigen, apoi, altii, tot hidrogen. N-ai de unde sti, din ce directie. E un fapt. E o combinatie. Ce-ti era daca nu te bagai, daca-ti vedeai de lungul nasului. Puteai fi un pensionar, acolo, de la buget, fericit, cu drumul batut de cateva generatii. Pacat de tine.
  • Like 0
 • Crucea purifică...?
  Și apa purifică, dar acest impostor se arăta foarte îngrijorat în trecut de faptul că are un procent de 33% oxigen, iar proporția nu s-a schimbat, apa tot 33% oxigen are!
  Așadar, tot crucea rămâne mai sigură să-l purifice pe Adrian Severin. Cine naiba l-a mai votat și pe ăsta în Parlamentul European...?
  • Like 0
 • check icon
  Este adevarat, toata gropa de gunoi ai istoriei Romaniei isi asteapta "clientii".
  Ce sa-i faci, nea Severine, mai sunt si d-astia prinsi cu mana-n borcanul cu miere...
  Nu toti scapa. Cat despre lamentari.. sa stii ca doar hotii neprinsi sunt negustori cinstiti. restul....
  • Like 1
 • ...il ard cumva pe rug?...mi se pare ridicola reactia de martir al neamului, si de-a dreptul exagerat locul pe care si-l atribuie in galeria istoriei...eu l- am vazut incadrandu-se perfect pe lista penibila a politrucilor avizi si farà scrupule din jurul lui Iliescu si Nastase. Daca ma gandesc bine, poate arsi pe rug nu, dar cateva basici pe degeta ar merita, el si toata clica de "politicieni". Apropo, se discuta asa de mult despre omul politic, guvern politic, partid politic....pana la urma, politicul ce atribute ar trebui sa aiba? De ce avem nevoie de ei? Ca sa spuna " ala-i al meu, ba-i al meu?" Ca sa hranim o alta armata inutila, pe langa popi? Dupa experienta ultimilor ani, se pare ca un manager trebuie sa aiba experienta in economie, in legislatie e nevoie de un jurist, in educatie de un profesor....samd. Destul sa aiba bun simt, sa fie instruiti si mai ales sa fie onesti...atunci la ce bun sa crestem animalul politic? Dati-mi un ex de politic care a facut ceva pt Romania in ultimii 26 de ani? Macar unul care n-a avut nevoie de o armata de asistenti care sa-i care servieta si sa-l invete ce sa spuna...Vanghelie? Sau altul...sau arogantul de Ponta care ni se adreseaza ca si cum am fi cu totii retardati si nu am intelege ce se intampla...ce inseamna un partid politic, daca pana la urma toti vor acelasi lucru: Tot pentru ei si nimic pentru noi?
  • Like 1


Îți recomandăm

Scoala de asistenti

Săli mari de curs, coridoare largi, încăperi care simulează la detaliu saloane de spital, manechine și roboți care vorbesc și sunt conectați la senzori ce transmit profesorilor supraveghetori dacă manevrele sunt efectuate corect. Dar- dincolo de teorie și practică- cei care trec pe aici își însușesc una dintre cele mai importante comportamente ale unui cadru medical: cum să arate empatie față de bolnavii pe care îi tratează.

Citește mai mult