Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Fotografie rece

Nu-mi mai îngădui să-mi suspend analiza lucidă, așa cum am făcut în cazul Trump, oricât aș detesta un personaj. Prin urmare, întâlnirea candidaților de la Digi24 o văd având următoarele rezultate ca bătălie de imagine:

● Cristian Diaconescu – a arătat, ca de obicei, competent, dar oarecum obosit și resemnat.

● Kelemen Hunor – pregătit, consistent, serios și de bună intenție. Rămân la părerea că ar fi un bun președinte al României.

● Mircea Geoană – aceeași flașnetă care nu se plictisește de propriile-i plăci străvezii, repetate la nemurire.

● Elena Lasconi – încă o dată, mi-e milă de dânsa. Mila și simpatia cred că sunt singurele cauze care te-ar putea îndemna s-o votezi. Iarăși, și dureros de clar, a arătat că vede ca prin sită în materie de politică externă și de apărare („Să rezistăm singuri Rusiei 30 de zile până când intervine NATO” este de antologia umorului cimitirelor), dar cum ar putea să vadă altfel când i-a fost aruncată pe cap, peste noapte, o pălărie care-i vine până la umeri? Cred că Ludovic Orban, retras din cursă în favoarea dânsei, își dă palme.

● Marcel Ciolacu a făcut bine că n-a venit, căci ar fi trebuit să răspundă întrebării puse de Florin Negruțiu privind prezența sa pe actul de bord al avionului privat Nisa-București, împreună cu Laura Vicol și patronul Ciorbă, avion plătit din banii escrocheriei Nordis.

● Nicolae Ciucă a greșit absentând. În situația în care e, nu avea ce pierde, putea, eventual, să spere că o câștiga ceva.

● George Simion – câștigătorul detașat al întâlnirii. Nu va conta câtuși de puțin faptul că nu îi e clar că un cuplu heterosexual („În România se spune că ar exista două sute de mii de cupluri heterosexuale” – G. Simion) este un cuplu bărbat-femeie, și nu bărbat-bărbat sau femeie-femeie. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult