Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

G. Simion și subsemnatul – bucăți de materie

Mai întâi, nu mi-a venit să-mi cred ochilor. Pentru o secundă m-am amăgit cu gândul că e o poză trucată dintr-o publicație bășcălioasă, gen Times New Roman, și m-am întrebat de ce lipsește bula cu text ieșind din gura personajului plasat în fața Papei.

Pe urmă, stomacul mi s-a strâns ghem: insul chiar era G. Simion AUR. Respirând, Doamne Dumnezeule..., același aer cu părintele Francisc. 

Ce să fac, ca să nu-mi fie și mai rău? Am scris.

Dacă aș crede în Dumnezeu, aș putea să cred și că în orice om există o fărâmă de dumnezeire. Imanență. Pe cale de consecință însă, dumnezeirea ar fi nu numai în mine, ci și în G. Simion.

Și atunci, aș prefera să cred că și eu, și G. Simion nu suntem altceva decât niște bucăți de materie, de mărimi, ce-i drept, diferite, 65% oxigen, 18% carbon, 10% hidrogen, 3% azot, 1,4% calciu..., și că Dumnezeu e în afara noastră. Transcendență. Ca să nu îmi bat joc de Dumnezeu, afundându-l în Simion.

Sursa foto: Facebook George Simion

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult