Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Gabriela Firea se apără de critici: un scenograf de renume mondial a împodobit Capitala de Paște

Butaforia reprezentând un iepure tras într-un car gigantic de o găină din Târgul de Paște de la Piața Constituției a fost creată de scenograful Vutcariov Viaceslav, iar întregul decor al evenimentului, „care a făcut obiectul unor comentarii răutăcioase”, este realizat de Dragoș Buhagiar, un alt scenograf de renume internațional, a anunțat duminică Primăria Capitalei, într-un comunicat.

Reprezentanții Municipalității adaugă că toate „comentariile negative” la adresa Târgului de Paște organizat în Piața Constituției „fac parte din corul declarațiilor politicianiste” al opoziției și reprezintă o încercare de a prejudicia imaginea primarului general și a instituției pe care Gabriela Firea o conduce.

Comunicatul transmis de Biroul de presă al Primăriei Capitalei:

„„Tradiții și Flori de Sărbători” este un eveniment cu tradiție, aflat la a VIII-a ediție, dedicat tuturor bucureștenilor cu ocazia Sărbătorilor Pascale, iar intrarea la toate activitățile este liberă.

PMB și-a propus să promoveze cultura și valorile autentice românești în inima Capitalei, în preajma Sărbătorilor Pascale, iar tendința unora de a specula politic un astfel de eveniment, criticând doar de dragul de a critica, este pur și simplu o încercare de a prejudicia imaginea Primarului General și, implicit, a instituției pe care Gabriela Firea o conduce.

În susținerea celor expuse mai sus, subliniem că în organizarea acestui eveniment sunt angrenați sute de oameni cu experiență, profesioniști din cadrul instituțiilor Municipalității, dar și colaboratori cu realizări recunoscute în marile capitale ale lumii.

În ceea ce privește decorul amplasat în Piața Constituției care a făcut obiectul unor comentarii răutăcioase vă informăm că, acesta este realizat de Dragoș Buhagiar, un scenograf de renume internațional.

(Dragoș Buhagiar, Foto tnb.ro)

Membru al Uniunii Artiștilor Plastici și membru al UNITER, Dragoș Buhagiar a realizat scenografia a numeroase spectacole de teatru și film, precum și a unor evenimente prestigioase în cele mai mari orașe din țară și din străinătate. Celebrul scenograf român are în palmares multe distincții, printre care șase premii UNITER, Premiul Uniunii Artiștilor Plastici din România, Premiul Connex de Excelență pentru imaginație și imagine sau Premiul pentru scenografie oferit de Asociația Internațională a Criticilor de Teatru.

Conform viziunii scenografice, decorul aduce în atenția publicului valorile estetice naționale autentice, prin reinterpretarea motivelor tradiționale, dar și prin elemente supradimensionate și personaje de poveste, spre încântarea copiilor. Pe lângă elementele de noutate, atmosfera este întreținută de artiști animatori, costumați în iepuri, personaje extrem de îndrăgite în edițiile anterioare ale acestui eveniment.

De asemenea, bucurându-se de un adevărat succes încă din anul 2015, îndeosebi în rândul celor mici, a fost amplasată în Piața Constituției o butaforie reprezentând un iepuraș într-un car gigant tras de o găină, butaforie creată de scenograful Vutcariov Viaceslav, un artist apreciat, de asemenea, în mediul artistic național și internațional.

Considerăm, așadar, că toate comentariile negative la adresa Târgului de Paște organizat în Piața Constituției de către Primăria Capitalei fac parte din corul declarațiilor politicianiste care sunt exprimate de către opoziție, care, desigur, uită că s-a aflat, într-o perioadă, în fruntea administrației bucureștene și nu este străină de astfel de evenimente, care se organizau și atunci.”

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Am mai comentat o data despre 'ticneala'cu gaina si iepurele. Ce 'internationali' au obligat-o pe primarita sa cheltuiasca bani pe nimic? In alte tari n-am auzit sa se fi facut asemenea bazaconii,este sarbatoare religioasa, se sarbatoreste in liniste,pios,in familie,bucurandu-ne de 'Invierea Domnului'. Cand Dumnezeu se va opri femeia asta sa dea cu bota-n balta??!!!
  • Like 0
 • Am impresia ca femeia asta ii ia de prosti pe Bucuresteni. Disneyland-ul romanesc cu oua si iepuri incearca sa inlocuiasca adevaratele probleme din Bucuresti. Adica soseaua de la Lizeanu la Tei , Obor, SOS Ferdinant, strazile perpendiculare pe bld. Dorobanti.
  • Like 2
 • Geo Duca Geo Duca check icon
  Nu se pot organiza concursuri pentru altfel de evenimente ? Oricum castigatorul va avea soarta echipe I care a castigatorul concursul pentru Piata Universitatii. Cel Mai bine ar fi stabilirea limitei minime de varsta a participantilor : 55 de ani.
  • Like 1
 • Cãnd apare un cât de mic prilej de a speria niște bani,apar si termitele doritoare să-i toace...
  • Like 2


Îți recomandăm