Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Gabriela Firea se apără de critici: un scenograf de renume mondial a împodobit Capitala de Paște

Butaforia reprezentând un iepure tras într-un car gigantic de o găină din Târgul de Paște de la Piața Constituției a fost creată de scenograful Vutcariov Viaceslav, iar întregul decor al evenimentului, „care a făcut obiectul unor comentarii răutăcioase”, este realizat de Dragoș Buhagiar, un alt scenograf de renume internațional, a anunțat duminică Primăria Capitalei, într-un comunicat.

Reprezentanții Municipalității adaugă că toate „comentariile negative” la adresa Târgului de Paște organizat în Piața Constituției „fac parte din corul declarațiilor politicianiste” al opoziției și reprezintă o încercare de a prejudicia imaginea primarului general și a instituției pe care Gabriela Firea o conduce.

Comunicatul transmis de Biroul de presă al Primăriei Capitalei:

„„Tradiții și Flori de Sărbători” este un eveniment cu tradiție, aflat la a VIII-a ediție, dedicat tuturor bucureștenilor cu ocazia Sărbătorilor Pascale, iar intrarea la toate activitățile este liberă.

PMB și-a propus să promoveze cultura și valorile autentice românești în inima Capitalei, în preajma Sărbătorilor Pascale, iar tendința unora de a specula politic un astfel de eveniment, criticând doar de dragul de a critica, este pur și simplu o încercare de a prejudicia imaginea Primarului General și, implicit, a instituției pe care Gabriela Firea o conduce.

În susținerea celor expuse mai sus, subliniem că în organizarea acestui eveniment sunt angrenați sute de oameni cu experiență, profesioniști din cadrul instituțiilor Municipalității, dar și colaboratori cu realizări recunoscute în marile capitale ale lumii.

În ceea ce privește decorul amplasat în Piața Constituției care a făcut obiectul unor comentarii răutăcioase vă informăm că, acesta este realizat de Dragoș Buhagiar, un scenograf de renume internațional.

(Dragoș Buhagiar, Foto tnb.ro)

Membru al Uniunii Artiștilor Plastici și membru al UNITER, Dragoș Buhagiar a realizat scenografia a numeroase spectacole de teatru și film, precum și a unor evenimente prestigioase în cele mai mari orașe din țară și din străinătate. Celebrul scenograf român are în palmares multe distincții, printre care șase premii UNITER, Premiul Uniunii Artiștilor Plastici din România, Premiul Connex de Excelență pentru imaginație și imagine sau Premiul pentru scenografie oferit de Asociația Internațională a Criticilor de Teatru.

Conform viziunii scenografice, decorul aduce în atenția publicului valorile estetice naționale autentice, prin reinterpretarea motivelor tradiționale, dar și prin elemente supradimensionate și personaje de poveste, spre încântarea copiilor. Pe lângă elementele de noutate, atmosfera este întreținută de artiști animatori, costumați în iepuri, personaje extrem de îndrăgite în edițiile anterioare ale acestui eveniment.

De asemenea, bucurându-se de un adevărat succes încă din anul 2015, îndeosebi în rândul celor mici, a fost amplasată în Piața Constituției o butaforie reprezentând un iepuraș într-un car gigant tras de o găină, butaforie creată de scenograful Vutcariov Viaceslav, un artist apreciat, de asemenea, în mediul artistic național și internațional.

Considerăm, așadar, că toate comentariile negative la adresa Târgului de Paște organizat în Piața Constituției de către Primăria Capitalei fac parte din corul declarațiilor politicianiste care sunt exprimate de către opoziție, care, desigur, uită că s-a aflat, într-o perioadă, în fruntea administrației bucureștene și nu este străină de astfel de evenimente, care se organizau și atunci.”

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Am mai comentat o data despre 'ticneala'cu gaina si iepurele. Ce 'internationali' au obligat-o pe primarita sa cheltuiasca bani pe nimic? In alte tari n-am auzit sa se fi facut asemenea bazaconii,este sarbatoare religioasa, se sarbatoreste in liniste,pios,in familie,bucurandu-ne de 'Invierea Domnului'. Cand Dumnezeu se va opri femeia asta sa dea cu bota-n balta??!!!
    • Like 0
  • Am impresia ca femeia asta ii ia de prosti pe Bucuresteni. Disneyland-ul romanesc cu oua si iepuri incearca sa inlocuiasca adevaratele probleme din Bucuresti. Adica soseaua de la Lizeanu la Tei , Obor, SOS Ferdinant, strazile perpendiculare pe bld. Dorobanti.
    • Like 2
  • Geo Duca Geo Duca check icon
    Nu se pot organiza concursuri pentru altfel de evenimente ? Oricum castigatorul va avea soarta echipe I care a castigatorul concursul pentru Piata Universitatii. Cel Mai bine ar fi stabilirea limitei minime de varsta a participantilor : 55 de ani.
    • Like 1
  • Cãnd apare un cât de mic prilej de a speria niște bani,apar si termitele doritoare să-i toace...
    • Like 2


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult