Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

După trei ani de primărie, Gabriela Firea anunță că Bucureștiul e în „faliment nedeclarat"

Gabriela Firea

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat, vineri, că primăriile au bugetele mult mai mici decât li s-a promis la începutul anului, aflându-se într-un ”faliment nedeclarat”, scrie News.ro. Firea spus că s-a ajuns să nu poată fi asigurată funcţionarea curentă, iar facturile sunt ţinute neînregistrate pentru a nu se intra pe arierate.

Citiți și:

„Acum toţi suntem în faliment nedeclarat. (...) Este momentul în care nu mai poţi să asiguri funcţionare, activitatea curentă, să plăteşti subvenţiile pentru utilităţile publice şi să ţii facturile neînregistrate ca să nu intri pe arierate”, a declarat Firea.

Primarul general al Capitalei şi-a exprimat regretul că primarii din ţară au lăsat - anul trecut, la discutarea bugetului, să se „lupte” cu Liviu Dragnea.

Firea a anunţat că va exista o întrevedere cu premierul Viorica Dăncilă şi ministurul de Finanţe săptămâna viitoare pe acestă temă.

„Am vorbit cu doamna prim-ministru, am anunţat această situaţie şi la Biroul Permanent Naţional şi s-a promis o întâlnire săptămâna viitoare cu doamna premier şi cu domnul ministru de Finanţe. La această oră se desfăşoară o discuţie tehnică la Ministerul de Finanţe, cu doamna secretar general şi administratorii primăriilor. Situaţia este gravă, mă preocupă mai multe acest subiect pentru că, dacă intră Primăria Capitalei în incapacitate de plată, scade automat ratingul de ţară şi s-ar putea să ajungem la Consiliul Monetar”, a mai declarat Firea. „Avem un minus de un miliard de lei. Ne trebuie urgent un miliard de lei", a adăugat premierul Capitalei.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Pentru popi? Au nevoie pentru vile și limuzine pentru loazele lor? Sub masca catedralei mințirii neamului?
  • Like 0
 • Un primar cu o urma de decenta dintr-o tara civilizata si-ar fi dat demisia imediat dupa aceasta declaratie. Firea practic si-a recunoscut public incompetenta.
  • Like 1
 • Alo, Curtea de Conturi?
  • Like 0
 • Pare că Firea a fost mâna-n mâna cu Dragnea, in spatele scandalului aparent, primăria a primit sume mari de la buget, iar acum când Dragnea e în sfârșit la pușcărie nu mai are cine să o susțină financiar! Poate merge și dumneaei la Rahova pentru susținere!
  • Like 1
 • "Primăria București va plăti 10 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului în 2019, potrivit proiectului de buget postat pe site-ul instituției. În total, Primăria vrea să dea 52,8 milioane de lei în acest an pentru 102 proiecte de reabilitate ori construcție a unor unități de cult din București."
  Primăria București a fost în ultimii ani unul dintre cei mai mari sponsori ai Catedralei edificate de Patriarhia Română. Este pur și simplu incredibil tupeul acestei impostoare!
  • Like 0
 • Dorin check icon
  Alo DNA se aude ?O vizită la companiile mâncătoare de bani publici aparținând de Primărie Bucureștiului se poate? S-au Nu.?
  • Like 3
 • Iar a luat-o economia inaintea infrastructurii? N-am facut nimic din cauza statului paralel, apoi din cauza lu’ Dragnea, apoi din cauza sarmei din c.. Madam Firea, daca nu sint indiscret, pe ce s-au dus banii?
  • Like 0
 • Faliment, faliment, dar obrazul subțire cu cheltuială se ține... Bucureștiul organizează în continuare concerte pe sume supraevaluate, companiile înfințate ilegal de Firea au tocat sume astronomice...
  • Like 3
 • raimond check icon
  Hmm, ce-ar fi sa te cerceteze oleaca procuratura (DNA-ul , zic). Ultimii primari generali au cam infundat puscaria (nu stiu cu Videanu cum a ramas).
  • Like 2


Îți recomandăm

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult