Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

După trei ani de primărie, Gabriela Firea anunță că Bucureștiul e în „faliment nedeclarat"

Gabriela Firea - PSD

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat, vineri, că primăriile au bugetele mult mai mici decât li s-a promis la începutul anului, aflându-se într-un ”faliment nedeclarat”, scrie News.ro. Firea spus că s-a ajuns să nu poată fi asigurată funcţionarea curentă, iar facturile sunt ţinute neînregistrate pentru a nu se intra pe arierate.

Citiți și:

„Acum toţi suntem în faliment nedeclarat. (...) Este momentul în care nu mai poţi să asiguri funcţionare, activitatea curentă, să plăteşti subvenţiile pentru utilităţile publice şi să ţii facturile neînregistrate ca să nu intri pe arierate”, a declarat Firea.

Primarul general al Capitalei şi-a exprimat regretul că primarii din ţară au lăsat - anul trecut, la discutarea bugetului, să se „lupte” cu Liviu Dragnea.

Firea a anunţat că va exista o întrevedere cu premierul Viorica Dăncilă şi ministurul de Finanţe săptămâna viitoare pe acestă temă.

„Am vorbit cu doamna prim-ministru, am anunţat această situaţie şi la Biroul Permanent Naţional şi s-a promis o întâlnire săptămâna viitoare cu doamna premier şi cu domnul ministru de Finanţe. La această oră se desfăşoară o discuţie tehnică la Ministerul de Finanţe, cu doamna secretar general şi administratorii primăriilor. Situaţia este gravă, mă preocupă mai multe acest subiect pentru că, dacă intră Primăria Capitalei în incapacitate de plată, scade automat ratingul de ţară şi s-ar putea să ajungem la Consiliul Monetar”, a mai declarat Firea. „Avem un minus de un miliard de lei. Ne trebuie urgent un miliard de lei", a adăugat premierul Capitalei.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Pentru popi? Au nevoie pentru vile și limuzine pentru loazele lor? Sub masca catedralei mințirii neamului?
  • Like 0
 • Un primar cu o urma de decenta dintr-o tara civilizata si-ar fi dat demisia imediat dupa aceasta declaratie. Firea practic si-a recunoscut public incompetenta.
  • Like 1
 • Alo, Curtea de Conturi?
  • Like 0
 • Pare că Firea a fost mâna-n mâna cu Dragnea, in spatele scandalului aparent, primăria a primit sume mari de la buget, iar acum când Dragnea e în sfârșit la pușcărie nu mai are cine să o susțină financiar! Poate merge și dumneaei la Rahova pentru susținere!
  • Like 1
 • "Primăria București va plăti 10 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului în 2019, potrivit proiectului de buget postat pe site-ul instituției. În total, Primăria vrea să dea 52,8 milioane de lei în acest an pentru 102 proiecte de reabilitate ori construcție a unor unități de cult din București."
  Primăria București a fost în ultimii ani unul dintre cei mai mari sponsori ai Catedralei edificate de Patriarhia Română. Este pur și simplu incredibil tupeul acestei impostoare!
  • Like 0
 • Dorin check icon
  Alo DNA se aude ?O vizită la companiile mâncătoare de bani publici aparținând de Primărie Bucureștiului se poate? S-au Nu.?
  • Like 3
 • Iar a luat-o economia inaintea infrastructurii? N-am facut nimic din cauza statului paralel, apoi din cauza lu’ Dragnea, apoi din cauza sarmei din c.. Madam Firea, daca nu sint indiscret, pe ce s-au dus banii?
  • Like 0
 • Faliment, faliment, dar obrazul subțire cu cheltuială se ține... Bucureștiul organizează în continuare concerte pe sume supraevaluate, companiile înfințate ilegal de Firea au tocat sume astronomice...
  • Like 3
 • raimond check icon
  Hmm, ce-ar fi sa te cerceteze oleaca procuratura (DNA-ul , zic). Ultimii primari generali au cam infundat puscaria (nu stiu cu Videanu cum a ramas).
  • Like 2


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult

Eric Stab, Engie România

De la ultimele etaje ale clădirii în care se află sediul central al Engie România, când privești pe geam, îți poți imagina ușor o mare de panouri puse la muncă să capteze razele soarelui. „La finalul zilei, energia cea mai ieftină este energia pe care nu o consumi ”, spune zâmbind spune Eric Stab.

Citește mai mult