Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

După trei ani de primărie, Gabriela Firea anunță că Bucureștiul e în „faliment nedeclarat"

Gabriela Firea - PSD

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat, vineri, că primăriile au bugetele mult mai mici decât li s-a promis la începutul anului, aflându-se într-un ”faliment nedeclarat”, scrie News.ro. Firea spus că s-a ajuns să nu poată fi asigurată funcţionarea curentă, iar facturile sunt ţinute neînregistrate pentru a nu se intra pe arierate.

Citiți și:

„Acum toţi suntem în faliment nedeclarat. (...) Este momentul în care nu mai poţi să asiguri funcţionare, activitatea curentă, să plăteşti subvenţiile pentru utilităţile publice şi să ţii facturile neînregistrate ca să nu intri pe arierate”, a declarat Firea.

Primarul general al Capitalei şi-a exprimat regretul că primarii din ţară au lăsat - anul trecut, la discutarea bugetului, să se „lupte” cu Liviu Dragnea.

Firea a anunţat că va exista o întrevedere cu premierul Viorica Dăncilă şi ministurul de Finanţe săptămâna viitoare pe acestă temă.

„Am vorbit cu doamna prim-ministru, am anunţat această situaţie şi la Biroul Permanent Naţional şi s-a promis o întâlnire săptămâna viitoare cu doamna premier şi cu domnul ministru de Finanţe. La această oră se desfăşoară o discuţie tehnică la Ministerul de Finanţe, cu doamna secretar general şi administratorii primăriilor. Situaţia este gravă, mă preocupă mai multe acest subiect pentru că, dacă intră Primăria Capitalei în incapacitate de plată, scade automat ratingul de ţară şi s-ar putea să ajungem la Consiliul Monetar”, a mai declarat Firea. „Avem un minus de un miliard de lei. Ne trebuie urgent un miliard de lei", a adăugat premierul Capitalei.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Pentru popi? Au nevoie pentru vile și limuzine pentru loazele lor? Sub masca catedralei mințirii neamului?
  • Like 0
 • Un primar cu o urma de decenta dintr-o tara civilizata si-ar fi dat demisia imediat dupa aceasta declaratie. Firea practic si-a recunoscut public incompetenta.
  • Like 1
 • Alo, Curtea de Conturi?
  • Like 0
 • Pare că Firea a fost mâna-n mâna cu Dragnea, in spatele scandalului aparent, primăria a primit sume mari de la buget, iar acum când Dragnea e în sfârșit la pușcărie nu mai are cine să o susțină financiar! Poate merge și dumneaei la Rahova pentru susținere!
  • Like 1
 • "Primăria București va plăti 10 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului în 2019, potrivit proiectului de buget postat pe site-ul instituției. În total, Primăria vrea să dea 52,8 milioane de lei în acest an pentru 102 proiecte de reabilitate ori construcție a unor unități de cult din București."
  Primăria București a fost în ultimii ani unul dintre cei mai mari sponsori ai Catedralei edificate de Patriarhia Română. Este pur și simplu incredibil tupeul acestei impostoare!
  • Like 0
 • Dorin check icon
  Alo DNA se aude ?O vizită la companiile mâncătoare de bani publici aparținând de Primărie Bucureștiului se poate? S-au Nu.?
  • Like 3
 • Iar a luat-o economia inaintea infrastructurii? N-am facut nimic din cauza statului paralel, apoi din cauza lu’ Dragnea, apoi din cauza sarmei din c.. Madam Firea, daca nu sint indiscret, pe ce s-au dus banii?
  • Like 0
 • Faliment, faliment, dar obrazul subțire cu cheltuială se ține... Bucureștiul organizează în continuare concerte pe sume supraevaluate, companiile înfințate ilegal de Firea au tocat sume astronomice...
  • Like 3
 • raimond check icon
  Hmm, ce-ar fi sa te cerceteze oleaca procuratura (DNA-ul , zic). Ultimii primari generali au cam infundat puscaria (nu stiu cu Videanu cum a ramas).
  • Like 2


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult