Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Gafa lui Tăriceanu în Senat: „În cei aproape 30 de ani de când sunt în politică nu am făcut niciodată vreo faptă legală". Senatorii i-au păstrat imunitatea

Călin Popescu Tăriceanu - (Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Senatorii au respins cererea DNA de ridicare a imunității lui Călin Popescu Tăriceanu, cu 38 de voturi pentru, 71 împotrivă și o abținere.

„Vă rog să vă gândiți foarte responsabil la votul dvs și dacă vă încărcați conștiința cu o cerere de urmărire penală doar ca să vedem dacă cineva este vinovat sau nu”, i-a pledat cauza senatorul PSD Șerban Nicolae.

Tăriceanu a susținut că DNA nu dorește ca dosarul să ajungă în fața unui judecător, ci să îi păteze întreaga carieră politică. În timp ce își susținea nevinovăția, șeful Senatului a făcut o gafă. „În cei aproape 30 de ani de când sunt în politică, am fost pe rând deputat, ministru, prim ministru, președinte al Senatului și nu am făcut niciodată vreo faptă legală", a spus Tăriceanu, la finalul discursului, potrivit Hotnews.

Comisia juridică din Senat a avizat, miercuri, începerea urmăririi penale pentru liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, în dosarul în care este acuzat că a primit foloase materiale de aproape 800.000 de dolari.

„În acest moment, candidatura la prezidențiale nu intră în discuție”

Chiar dacă a scăpat cu imunitatea intactă, Călin Popescu Tăriceanu ezită să mai vorbească de candidatura la Președinție. El a declarat luni că, în acest moment, candidatura sa la alegerile prezidenţiale „nu intră în discuţie”, potrivit Agerpres.

„În acest moment, candidatura la prezidenţiale nu intră în discuţie în ceea ce mă priveşte. Pentru mine nu este o opţiune pe care în momentul de faţă să o analizez", a subliniat Tăriceanu. 

În luna aprilie, Călin Popescu-Tăriceanu declara că e pregătit să își asume candidatura la alegerile prezidențiale, după ce o să vadă datele din sondaje. La alegerile pentru Parlamentul European din 26 mai partidul lui Tăriceanu nu a reușit să treacă pragul electoral de 5%.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Eu zâmbesc, pentru că acesta e purul adevăr, că n-a făcut nimic bun, totul fiind ilegal, dubios, cu iz mafiot, rostit de acest intrus politician mizerabil, corupt, afemeiat, ridicol, grețos, jongleur al banilor murdari și al femeilor credule, naive, iar noi care citim, auzim și vedem despre acest subiect, afirmăm că a făcut o gafă...N-a fost gafa, a lăsat loc de interpretări, dorind dealtfel să scoată în evidență cate a făcut el ca mare mafiot pentru tara mea, a voastră, mulsă de acești văcari jegoși, intrați și ieșiți din cocina grajd al pesedealde.
  Nu v-ați săturat de bețivi, d'alde lu Tudose, de plagiatori ca și Victor Pontacus, de penali, de viorici și alte femei ce nu-și merita posturile in care se fâțâie , nu v-ați săturat de atâta mazăre și jeguri pesediste, de aldisti ce s-au lipit de scaunele din piele de prin palate, de afaceriștii din parlamentul rușinii, din guvernul de nimicuri, nu v-ați săturat de "maneliștii" ăștia ce se cred a fi d-zei, de miniștrii corupți și inculți, că eu unul sunt total dezamăgit, terminat, fara speranțe, sunt doar un privitor la scena improvizată, de atâția ani, de aceste gunoaie a societății în care din nefericire îmi duc viata și eu. Ce valori umane exista la noi? De ce nu poate cineva, sa arate că există viață și după potopul pesedistaldistudemerist.
  • Like 1
 • Despre RETORSIUNE nu zice nimeni nimic?
  • Like 0
 • Eu ma mir ca unii din noi, se asteptau sa fie altfel. Totul este un teatru de papusi ieftin. Nu mai vorbim de justitie, dar o calcam in picioare in tacere. Cam asa arata respectul politicienilor PSD & Co pentru popor , vezi un referendum validat de aproape 90% din votanti . Dupa cum am mai spus astia nu se linistesc decit cu bataia.
  Bine , bine , in democratie guvernele nu se schimba in strada , dar ce facem cind un parlament infect cu credibilitate ZERO , ignora votul electoratului ?
  Eu ca cetatean trebuie sa respect regulile , dar un parlament de javre pe care cetateanul le plateste , ignora cu nesimtire , vointa cetateanului legitimata prin vot ?
  • Like 1
 • Corb la corb nu scoate ochii.... Niste javre murdare care s-au inhaitat in grupuri pe care le numesc partide politice.... vax, partide politice! Fratia Hotilor cu Staif, care dau legi care sa favorizeze hotia si hotii ca ei. Sunt convinsa ca Tariceanu merita puscaria la fel ca si Dragnea.
  • Like 2
 • check icon
  Gura păcătosului,,,
  Dar la fix fel am gîndit și în cazul declarației Dăncilei cum că ”vom devaliza statele Europei”.
  La vremea respectivă, declarația m-a ”amuzat” gîndind că oricum deja făceam asta (prin hoardele de cerșetori, hoți de buzunare sau proxeneți), nicidecum să-mi închipui că o va face ea însăși prin retorică anti-europeană!!
  • Like 2
 • Dorin check icon
  Frăția Hoților.Cu 4,7 % voturi sfidează o țară întreagă.Un Golan cu multe curve.
  • Like 3
 • Știe cineva ce lege vorbește despre încuviințarea urmăririi penale de către senat? Constituția României vad ca zice ca el poate fi urmărit penal

  Articolul 72 Imunitatea parlamentară
  (1) Deputații și senatorii nu pot fi trași la răspundere juridică pentru voturile sau pentru opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului.
  (2) Deputații și senatorii pot fi urmăriți și trimiși în judecata penală pentru fapte care nu au legătură cu voturile sau cu opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului, dar nu pot fi perchezitionati, reținuți sau arestați fără încuviințarea Camerei din care fac parte, după ascultarea lor. Urmărirea și trimiterea în judecata penală se pot face numai de către Parchetul de pe lângă Înaltă Curte de Casație și Justiție. Competența de judecată aparține Înaltei Curți de Casație și Justiție.
  (3) În caz de infracțiune flagrantă, deputații sau senatorii pot fi reținuți și supuși percheziției. Ministrul justiției îl va informa neîntârziat pe președintele Camerei asupra reținerii și a percheziției. În cazul în care Camera sesizată constata că nu exista temei pentru reținere, va dispune imediat revocarea acestei măsuri.
  • Like 2
 • Paul check icon
  Știre era dacă încuviințau cererea de urmărire penală...
  • Like 2
 • dan check icon
  In momentul asta ar trebui iesit in strada.
  • Like 2
 • Enescu check icon
  Daca imunitatea parlamentara exista doar pentru actiunile politice, nu si pentru fapte de natura penala, refuzul ridicarii imunitatii parlamentare a d-lui Tariceanu nu reprezinta un conflict constitutional intre puterile statului ?
  • Like 1


Îți recomandăm

Bursa BT Roberto Marzanati la Executive MBA University of Hull

Competiția la Executive MBA University of Hull din Cluj-Napoca, program acreditat internațional, este deschisă celor care doresc să facă un pas înainte în dezvoltarea profesională şi personală, indiferent de domeniul în care lucrează, public sau privat. Candidații trebuie să aibă cel puțin 3 ani experiență în management după terminarea studiilor şi să cunoască limba engleză la nivel avansat.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Allkimik

În urmă cu 12 ani, a plecat în India, în vacanță, cu un aparat digital scump și un altul ieftin, pe film, cu care a făcut poze mai mult seara, fără să aibă nicio așteptare de la ele. Când le-a developat la un atelier, a rămas surprins de profunzimea imaginilor și, ținând în mână diapozitivele, a avut revelația prezenței fizice a fotografiei.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult