Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Un nou trend printre liceeni. Trei tineri au creat o aplicație care îi aduce împreună pe cei care și-au zâmbit în metrou

Când era în clasa a XI-a, Laurențiu Ion, care era pe atunci olimpic la informatică, a câștigat un concurs organizat de Google și a fost invitat în SUA, unde a vizitat cartierul general al celui mai mare motor de căutare, dar și sediul Facebook. 

Pe atunci visa să lucreze la Google sau la Facebook. „L-am întâlnit atunci și pe Mark Zuckerberg, care a venit la noi și ne-a vorbit despre filosofia organizațională a Facebook. Ne-a spus că este o organizație plată, fără șefi peste șefi și că este mai ok așa. Voia să ne spună, dacă vreți să vă angajați după liceu, e mai ok Facebook. 

Acolo mă și vedeam, la Google sau la Facebook, făcând ceva care să aibă impact asupra lumii”, povestește tânărul. Abia s-a întors din State, unde a căutat fonduri și a început demersurile pentru a-și porni în Sillicon Valley un start up alături de doi prieteni, Alex Dobrin și Bogdan Țîrcă, și ei pasionați de matematică și informatică. Un start up care să pornească de la o aplicație dezvoltată în România, Intersect, care are astăzi peste 120.000 de utilizatori, 85% dintre cei fiind liceeni.

A renunțat la gândul de a lucra la Google, așa cum Bogdan Țîrcă a renunțat, după un internship la Twitter, la o ofertă de job permanent în această companie.

Toți trei se ocupă astăzi de Intersect, o aplicație care îi aduce împreună pe tinerii care și-au zâmbit, odată, în metrou sau într-o cafenea, dar care nu au avut curajul să vorbească. Dacă ambii aveau aplicația instalată, se pot întoarce în timp și pot vedea cu ajutorul ei, cine a fost în acel metrou, într-o anumită zi, la o anumită oră. După ce au primit mai multe cereri, cei trei au făcut posibil ca și cei care nu o aveau atunci pe telefon să și-o instaleze și să vadă ce utilizatori erau acolo. „Te poți întoarce practic în trecut și vedea cine a fost la Brașov în ziua aceea. Toată lumea își dorește o mașină a timpului, care să îi ajute să recupereze ocaziile pierdute”, spune Laurențiu Ion, care vrea să aducă tehnologia mai aproape de viața reală. 

După doi ani, a găsit-o pe fata de la metrou

„Acolo se întâmplă conexiunile, acolo vezi cum zâmbește, cum merge, o vezi pe ea, nu o poză filtrată de pe Instagram. Dacă nu o vezi în realitate, poți să îi dai Add Friend și când o întâlnești să descoperi că nu aveți nicio chimie. Am vrut să mă îndrept înspre viața reală, oamenii din viața reală sunt mai relevanți”, continuă tânărul (sursa foto: Pagina Oficială de Facebook a aplicației Intersect).

Potrivit acestuia, societatea de astăzi îi descurajează pe adolescenți să intre în vorbă. „Liceenii se simt oricum super-ciudați, se îngrijorează oricum de ce crede lumea despre ei. Cum să mai și facă ceva, să audă și lumea din jur? Băiatul nu știe cum să intre în vorbă, fata este pusă într-o situație proastă. Se uită lumea: a abordat-o ăla și ea i-a dat numărul de telefon. Dar e stupid. Dacă voi vă zâmbiți, de ce nu aveți o metodă să spargeți gheața și să vedeți apoi dacă vă puteți întâlni”, crede Laurențiu Ion.

Aplicația este adresată în special liceenilor, care au o dorință mult mai mare de a socializa și de a-și face prieteni, dar și o teamă uriașă de respingere. Creatorii Intersect își doresc să extindă aplicația la nivel global. „Ai schimbat câteva cuvinte cu un grup aflat la o masă, v-ați înțeles bine, dar ar fi un pic cam jalnic să le ceri contul de Facebook”, spune tânărul.

Un mare rol în dezvoltarea Intersect l-a avut o întâlnire ratată. În urmă cu doi ani, a văzut în metrou o fată frumoasă. Și-au zâmbit unul celuilalt, ea a coborât la Unirii, el a urmat-o, dar a pierdut-o pe scări în mulțimea. Doi ani mai târziu, a apărut la televizor pentru a prezenta Intersect (foto stânga: imagine de la lansarea oficială a aplicației Intersect, sursa- Pagina de Facebook a aplicației) fata i-a scris pe pagina de Facebook. „A trebuit să apar la televizor ca să o găsesc. Și am descoperit că eram amândoi din același oraș, Pitești”.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Intersect este doar o happn wanna-be app. Din păcate, pe cât de multă promovare i se face, pe atât de multe bug-uri are. Este aproape inutilă și inutilizabilă și doar cine nu a folosit-o o ridică în slăvi, pentru că, pe hârtie, totul este perfect.
    • Like 3
  • De la filmul Matrix tot asteptam implementarea acestui electronic pimp. De acum viata mea se va imparti intre Facebook, counterstrike, tweeter si Intersect cu pauze pentru reclame spam pe email si sms! urraaa!
    • Like 1
  • Cei trei sunt de admirat, insa nu exista deja happn, o aplicatie care face acelasi lucru?
    • Like 2
    • @ Elena Pandea
      check icon
      happn nu are atâtea bug-uri și chiar funcționează, spre deosebire de Intersect. :)
      • Like 1


Îți recomandăm

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult

BT Go

Într-o eră în care tehnologia avansează rapid, IMM-urile sunt nevoite să adopte rapid inovații digitale pentru a rămâne competitive și a profita de oportunitățile de pe piață. Serviciile care simplifică birocrația permit antreprenorilor să se concentreze pe inovație și dezvoltarea afacerilor lor.

Citește mai mult
sound-bars icon