Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Generația Tik Tok a salvat stațiunea Costinești

La miezul nopții, zeci de mesaje video îmi umpleau mesageria de Whatsapp. Toate erau însoțite de clipuri video din Costinești, stațiunea ponosită în ultimii 17 ani, în perioada de 1 Mai. Peste 15 mii de tineri dansau și cântau pe plajă ca la festivalurile de mare anvergură din România. Nu mă credeți, apăsați butonul play!

Ca om care lucrează de mai bine de 20 de ani în perioada de 1 Mai, vă spun că astfel de imagini sunt o premieră pentru tot litoralul românesc. Fie că vorbim de stațiunea Mamaia sau de Vama Veche, vedetele consacrate ale acestei perioade, niciuna nu a reușit să adune 15 mii de tineri la un loc, la un singur eveniment.

Nu știu cine sunt organizatorii festivalului Beach Please, dar au reușit să atragă o nișă extrem de importantă în România. Sunt tineri pe care îi găsești pe Tik Tok. Promovarea, postările de acolo, pozele și clipurile video sunt realizare special pentru această rețea de socializare.

Este o nouă generație care, prin energia ei, poate curăța praful depus ani la rând pe Obeliscul din stațiunea Tineretului. Aceeași generație care poate înlocui manelele răsunătoare de la terasele uitate-n timp din Costinești.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Statiunea aia e ca Iliescu - Inca e in viata da toata tara va petrece cand o muri.
    Am o experienta destul de buna despre aceasta statiune - detinuta in proportie de 90% de 3 frati - fosti lucratori in SECURITATE ce au infulecat acest petic de plaja dupa revolutie.
    Ce vei gasi in statiunea Costinesti:
    Manele si mancare ieftina (proasta si multa - asteapta-te la probleme cu stomacul.). Nici nu mentionez aici de bucatari cu manusi, norme de igiena sau astfel de tehnologii extxratereste pentru aceasta plaja.
    Nevoie de somn - muzica este data la niste cote inexplicabil de mari.
    Plaja este infecta si plina de gunoaie.
    Angajati minori !!!!
    Angajati frustrati - (pe buna dreptate) ca muncesc 10-12 ore /zi . 6 zile pe saptamana.
    Lipsa de angajati datorita tepelor date de respectivi patroni.
    Ca si in cinstea lui Iliescu o sa beau o bere cand moare.
    • Like 1
  • Nume check icon
    Nu am inteles nimic din articol, dar sa nu fiu Gica Contra am apasat play si nu am inteles nimic. O lalaiala continua. Prin urmare ce-au salvat ca nu am inteles. Faptul ca ai reusit sa aduni 15k oameni reprezinta salvare sau pur si simplu refulare dupa pandemie?! Atata festivalism si PR de trei lei ca in Romania nu vezi nicaieri.
    • Like 2
  • Costinesti nu poate fi salvat, asta in primul rand. In al doilea rand, s-au auzit si manele la acest eveniment. ‘’Manele rasunatoare la terase…’’ - care parte nu e ok, ca sunt manele sau ca-s rasunatoare?
    • Like 0
  • VARLY VARLY check icon
    Sa ne aratati va rog cateva poze si de dupa concert. Sa vedem cum a ramas plaja dupa aceasta generatie Tik Tok.
    • Like 1
    • @ VARLY
      DanM check icon
      Ca unul care a fost acum vreo 25 de ani, repetat, la Costinesti, pot sa va confirm ca ramanea o mizerie crunta la sfarsitul fiecarei zile. Mizerie crunta ramane oriunde se aduna 15K de oameni, fie Glastonbury, Sighet etc.. Poate la Bayreuth nu ramane mizerie, dar acolo sunt mult mai putini oameni...Ce ne mai place sa traim in trecut.... La fel, parintii nostri reluau refrenul 'pe vremea mea..." . Dar da, nu erau manele, erau alte genuri muzicale care oripilau pe cei din alte generatie....
      • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult