Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Generația Tik Tok a salvat stațiunea Costinești

La miezul nopții, zeci de mesaje video îmi umpleau mesageria de Whatsapp. Toate erau însoțite de clipuri video din Costinești, stațiunea ponosită în ultimii 17 ani, în perioada de 1 Mai. Peste 15 mii de tineri dansau și cântau pe plajă ca la festivalurile de mare anvergură din România. Nu mă credeți, apăsați butonul play!

Ca om care lucrează de mai bine de 20 de ani în perioada de 1 Mai, vă spun că astfel de imagini sunt o premieră pentru tot litoralul românesc. Fie că vorbim de stațiunea Mamaia sau de Vama Veche, vedetele consacrate ale acestei perioade, niciuna nu a reușit să adune 15 mii de tineri la un loc, la un singur eveniment.

Nu știu cine sunt organizatorii festivalului Beach Please, dar au reușit să atragă o nișă extrem de importantă în România. Sunt tineri pe care îi găsești pe Tik Tok. Promovarea, postările de acolo, pozele și clipurile video sunt realizare special pentru această rețea de socializare.

Este o nouă generație care, prin energia ei, poate curăța praful depus ani la rând pe Obeliscul din stațiunea Tineretului. Aceeași generație care poate înlocui manelele răsunătoare de la terasele uitate-n timp din Costinești.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Statiunea aia e ca Iliescu - Inca e in viata da toata tara va petrece cand o muri.
    Am o experienta destul de buna despre aceasta statiune - detinuta in proportie de 90% de 3 frati - fosti lucratori in SECURITATE ce au infulecat acest petic de plaja dupa revolutie.
    Ce vei gasi in statiunea Costinesti:
    Manele si mancare ieftina (proasta si multa - asteapta-te la probleme cu stomacul.). Nici nu mentionez aici de bucatari cu manusi, norme de igiena sau astfel de tehnologii extxratereste pentru aceasta plaja.
    Nevoie de somn - muzica este data la niste cote inexplicabil de mari.
    Plaja este infecta si plina de gunoaie.
    Angajati minori !!!!
    Angajati frustrati - (pe buna dreptate) ca muncesc 10-12 ore /zi . 6 zile pe saptamana.
    Lipsa de angajati datorita tepelor date de respectivi patroni.
    Ca si in cinstea lui Iliescu o sa beau o bere cand moare.
    • Like 1
  • Nume check icon
    Nu am inteles nimic din articol, dar sa nu fiu Gica Contra am apasat play si nu am inteles nimic. O lalaiala continua. Prin urmare ce-au salvat ca nu am inteles. Faptul ca ai reusit sa aduni 15k oameni reprezinta salvare sau pur si simplu refulare dupa pandemie?! Atata festivalism si PR de trei lei ca in Romania nu vezi nicaieri.
    • Like 2
  • Costinesti nu poate fi salvat, asta in primul rand. In al doilea rand, s-au auzit si manele la acest eveniment. ‘’Manele rasunatoare la terase…’’ - care parte nu e ok, ca sunt manele sau ca-s rasunatoare?
    • Like 0
  • VARLY VARLY check icon
    Sa ne aratati va rog cateva poze si de dupa concert. Sa vedem cum a ramas plaja dupa aceasta generatie Tik Tok.
    • Like 1
    • @ VARLY
      DanM check icon
      Ca unul care a fost acum vreo 25 de ani, repetat, la Costinesti, pot sa va confirm ca ramanea o mizerie crunta la sfarsitul fiecarei zile. Mizerie crunta ramane oriunde se aduna 15K de oameni, fie Glastonbury, Sighet etc.. Poate la Bayreuth nu ramane mizerie, dar acolo sunt mult mai putini oameni...Ce ne mai place sa traim in trecut.... La fel, parintii nostri reluau refrenul 'pe vremea mea..." . Dar da, nu erau manele, erau alte genuri muzicale care oripilau pe cei din alte generatie....
      • Like 0


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult