Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Gestul de solidaritate făcut de locuitorii din Manchester care îți arată cât de puternici sunt oamenii în fața terorii

Atacul de la Manchester Arena

Foto: Guliver Getty Images

21.000 de oameni, mulți dintre ei adolescenți, se pregăteau luni seară să plece de la concert, de pe Manchester Arena, când s-a produs explozia care a ucis 22 persoane și a rănit alte 59. Circulația a fost închisă și mii de oameni debusolați și afectați de experiența traumatizantă prin care au trecut nu au mai avut cum să ajungă acasă. 

Atunci au sărit în ajutor locuitorii din Manchester, care s-au organizat pe Twitter pentru a oferi camere libere, cești de ceai sau curse gratuite cu mașina pentru cei aflați în nevoie, scrie The Guardian. Ceea ce au făcut a fost un gest simplu de omenie și solidaritate. O acțiune luminoasă care arată cât de puternici sunt oamenii în fața terorii. 

„O mulțime de oameni panicați. Zeci dintre ei spun că nu pot ajunge acasă. Niciun tren nu pleacă din Manchester”, a scris utilizatoare pe Twitter. Sub hashtag-ul #roomformanchester oamenii au început să își pună casele la dispoziție celor afectați de explozie. 

„Avem un pat dublu liber și două canapele, dacă are cineva nevoie de un loc unde să stea în noaptea asta”, a scris o tânără, Jesy, pe Twitter.

Un alt utilizator a anunțat, sub același hashtag că stă la 5 minute de arenă, are o canapea liberă, iar cine are nevoie găsește la el mâncare, băutură și încărcătoare de telefoane mobile.

Un club din Manchester a pus pe Twitter o postare în spunea că în centru șoferi de taxi oferă curse gratuite celor care au fost la Manchester Arena și nu mai au cu ce să ajungă acasă. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Suna utopic dar daca toti ar gandi asa despre ceilalti am avea o sansa pe termen lung. Cum este acum nu stiu zau... Sunt pe o parte idiotii de genul animalului care a facut ce a facut si pe partea cealalta oameni faini ca si englezii astia, dar care se organizeaza, ca si noi romanii, doar in momente de criza... Oricum, tot reapectul pentru gestul lor.
    • Like 0
  • Anon check icon
    Respect pentru locuitorii din Manchester.
    • Like 0
  • Daca se intampla la noi, iti luau taximetristii 200 de lei sa te duca de la Arena Nationala pana la Piata Obor :)))
    • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult