Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Gestul de solidaritate făcut de locuitorii din Manchester care îți arată cât de puternici sunt oamenii în fața terorii

Atacul de la Manchester Arena

Foto: Guliver Getty Images

21.000 de oameni, mulți dintre ei adolescenți, se pregăteau luni seară să plece de la concert, de pe Manchester Arena, când s-a produs explozia care a ucis 22 persoane și a rănit alte 59. Circulația a fost închisă și mii de oameni debusolați și afectați de experiența traumatizantă prin care au trecut nu au mai avut cum să ajungă acasă. 

Atunci au sărit în ajutor locuitorii din Manchester, care s-au organizat pe Twitter pentru a oferi camere libere, cești de ceai sau curse gratuite cu mașina pentru cei aflați în nevoie, scrie The Guardian. Ceea ce au făcut a fost un gest simplu de omenie și solidaritate. O acțiune luminoasă care arată cât de puternici sunt oamenii în fața terorii. 

„O mulțime de oameni panicați. Zeci dintre ei spun că nu pot ajunge acasă. Niciun tren nu pleacă din Manchester”, a scris utilizatoare pe Twitter. Sub hashtag-ul #roomformanchester oamenii au început să își pună casele la dispoziție celor afectați de explozie. 

„Avem un pat dublu liber și două canapele, dacă are cineva nevoie de un loc unde să stea în noaptea asta”, a scris o tânără, Jesy, pe Twitter.

Un alt utilizator a anunțat, sub același hashtag că stă la 5 minute de arenă, are o canapea liberă, iar cine are nevoie găsește la el mâncare, băutură și încărcătoare de telefoane mobile.

Un club din Manchester a pus pe Twitter o postare în spunea că în centru șoferi de taxi oferă curse gratuite celor care au fost la Manchester Arena și nu mai au cu ce să ajungă acasă. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Suna utopic dar daca toti ar gandi asa despre ceilalti am avea o sansa pe termen lung. Cum este acum nu stiu zau... Sunt pe o parte idiotii de genul animalului care a facut ce a facut si pe partea cealalta oameni faini ca si englezii astia, dar care se organizeaza, ca si noi romanii, doar in momente de criza... Oricum, tot reapectul pentru gestul lor.
  • Like 0
 • Anon check icon
  Respect pentru locuitorii din Manchester.
  • Like 0
 • Daca se intampla la noi, iti luau taximetristii 200 de lei sa te duca de la Arena Nationala pana la Piata Obor :)))
  • Like 1


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult