Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Horia și Julien, învinși la milimetri și fracțiuni de secundă

Au pierdut titlul Statelor Unite de Vest și Sud băieții noștri – zic așa pentru că îl simt foarte aproape pe Julien Rojer. Două dintre cele mai bune dubluri ale lumii, Tecău-Rojer și Dodig-Melo s-au luptat ca niște blindate în atac frontal. Barajul de servicii, voleuri, retururi, smeciuri imparabile pe care îl fac toți cei 4, jucători de aceeași valoare, foarte ridicată, e aproape impenetrabil. Fisurile sunt milimetrice și durează o fracțiune de secundă. 

Am presimțit că nu va fi niciun break în acest meci. Totul s-a decis pe două-trei mingi. O dublă greșeală a lui Horia în primul set și alta a lui Julien în maxi-tie-break. Trăgătorilor de elită Ivan, sculptorul unor voleuri-bijuterie din poignet, paralele cu fileul, și Marcelo – un producător continuu de servicii nereturnabile, le-a fost de ajuns. 

Nu pot să mă supăr pentru astfel de înfrângere, meciul a fost atât de strâns și de frumos încât a devenit un scop în sine. Și n-am nicio îndoială că data viitoare, poate chiar la marele Open al Statelor Unite, pot să câștige Horia și Julien…

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Maria Drăghici

Maria Drăghici n-a împlinit nici doi ani și are deja trei operații pe cord deschis. Culmea, e un copil vesel, care știe să se bucure de fiecare moment și, mai mult decât orice altceva, e un copil iubit. De fratele ei și de părinții ei, care, de la nașterea copilei, trăiesc cu ochii deschiși un coșmar adevărat.

Citește mai mult

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult