Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Imaginea zilei. Mii de oameni s-au înghesuit la plajă în Marea Britanie în plină pandemie de coronavirus

Mii de oameni la plajă în BRighton, UK

Foto: Hugo Michiels/LNP/ Shutterstock Editorial/ Profimedia

Mii de oameni au ieșit la plajă în Brighton, Marea Britanie, joi după amiază, când s-au înregistrat unele dintre cele mai ridicate temperaturi din acest an. 

Imaginile surprinse de Profimedia arată cât de înghesuiți stau cei aflați la malul mării, într-o perioadă în care specialiștii recomandă distanțarea fizică pentru a preveni infectarea cu Covid-19.

Foto: Hugo Michiels/LNP/ Shutterstock Editorial/ Profimedia

Fotografiile arată însă că distanța nu poate fi păstrată nici măcar în apă. 

Marea Britanie este țara europeană cu cele mai multe cazuri confirmate de coronavirus, de la începutul pandemiei fiind înregistrate în jur de 308.000 de îmbolnăviri și 43.000 de decese.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Să nu uităm că cifrele de mai sus trebuiesc raportate totuși la peste 67000000 de oameni.
    • Like 0

Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult