Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Imaginea zilei. Mii de oameni s-au înghesuit la plajă în Marea Britanie în plină pandemie de coronavirus

Mii de oameni la plajă în BRighton, UK

Foto: Hugo Michiels/LNP/ Shutterstock Editorial/ Profimedia

Mii de oameni au ieșit la plajă în Brighton, Marea Britanie, joi după amiază, când s-au înregistrat unele dintre cele mai ridicate temperaturi din acest an. 

Imaginile surprinse de Profimedia arată cât de înghesuiți stau cei aflați la malul mării, într-o perioadă în care specialiștii recomandă distanțarea fizică pentru a preveni infectarea cu Covid-19.

Foto: Hugo Michiels/LNP/ Shutterstock Editorial/ Profimedia

Fotografiile arată însă că distanța nu poate fi păstrată nici măcar în apă. 

Marea Britanie este țara europeană cu cele mai multe cazuri confirmate de coronavirus, de la începutul pandemiei fiind înregistrate în jur de 308.000 de îmbolnăviri și 43.000 de decese.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Să nu uităm că cifrele de mai sus trebuiesc raportate totuși la peste 67000000 de oameni.
    • Like 0

Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult