Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Alertă! Ne-am întors de unde am plecat: azi au fost raportate 460 de cazuri noi de Covid-19, aproape cât înregistram pe 22 aprilie, în plină stare de urgență

Covid-19, izolare la domiciliu

Foto: Inquam Photos

Autoritățile au raportat joi cel mai mare număr de cazuri nou confirmate de Covid-19 din perioada stării de alertă. 460 de noi îmbolnăviri au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, un număr care nu a mai fost atins din data de 22 aprilie, când ne aflam în plină stare de urgență și când au fost confirmate 468 de cazuri.

În ultimele 24 de ore au fost prelucrate 12.555 de teste, ceea ce înseamnă că procentul de cazuri confirmate din acestea este de 3,66%. Spre comparație, ieri au fost raportate 321 de cazuri noi după 11.681 de teste efectuate, ceea ce reprezintă un procent de confirmări mai mic, de 2,74%.

În total, 25.286 de persoane au fost infectate cu coronavirus în România, dintre acestea 17.906 fiind declarate vindecate și externate.

„În intervalul 24.06.2020 (10:00) – 25.06.2020 (10:00) au fost înregistrate 10 decese (7 bărbați și 3 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Bacău, Botoșani, Brașov, Constanța, Ialomița, Iași, București și Sibiu”, transmite Grupul de Comunicare Strategică.

La ATI, în acest moment, sunt internați 199 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 1.149 de persoane. Alte 72.658 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate de la începutul pandemiei 663.558 de teste.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • ia opriti banii dati pt fiecare caz de coronavirus declarat.
    Nu de alta, dar unii de pe la morga sunt in stare sa declare de coronavirus si pe aia ce nu au. Parol.
    • Like 1
    • @ Claudia Olteanu
      Ce-ar fi sa vii cu niste probe concrete inainte de a comenta si.....te rog sa faci o vizita la Bals ca sa vedem cati bani iti ofera dupa infectare......
      • Like 2
    • @ Claudia Olteanu
      Parerist check icon
      Cat mai da Soros pe câine mort de "covid"?
      La hamsteri se da ceva? Întreb pentru un prieten.
      • Like 0
  • E un tipar intalnit in foarte multe tari, mai ales in est. Dupa relaxarea masurilor a crescut numarul de cazuri, uneori chiar peste numarul celor din perioada martie-aprilie - vezi Ucraina, Bulgaria, Serbia. Ma tem ca foarte repede va trebui reinstaurata starea de urgenta. Lucrurile nu merg deloc bine.
    A, da, unde e Ciolacu sa zica inca o data cum "stia el" ca va creste numarul cazurilor raportate in preajma datei la care trebuia prelungita starea de alerta. Pentru ca mare parte din lipsa de disciplina a populatiei vine si din declaratiile stupide si iresponsabile ale unora ca el.
    • Like 3
  • Nume check icon
    Se pare ca vine caldura si gradul de infectare creste in loc sa scada...
    Unde sunt "specialisti" in virusologie din PSD, PRO ROmania care spuneau ca exageram cu distantarea sociala sau fizica si ca actualii guvernanti "tortureaza" maretul si vajnicul popor roman? Cred ca s-au dus sa face ceva ciorbe ca sa ne treaca aceasta simpla raceala.
    • Like 4
    • @ Nume
      Cred ca mai putin are legatura cu incalzirea, mai degraba cu nerespectarea regulilor (igiena, masca in spatii inchise, pastrarea distantei). Nu sunt multe reguli, nu sunt inumabe, dar daca idiotii viseaza conspiratii si se comporta cum se comporta, ajungem iar sa tragem toti ponoasele.
      • Like 4


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult