Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

În București, se închid restaurantele, barurile și sălile de spectacole din cauza creșterii numărului de cazuri de Covid. Măștile devin obligatorii în jurul școlilor

Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență a decis închiderea restaurantelor, barurilor, cinematografelor și teatrelor din București și introducerea obligației de a purta masca în zona școlilor din Capitală, între orele 7.45 și 21.15.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Restaurantele și cafenelele din interiorul hotelurilor și altor unități de cazare pot funcționa pentru clienții cazați.

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojan, a spus că restricțiile intră în vigoare de miercuri și rămân valabile până când  incidență cazurilor de Covid scade sub 1,5 la mia de locuitori, iar situația va fi analizată săptămânal.

Cojan a declarat că sunt luate în calcul și alte restricții dacă rata de infectare nu scade și că se poate ajunge la carantinarea unor zone.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult