Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

În București, se închid restaurantele, barurile și sălile de spectacole din cauza creșterii numărului de cazuri de Covid. Măștile devin obligatorii în jurul școlilor

Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență a decis închiderea restaurantelor, barurilor, cinematografelor și teatrelor din București și introducerea obligației de a purta masca în zona școlilor din Capitală, între orele 7.45 și 21.15.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Restaurantele și cafenelele din interiorul hotelurilor și altor unități de cazare pot funcționa pentru clienții cazați.

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojan, a spus că restricțiile intră în vigoare de miercuri și rămân valabile până când  incidență cazurilor de Covid scade sub 1,5 la mia de locuitori, iar situația va fi analizată săptămânal.

Cojan a declarat că sunt luate în calcul și alte restricții dacă rata de infectare nu scade și că se poate ajunge la carantinarea unor zone.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

iziBAC

„Am primit mesaje după ultima sesiune de Bac, pe unul dintre ele chiar l-am postat. Era o fată care nu a putut să se pregătească pentru biologie și a învățat la această materie doar cu iziBAC și în contextul acesta a luat 9.20”, povestește Adrian Stratulat.

Citește mai mult

RacketPal

„Două luni am făcut research, am vorbit cu peste 500 de oameni. I-am găsit pe grupuri de Facebook, m-am dus la terenuri. Am făcut un sondaj și peste 70% aveau aceeași problemă ca și noi”, spune unul dintre fondatori.

Citește mai mult