Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Înalta Curte de Casație și Justiție a tras la sorți noile completuri de judecată. Cristina Tarcea: „A început un asalt asupra completurilor de trei judecători de la Înalta Curte”

Alegerea completurilor

(Foto: Octav Ganea/Inquam Photos)

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit joi, prin tragere la sorţi, componenţa noilor completuri de cinci judecători. Acestea sunt valabile doar pânăla sfârșitu anului și vor funcționa doar pentru cazurile urgențe. Înaintea începerii tragerii la sorți, șefa ICCJ, Cristina Tarcea, a avertizat că a început un asalt și asupra completurilor de trei judecători de la instanța supremă.

„Cred că e de datoria mea în calitate de reprezentant al puterii judecătoreşti să vă atrag atenţia asupra unui alt lucru asupra căruia ar trebui să mediteze toată lumea. E vorba de completurile colegiale de trei judecători. Nu este un secret pentru nimeni faptul că mai mult sau mai puţin discret a început un asalt asupra completurilor de trei judecători de la Înalta Curte, iar eu vreau să vă amintesc faptul că la Înalta Curte sunt nu numai completuri de trei, ci şi completuri de doi şi completuri de unul, iar, în măsura în care apreciem că tragerea la sorţi reprezintă un element al procesului echitabil, în egală măsură acest element este aplicabil tuturor completurilor de trei, doi şi un judecător din ţară de la toate instanţele. Vă rog să meditaţi asupra acestui subiect”, a declarat aceasta, potrivit Digi24

Din noile completuri, pentru civil și penal, fac parte:

Complet 1 penal - Simona Cristina Neniţă, Iulian Dragomir, Constantin Epure, Marius Foitoş, Ionuţ Matei;

Complet 2 penal - Simona Daniela Encean, Tatiana Lucia Rog, Alexandra Iuliana Rus, Luciana Mera, Rodica Aida Popa;

Complet 3 penal - Francisca Vasile, Silvia Cerbu, Ioana Bogdan, Anca Mădălina Alexandrescu, Ana Iancu;

Complet 1 civil - Mihaela Tăbârcă, Lavinia Dascălu, Minodora Condoiu, Claudia Marcela Canacheu, Gabriela Bârsan;

Complet 2 civil - Cristina Tarcea, George Bogdan Florescu, Rodica Zaharia, Corina Alina Corbu, Hrudei Maria;

Complet 3 civil - Bianca Ţăndărescu, Beatrice Nestor, Valentina Vrabie, Daniel Gheorghe Severin, Virginia Filipescu.

Dosarele aflate la ÎCCJ, printre care și cel al lui Liviu Dragnea, vor fi repartizate aleator noilor completuri joi după-amiază. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Tragere la sorți doar pentru 15 zile ???
  Pâine și circ pentru popor...
  Deci vom trage la sorți, aproape săptămânal.
  Vai de ,,INJUSTIȚIA,, noastră.
  O să avem doar trageri la sorți, tot anul viitor(ca la 6/49), pâna cade la ,,zar,, cine trebuie, ca să scape de ,,beciul domnesc,, sau se prescriu faptele.


  • Like 0
 • Cred că nu ajută nimănui, cu atât mai mult puterii judecătorești, să spui asemenea lucruri neconforme cu prevederile legii. Nu scrie nicăieri în lege că celelalte completuri să fie trase la sorți, așa cum era scris expres în lege încă din 2014 numai pentru completurile de 5 judecători.
  • Like 0
 • Ada check icon
  Normal ca doar pt anul 2018, ca imediat se intra in vacanta de Sarbatori si gata completul.
  In anul 2019 alt complet, alta amanare.
  • Like 0


Îți recomandăm

Speranța Farcă

„Părinții sunt foarte angoasați, aud peste tot că copilul lui cutare face așa, copilul lui cutare face așa. Și se gândesc că ei nu oferă același start copilului lor, care va intra în competiție cu acei copii care au făcut toate acele cursuri. Gândim educația și viața ca pe o competiție”, spune Speranța Farca.

Citește mai mult

Șezlonguri în apă la Marea Neagră

Este o adevărată luptă între turişti pentru a prinde cel mai apropiat pat de plajă lângă apă deşi nu stau prea mult pe sezlong şi apoi tot ei se plâng că nu au soare pentru a se bronza din cauza umbrelelor extrem de apropiate.

Citește mai mult

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult