Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Înalta Curte de Casație și Justiție a tras la sorți noile completuri de judecată. Cristina Tarcea: „A început un asalt asupra completurilor de trei judecători de la Înalta Curte”

Alegerea completurilor

(Foto: Octav Ganea/Inquam Photos)

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit joi, prin tragere la sorţi, componenţa noilor completuri de cinci judecători. Acestea sunt valabile doar pânăla sfârșitu anului și vor funcționa doar pentru cazurile urgențe. Înaintea începerii tragerii la sorți, șefa ICCJ, Cristina Tarcea, a avertizat că a început un asalt și asupra completurilor de trei judecători de la instanța supremă.

„Cred că e de datoria mea în calitate de reprezentant al puterii judecătoreşti să vă atrag atenţia asupra unui alt lucru asupra căruia ar trebui să mediteze toată lumea. E vorba de completurile colegiale de trei judecători. Nu este un secret pentru nimeni faptul că mai mult sau mai puţin discret a început un asalt asupra completurilor de trei judecători de la Înalta Curte, iar eu vreau să vă amintesc faptul că la Înalta Curte sunt nu numai completuri de trei, ci şi completuri de doi şi completuri de unul, iar, în măsura în care apreciem că tragerea la sorţi reprezintă un element al procesului echitabil, în egală măsură acest element este aplicabil tuturor completurilor de trei, doi şi un judecător din ţară de la toate instanţele. Vă rog să meditaţi asupra acestui subiect”, a declarat aceasta, potrivit Digi24

Din noile completuri, pentru civil și penal, fac parte:

Complet 1 penal - Simona Cristina Neniţă, Iulian Dragomir, Constantin Epure, Marius Foitoş, Ionuţ Matei;

Complet 2 penal - Simona Daniela Encean, Tatiana Lucia Rog, Alexandra Iuliana Rus, Luciana Mera, Rodica Aida Popa;

Complet 3 penal - Francisca Vasile, Silvia Cerbu, Ioana Bogdan, Anca Mădălina Alexandrescu, Ana Iancu;

Complet 1 civil - Mihaela Tăbârcă, Lavinia Dascălu, Minodora Condoiu, Claudia Marcela Canacheu, Gabriela Bârsan;

Complet 2 civil - Cristina Tarcea, George Bogdan Florescu, Rodica Zaharia, Corina Alina Corbu, Hrudei Maria;

Complet 3 civil - Bianca Ţăndărescu, Beatrice Nestor, Valentina Vrabie, Daniel Gheorghe Severin, Virginia Filipescu.

Dosarele aflate la ÎCCJ, printre care și cel al lui Liviu Dragnea, vor fi repartizate aleator noilor completuri joi după-amiază. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Tragere la sorți doar pentru 15 zile ???
  Pâine și circ pentru popor...
  Deci vom trage la sorți, aproape săptămânal.
  Vai de ,,INJUSTIȚIA,, noastră.
  O să avem doar trageri la sorți, tot anul viitor(ca la 6/49), pâna cade la ,,zar,, cine trebuie, ca să scape de ,,beciul domnesc,, sau se prescriu faptele.


  • Like 0
 • Cred că nu ajută nimănui, cu atât mai mult puterii judecătorești, să spui asemenea lucruri neconforme cu prevederile legii. Nu scrie nicăieri în lege că celelalte completuri să fie trase la sorți, așa cum era scris expres în lege încă din 2014 numai pentru completurile de 5 judecători.
  • Like 0
 • Ada check icon
  Normal ca doar pt anul 2018, ca imediat se intra in vacanta de Sarbatori si gata completul.
  In anul 2019 alt complet, alta amanare.
  • Like 0


Îți recomandăm

Dan Byron_FB

Se numește Daniel Radu, are 43 de ani și a copilărit într-un bloc lung, aflat lângă un altul, în ruină, de pe Șoseaua Pantelimon din București. În lumea aceea, mulți copii săraci, jefuiți de către soartă de dragoste și siguranță, căutau să recupereze ceva de la viață din buzunare străine și să egaleze scorul lovindu-i pe cei mai slabi decât ei.

Citește mai mult

OnLaptop

Cu o experiență de aproape 15 ani în business-ul IT, Valentin Morlovea a intrat pe nișa reparațiilor de laptop-uri în 2015, o afacere a cărei dezvoltare depinde fundamental de viteza de răspuns în soluționarea problemelor clienților. În prezent, 70% din laptopurile care intră în OnLaptop Service Center&Shop din București, sunt reparate în maxim 24 de ore, lucru care este posibil datorită dezvoltării unui soft dedicat.

Citește mai mult

iziBAC

„Am primit mesaje după ultima sesiune de Bac, pe unul dintre ele chiar l-am postat. Era o fată care nu a putut să se pregătească pentru biologie și a învățat la această materie doar cu iziBAC și în contextul acesta a luat 9.20”, povestește Adrian Stratulat.

Citește mai mult