Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Îngerii păzitori stopează violarea țăranului român

"Totuși, e o sală de cinema. Filmul a fost programat să ruleze aici".

"Păi, da, pentru că directorul MȚR este mason și jidan, de-aia!".

Domnul care a emanat această explicație arată ca un bodiguard de supermarket sărit de 40 și vorbește ca un adept din anii `20 al lui Corneliu Zelinski. Numitul Codreanu (asta înseamnă Zelinski în polonă) s-a baricadat în Facultatea de Drept din Iași pentru a împiedica desfășurarea cursurilor, în urma eliminării slujbelor religioase de către rectorat.

Veghetorul nostru fără uniformă a ocupat și el, împreună cu un detașament de asalt dotat cu icoane și pancarte, sala de cinema a Muzeului Țăranului Român. Scopul? Împiedicarea proiecției filmului 120 de bătăi pe minut, deținător al Grand Prix și premiul FIPRESCI la Cannes 2017, deoarece "e cu homosexuali".

Au reușit. N-a fost vorba de o manifestare alternativă: bodiguarzii ortodoxiei puteau să-și intoneze cântecele religioase și să agite icoanele în fața cinematografului, îmbiindu-i pe spectatorii care intrau la film să rămână și să cânte cu ei, căci înăuntru îi așteaptă Sodoma. Oamenii ar fi putut să aleagă. Dar nu, sturmabteilung a ținut să le interzică în forță spectatorilor să vadă filmul pentru care plătiseră. Și au făcut asta cu înjurături, obscenități ("S-a stins lumina, care mi-ai pus mâna pe fund?"), amenințări ("Auzi, doamnă, noi suntem tineri, noi suntem viitorul, matale ți-ai trăit traiul...", "Aveți prea mulți dinți în gură, domnu?"), cugetări: "Țăranul român nu e homosexual. N-au ce să caute filme cu homosexuali plătite de Soros, de masoni și de ambasade în Muzeul Țăranului care e sediul spiritualității românești. Să le dea în altă parte, la Mol". Vorbeau ca și cum MȚR ar fi acolo de pe vremea lui Cuza, cel puțin. Dacă eram de față, le spuneam că, până în 1989, clădirea a fost Muzeul de Istorie a PCR...

Și aș fi putut să fiu. Merg relativ des la cinema la MȚR, tocmai pentru că nu oferă blockbustere, ci creații ale unor cinematografii europene și de pe alte continente, nedestinate largului consum de popcorn. Anul trecut, de pildă, am văzut aici realizări memorabile ale cinemaului maghiar (On Body and Soul, Ildikó Enyedi) și iranian (The Salesman, Asghar Farhadi). O să văd și 120 battements par minute, dar nu la Mol, vreau să-l văd la MȚR, în liniște, asigurată, la nevoie, de polițiștii dnei Carmen Dan.

Iar apropo de țăranul nehomosexual, vine acum un film, God`s Own Country, produs probabil tot de studiourile iudeo-masonice Soros, unde este vorba de doi oieri care se iubesc. Unul dintre ei este interpretat de tânărul actor român Alec Secăreanu. Îi aștept pe căpitanii ăștia de plai să se ducă să zbiere balada Miorița în timpul proiecției.

Ce nu mă mai face să râd, însă, e gândul că "ideologeala" acestui grup de hominizi carpato-danubieni constituie chiar doctrina celor care guvernează acum România având în spate niște milioane de votanți... 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult