Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Însemnări din subterană: județul unde vaccinul e Satana. „La noi în sat vaccinații ascund asta, de parcă ar avea o boală venerică”

Bosanci

Notă: Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava a deschis o anchetă după ce, în urmă cu o săptămână, aproape 100 de elevi și părinți din comuna Bosanci, în frunte cu primarul Neculai Miron, un antivaccinist declarat, au mărșăluit 10 kilometri până la Inspectoratul Școlar din municipiu, pentru a protesta împotriva funcționării online a școlilor unde rata de vaccinare este scăzută (Foto: Monitorul de Suceava)

Locuiesc în nordul țării, în județul în care a izbucnit pandemia în România, în locul numit primăvara trecută „Lombardia României”.

Suntem ultimul județ la rata de vaccinare din țară. Aici se manifestă prolibertate și antivaccin. La manifestații sunt mulți copii, care vor la școală.

Dacă ar fi posibil, pe cei ce manifestă i-aș duce în vizită la terapie intensivă, să vadă cum se cerșește aer, cum sunt hrăniți și spălați bolnavii, cum li se șterg fruntea și buzele și apoi i-aș întreba: Ce e pentru voi libertatea!? Pentru ce libertate luptați!?

Când m-am vaccinat, o bătrână din sat m-a sunat câteva zile la rând să vadă dacă trăiesc. De-abia zilele trecute mi-a spus de ce a făcut-o. Auzise la o înmormântare oamenii vorbind că cine se vaccinează moare sigur și i-a fost frică pentru mine. Am întrebat-o: 

- Cunoașteți măcar un om care a murit de covid? 

A dat din cap că da. Am întrebat-o iar: 

- Câți oameni cunoașteți ce au murit de la vaccin!? 

A șoptit: 

- Niciunul...

Când am început să scriu provaccinare, nu am știut în ce război intru, dar nu regret deloc.

Să locuiești într-un sat în care vaccinații sunt câteva zeci și aproape toți ascund asta, de parcă ar avea o boală venerică, e chiar dovadă de curaj să scrii și să fii provaccinare.

Copiii mi-au spus să nu mai scriu despre asta, un frate de-al meu la fel. Toți au făcut-o din grijă pentru mine. Le-am spus că e necesar să fac asta, chiar dacă înot împotriva valului. Băiatul cel mic a adăugat: Bine, mama, scrie, că oricum ai făcut toată viața ceea ce te-a îndemnat inima să faci, dar, te rog, să nu citești comentariile la textele tale de pe Republica.ro. Am râs și i-am spus că nu le citesc.

Cum au ajuns oamenii să se teamă atât de tare de vaccin!?

Să enumăr măcar câteva dintre teoriile aberante auzite de mine:

„Nu știu ce pun în el, dar ți se lipește un ban de locul injecției.”

„Prin vaccin ți se inoculează o substanță numită luciferină și când ești scanat devii fosforescent. Un om ce a călătorit în vară în Israel jură că așa a pățit când a fost scanat pe aeroportul Ben Gurion.”

„E pecetea satanei.”

„Te lepezi de Hristos”.

„Îți cresc solzi.”

„Îți bagă Bil Gates cip, ca să știe tot despre tine și să te urmărească”

„Vaccinul ucide. Tocmai pentru a decima populația planetei a fost creat.”

„Devii steril pentru trei generații.”

...

Două mici povestioare înainte de încheiere. Apreciați singuri, dacă sunt reale sau le-am visat noaptea trecută.

Un om are toată familia bolnavă de covid. Nu se duce la spital. Se tratează toți acasă. O persoană tânără, mamă a doi copii mici, e cel mai grav bolnavă dintre toți. Patriarhul familiei - să îl numesc așa pe cel mai bătrân dintre ei - spune: 

- Nu-i nimic dacă moare! Important e să își salveze sufletul! Să moară creștină!

O mamă își sună fiica și îi spune că s-a decis să se vaccineze. I se răspunde: 

- Foarte bine! Du-te! Eu am totul pregătit... 

Mama întreabă cu mirare: 

- Ce ai pregătit!? Pentru ce!? Nu înțeleg! 

Fiica îi spune: 

- Du-te și te vaccinează! Eu am totul pregătit pentru înmormântare...

...

În rest e tăcere...

Și scrisul meu provaccinare ca o picătură într-un ocean... 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Dan check icon
  FELICITARII ,,STIMATEI AUTOARE , ptr articolul cu o tematica foarte actuala si constructiva .
  -Mai asteptam asa articole ,care sper ca vor trezi multe ,,mintii bolnave de mentalitatea BOR fanilor !!
  Chiar in acesta seara la Pro Tv , prezenta Andreea Esca, precum ca tot pe acolo ,in jud Botosani ,,un popa ( cu minta bolnava ) interzice ,celor vaccinati accesul in biserica !!!
  ---Oameni buni ,,? Oare in ce Lume traim ? Daca acel individ ,este pus intr-o biserica , sa procedeze asa ? Atunci ,ma retrag si zic ,ca ;
  --Ne meritam soarta !
  --- DE CE MAI MARELE DIN CAPUL BOR FANILOR ,,danila ,,TACE SI NU I-A ATITUDINE IN DREPTUL ,LUI ,, petrescu macedon al tomisului ,,,care este la fel de ,,intelept ,,,ca si cel de la Botosani ,?? Parerea mea ,este ca ;
  ---Popii reduc foarte mult nivelul de educatie al copiilor din scoli ,,mai ales prin interzicerea ,orelor de educatie sexuala , si prin unele idei retrograde, cu iz de Ev Mediu !!
  • Like 0
 • Asta este feuda lui nea Fluturache prietenul Catului ,care ne spune ca vaccinarea nu merge bine din cauza lui Sosoaca. Ma intreb de cate ori o fi fost Fluturache prin sate sa le explice sucevenilor de beneficiile vaccinarii. Raspunsul il stim cu totii si se aplica in aceeasi masura la toti liderii politici locali din toate partidele . Vreti sa vedeti cine e responsabil de mortii COVID , pai guvernul si liderii locali care au o putere mai mare decat orice comisie , comitet sau reclama de la TV.
  Problema este ca pe unii ii doare in fund de cetateni si altii chiar doresc dezastrul sanitar pentru foloase personale : afaceri , santaj politic si alte chestii ,socoteli.
  Cum am mai spus aici daca Catu conditiona fondurile din PNDL3 catre autoritatile locale, de rata de vaccinare , eram peste 60% acum.
  Oricum sper din tot sufletul sa luam toti o pauza de Catu , cat mai lunga....
  • Like 0
 • storo check icon
  Sint aproape doi ani de cind tot auzim de virusul asta si de aproape un an de cind tot auzim despre vaccin, cu bune si cu rele, Eu cred ca a fost bine explicat, mai stiintific sau mai babeste, pe limba si intelegerea fiecaruia. Pina la urma fiecare face cum il duce capul, iar asta intr-un fel, se numeste selectie naturala. Prea multa energie/efort investit pt a-i convinge pe unii sa nu moara. Daca ei vor, lasa-i sa crape....in chinuri.
  • Like 2
  • @ storo
   Dan check icon
   Mda,, o fi o ideie buna ? Poate asa se va curata societatea de inculti --sosocari -redusi mintal !
   • Like 0
 • ,,Devii steril pentru trei generații.” nu exista metoda logica pentru aceasta afirmatie, pai daca sunt steril de unde generatia urmatoare?
  • Like 0
 • Eu am fost blocata de Facebook pentru 7 zile pentru ca mi-am iesit din fire si am scris lucruri dure unor oameni care o aparau pe Sosoaca...Traim vremuri absurde in care am ajuns sa vad procentajul urias al inapoierii umane...nu ar fi asa rau ca sunt inapoiati, ca samanta prostilor e buna si ea la ceva, dar mai rau este ca devin periculosi, fiind multi si usor de manipulat. Se pune unul seful lor si-i indeamna, ca in timpul revolutiei din 1917, sa-i omoare pe cei care nu gandesc ca ei...e atat de simplu...
  • Like 3
  • @ Adriana Negruti
   Delia MC Delia MC check icon
   Vă sfătuiesc să vă feriți ca de foc să scrieți prost, tâmpit, înjurături ori cuvinte obscene. Mamă, ce le-aș scrie eu! Dar mă abțin. Încă n-am ajuns la "cred că știți destule înjurături, ei, imaginați-vă că vi le spun pe toate și asta de 3 ori la rând ". Eu scriu pr**t, odată mi-a fost eliminat un comentariu în care scriam despre fotografii tâmpite. Serios, nici vreme tâmpită nu poți spune! Și nu uitați, ăia raportează în bloc și au și pică pe anumiți. Așa că atenție.
   • Like 0
  • @ Adriana Negruti
   Din nefericire social media a creeat o platforma de coalizare a neadaptatilor , coalitie ce va avea efecte atomice pe termen lung.
   A facut posibila macabra zicere : " Proletari din toate tarile uniti-va" . Nimeni nu prea a bagat de seama in ultimii ani ca majoritatea noilor adepti ISIS ( sau Al Qaeda) din afara centrului de conflict , s-au raliat prin retelele de socializare. Astia sunt de fapt teroristii cei mai periculosi , specimene rebele marginalizate de societate care isi gasesc alinarea in bratele unor nemernici care le spun ce vor ei sa auda. Mai mult sunt in mijlocul unei societati deschise , care are probleme sa-i opreasca.
   Ei vor distruge lumea asta, asa cum exista astazi.
   Din nefericire societatea nu pare sa fie indeajuns de activa in a reactiona contra acestui dezastru social catre care ne indreptam.

   • Like 1
 • Delia MC Delia MC check icon
  Am remarcat un fenomen interesant, cu cât situația devine mai disperată, cu atât devin cei anti-orice mai vehemenți. Altfel cum se poate ca în plin val, cu ATI pline să iasă și să demonstreze împotriva măsurilor, cerificatului covid când astea sunt clar măsuri de limitare a transmiterii și de PROTECȚIE a celor nevaccinați. Mi se pare nu numai cinic și absurd ci de-a dreptul prost. Cum se poate ca oameni, de altminteri și altfel normali să-și închidă total logica si să profereze sloganuri ori ziceri care n-au nimic de-a face cu starea actuală? Dacă ne aducem aminte, ei au fost, succesiv, anti lockdown, anti-mască și acum antivaccin. Poate nu exact aceiași dar în mare parte.
  Am încercat sa înțeleg, să-mi explic mecanismele psihologice. Bla bla bla. E încăpățânare aiurea, rebeli fără cauză. Ori niște care nu s-au revoltat la vremea lor, în adolescență adică, la vremea normală a rebeliunii și se revoltă stupid la bătrânețe ca bărbații care au fost o viață fideli și se trezesc, în preajma andropauzei, că vor femei cu 20-30 de ani mai tinere pentru bunul motiv că n-au zburdat destul la tinerețe.

  Și cu astfel de specimene nu-i nimic de făcut.

  Nu le face nimeni bine cu forța. Din păcate, în virtutea unei libertăți prost înțelese, ne fac EI, celorlalți rău cu forța: umplu spitalele, restul se feresc de spital, operații amânate, mortalitate consecutivă și excesivă ( prin alte boli dar crescută din cauza LIPSEI DE ACCES la îngrijiri medicale ) crescută.
  Da, statele sunt uneori ineficiente și adeseori incompetente. Dar statul e necesar (și) să reglementeze relațiile dintre oameni, care altminteri și-ar da în cap unul altuia. Din cele mai vechi timpuri oamenii s-au organizat așa încât să prevină furturile și criminalitatea. Leproșii erau scoși în afara cetății. Acum omului i s-a urcat libertatea la cap și își imaginează că poate face orice că el e liber și buricul pământului și Soarele se învârte în jurul lui. Acum plătim prețul libertății deșănțate fără nici o urmă de responsabilitate.
  Acum infectații nevaccinați umblă prin cetate rânjind cinic și făcând paradă de libertatea lor, în esență "libertatea" de a se sinucide și de a omorî pe alții. Și chiar o fac. Nu zic, vaccinații pot și ei să transmită dar mult mai puțin. Se pot si ei îmbolnăvi dar în MAREA MAJORITATE ușor.
  Ce fac regulile? Ii protejează pe nevaccinați. Ce înțeleg ei? Că are cineva ceva cu ei. S-a întors lumea cu susul în jos.
  • Like 2
 • Era o fraza in filmul Bladerunner(1980) in care Rutger Hauer din postura replicantului pe moarte spunea asa:" Este chiar o experienta sa traiesti in teama, asta inseamna sa fii sclav". Asta este scopul, folosind pretexte reale(Coronavirus, climate changes) ca baza de plecare spre inducerea supunerii totale si neconditionate a populatiei pe principiul unei societati ca in China. Oamenii nu sant prosti, ei simt pericolul instinctiv chiar daca nu prea mai inteleg despre ce este vorba(asta sa si dorit) asa ca, fiecare se "agata" de absolut orice ai poate oferi o explicatie pe intelesul lui spre a intelege ce se intampla.
  • Like 1
  • @ Victorin Borsciov
   Foarte interesant, cum in zona Ucraina, Austria, Romania, Bulgaria oamenii simt pericolul mai instinctiv decat altii...aici au grija unii sa le trezeasca instinctul de conservare in mod special legat de vaccinul anticovid, ca e facut de americani...
   • Like 2
 • Mr.Oh check icon
  Nu se moare asa usor cum se crede. Intai te chinui si pe urma mori. Putini mor fericiti.

  Nu se moare neaparat de vaccin. Doar daca ai ghinion. Si nu se moare neaparat de CoVid. Doar daca ai ghinion.

  Acum fiecare crede ce vrea si ce poate. Cum ti-o fi norocul Ioane.

  Medicina ne invata probabilitati. A% sa mori de CoVid si B% sa mori de vaccin. Si acum ti se explica ca esti prost daca vezi ca loteria e loterie si nu stiinta (asociata in principiu cu certitudine, predictibilitate si siguranta).

  Per ansamblu toata lumea fericita mai putin cei morti de CoVid si cei de vaccin.

  Iar societatea, adica turma, se crede indreptatita sa oblige oamenii sa extraga un anume bilet care poate fi un bilet spre viata dar poate fi si un bilet spre moarte.

  Acest drept ii apartine exclusiv individului si nu turmei.

  Datoria e sa se explice pe baze de date clare si nu Propaganda cum sta treaba azi, si nu acum 6 sau 12 luni de zile, Ca omul sa stie ce are de facut. Ii explici frumos si pe intelesul lui daca vrei sa-i faci un bine, si pe urma il lasi in pace. E treaba lui ce decide. E riscul si viata lui.

  Si sa nu amestecam lucrurile. Vaccinarea individului e un aspect individual. Risc personal.

  Iar accesul la sistemul de sanatate e un aspect financiar. Daca am platit in avans in serviciu medical am dreptul la aceste servicii egal din ce cauza am nevoie de acestea. Si aici e problema principala. Nimeni nu a platit ca sa fie spitalizat in cazul unei pandemii. Nimeni nu are dreptul la aceste servicii fiindca nimeni nu a cotizat si finantat servicii medicale pentru situatii pandemice in care persoanele zac 30 de zile la intensiv. Sistenul nu poate aceasta. Nici vaccinatii care zac acolo si nici nevaccinatii nu au cotizat.

  Nu e nici o diferenta intre un vaccinat la intensiv si un nevaccinat.

  Solutia este, si in final acolo se va ajunge fiindca aceasta se urmareste, plata privata partiala a spitalizarii pacientilor CoVid egal daca sunt vaccinati sau nu. Urmand ca fiecare sa se asigure privat. Pretul politei va fi corelata cu varsta, comorbiditati, vaccinat sau nu, al catelea Booster, prezenta anticorpi etc.

  Din perspectiva mea se culpabilizeaza inutil nevaccinatii. Nu ei au adus pe lume boala. Ei doar se protejeaza cum pot ...

  Dar frustrarea neputintei se transforma in ura. Iar ura are nevoie de un dusman. Ce convenabil ca exista nevaccinati. Atat timp cat acestia exista ura nu se poate indrepta catre conducatorii care gestioneaza situatia. De fapt de aceea se bate toba pe nevaccinati, ca sa se distraga atentia de la situatia reala care pare pe moment fara iesire.

  Prinsi intre vaccinati si nevaccinati, si datorita faptului ca sistemul de asigurare a sanatatii nu mai face fata situatiei demografice (dispare finantarea), politicienii impinsi de la spate de lobbyul Industriei pharma vor privatiza complet sistemul. Pandemia e doar declansatorul.

  Alternativa e o societate precum China und se monitorizeaza fiecare persoana si i se calculeaza costul, respectiv contributia sociala, urmand astfel sa fie privilegiat social sau nu.
  • Like 3
  • @ Mr.Oh
   Exact la fel vad si eu lucrurile.
   • Like 0
  • @ Mr.Oh
   Nu aveti dreptate sa comparati probabilitatea de a muri de vaccin cu cea de a muri de covid. Efectiv mintiti!!!! Cati ati auzit dumneavoastra ca au murit in Romania de vaccin???!!! De cati ati auzit ca au murit de covid???!!! Orice elucubratii faceti nu mai au valoare, cand puneti pe tapet o comparatie minciunoasa, manipulativa!!!! Da, o societate evoluata, nu precum China, ci una mai dreapta, va putea pune pe calculator date utile despre fiecare om(sanatate si skill-uri dovedite), cu scopul de a-l ajuta, nu a-l napastui, dar, in acelasi timp, cu scopul de a controla in sensul bun societatea in ansambul ei, pentru a preveni dezechilibre sau chiar dezastre...dar, din pacate, mai e mult pana acolo...
   • Like 3
  • @ Mr.Oh
   check icon
   O colecție de elucubrații care de care mai imbecile...
   • Like 3
  • @ Adriana Negruti
   storo check icon
   Ai grija ce iti doresti....filmul Gattaca cu Ethan Hawke ( 1997) descrie o astfel de societate...
   • Like 1
  • @ Mr.Oh
   Delia MC Delia MC check icon
   Nu societatea, turma cum spuneți, obligă la o alegere ci însăși situația: se știe că toată lumea se va întâlni cu virusul odată, mai ales în valurile agresive. Și contează cum iese din boală și val, pe scut ori cu scut.
   Accesul la servicii medicale în valuri agresive nu e un aspect neapărat financiar că de asta există ci ACCESUL E ASPECTUL. Când capacitățile ATI sunt blocate cu pacienți covid n-ai voie să ai un accident, să faci infarct ori o banală apendicită ori pietre la fiere ori rinichi. Și capacitățile alea nu sunt nici elastice, nici nu poți transforma o țară într-un imens spital. Oricât de dezvoltate ar fi, limita se atinge o dată. Dar sistemul ar putea rezista dacă ar fi mai puțini la ATI. Iar prin vaccinare plus alte reguli se poate. Asta până va fi un vaccin perfect ori un medicament 100% eficient.

   Diferența dintre un pacient ATI vaccinat și unul ne- constă în număr. Dacă transmiterea n-ar fi atât de intensă și asta o fac nevaccinații, numarul vaccinaților care totuși ajung acolo ar fi ... suportabil.

   Exact, ura are nevoie de un dușman. Cum unii nu văd care-i ăla, oamenii dau vina unii pe alții. Dușmanul e virusul.

   Eu, din poziția mea, am alte frustrări: că vaccinată fiind iau boala de la un nevaccinat care împrăștie virus cu găleata și mă blochează 2 săptămâni acasă, cum des s-a întâmplat. toți din casă cu simptome ori fără. Că trebuie să fiu, fie și scurt, de partea cealaltă, mă uit pe geam și n-am voie să ies. Că trebuie să-mi fac toată aprovizionarea online, și când în sfârșit ies din casă e lockdown. Ori cineva drag mie n-a rezistat la " forma ușoară ".

   Eu nu văd situația demografică pe care o vedeți dvs. Eu văd o populație în scădere și nu în creștere.

   Industria Farma. A fost mereu și este vorba de bani. Dar in tot ce consumăm e vorba de asta. Farma o duce mirific cu ori fără covid. Mereu se găsește ceva nou. De exemplu medicamente anti-covid. Farma are interesul s-o ducem cât mai bine, să ajungem bătrâni ( și mai tineri dar bătrânii sunt principalii beneficiari de servicii medicale) să dăm bani pe medicamente. Așa că de ce s-ar crampona de covid, care se va stinge odată, când sunt atatea izvoare de bani?
   • Like 0
  • @
   O fi oare o simpla coincidenta faptul ca 99% dintre antivaxxerii daci liberi sunt pesedisti hard core?!
   • Like 2
  • @ Vitruvian Man
   E o simplă prostie debitată din burtă sau din orice parte a corpului, că din creier sigur nu vine. PSD nu are nicio treabă cu antivaccinismul, nici cu șoșocii și aur-olacii.

   Se știe foarte bine cine sunt șoșocii și aur-olacii și mai ales cine este în spatele lor: neosecuritatea lui băsescu-petrov. Este evident că șoșoaca securista e femeie de "servicii", de aia atât tupeu pe ea, fiindcă știe că nu pățește nimic. Orice om de rând care făcea ce a făcut și face ea era de mult ori la pușcărie, ori la balamuc. Acum cică are dosar penal. Precis e praf în ochii fraierilor și nu va fi condamnată; inteligenții vor înțelege de ce: fiindcă e securistă în misiune; în schimb, șoșocii și aur-olacii vor fi și mai convinși că e nevinovată!!!

   Partidul șoșoacei, "neamul românesc", este creat și condus de un absolvent de sri, ninel peia, deci... tot "serviciile"! Este adevărat că ninel peia a făcut cândva parte din PSD, dar asta e deja istorie! A fost exclus din PSD tocmai pentru aberațiile lui antivacciniste și conspiraționiste!

   Cât despre partidul aur-olacilor, el nu a apărut din neant, nici nu a emanat de la popor dintr-o necesitate obiectivă, ci, la fel ca "neamul românesc", este tot o făcătură a "serviciilor", a neosecurității băsisto-petroviste. Nu era necesară crearea unor noi partide de extremă dreaptă, ultranaționaliste, unioniste și suveraniste, conspiraționiste și fasciste, fiindcă eșichierul politic românesc avea deja așa ceva: prm. Partid vechi și binecunoscut tuturor. Dar probabil nu s-a lăsat căpușat de neosecuritatea băsistă și de cia, așa că a fost creat aur.

   Cei doi Stan și Bran din fruntea aur sunt băsiști notorii: simion george a fost lider la ong-ul băsist "noii golani", o organizație băsisto-securisto-legionaro-fascistă anti PSD și mai ales anti Ion Iliescu, iar celălalt copreședinte aur-olac, târziu claudiu richard, nu numai că a lucrat la "formula as" revista băsistă de prostit românii de pretutindeni, ci și la "europa liberă", despre care toată lumea știe că nu are nicio legătură nici cu Europa, nici cu libertatea, ci este creația cia și a mașinii de propagandă a imperialismului amerloc!

   Este clar că partidul aur-olacilor este unealta imperialismului amerloc în România, iar misiunea lui este aceeași cu cea a fratelui de țâță PiS, Partidul Lege și Justiție din Polonia, partid la fel de retrograd, anti avort, anti diversitate, antieuropean, ultranaționalist, fundamentalist, conspiraționist și fascist ca aur. PiS este proatlantist și militează fățiș pentru permanentizarea prezenței militare anerloace în Polonia.

   De altfel, cele două partide, aur și PiS, precum și liderii acestora, se află în foarte bune relații. Ambele au aceleași sarcini precise de la Washington: de a dezbina poporul și de a destabiliza România, respectiv Polonia, precum și de a submina și destabiliza Uniunea Europeană!

   Aceste partide sunt create și sprijinite de cercurile cele mai retrograde, ultrareacționare, ultraconservatoare, antiprogresiste, antiștiințifice, obscurantiste, fundamentaliste, feudalo-bisericești, fundamentaliste și fasciste din America imperialistă!

   De asta propaganda aur-olacă este mereu anti UE, de tip "RO-exit", însă never ever anti sua și anti nato!
   • Like 0


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult