Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Institutul Matei Balș nu mai poate face internări, din cauza numărului mare de cazuri de covid. „Trebuie tras un semnal de alarmă”

Foto: Inquam Photos

Institutul Matei Balș nu mai poate face internări, după ce locurile din spital s-au ocupat, din cauza numărului mare de îmbolnăviri cu coronavirus. 

“În momentul ăsta nu sunt locuri libere și este clar că cifrele din ultimele zile se văd în plan practic, la spitalele de boli infecțioase. Sigur că vom face și externări și lucrurile vor merge în continuare. Trebuie tras un semnal de alarmă. Dacă situația va merge în sensul creșterii acestui număr de îmbolnăviri, să se depășească de capacitatea de internare, și în secțiile normale și la ATI”, a declarat medicul Adrian Marinescu pentru Europa FM

Numărul de infectări a crescut, după relaxarea măsurilor de prevenire a infectării și, în acest context, respectarea regulilor de igienă și a distanțării fizice este mai importantă decât oricând.

„Știu că s-a tot repetat lucrul ăsta și s-a spus că contează mult ce face fiecare dintre noi. Acele reguli de care am tot auzit trebuie să intre în practică. Avem și varianta de a evolua bine”, a declarat Adrian Marinescu.

Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș"

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Iar,Firea cea atotstiutoare a adevarului deformat,a iesit in gura mare ca nu mai sunt bolnavi covid ,spitalul fiind gol golut.
    • Like 1
  • Nume check icon
    Astazi inca 320 de cazuri. Suntem pe drumul cel bun. Daca exista, numai D-zeu mai poate sa ne ajute, ca noi singuri nu avem nici o sansa...Este mai rau acum decat in starea de urgenta.
    • Like 1
  • Sif Sif Sif Sif check icon
    "Doamne ocroteste-i pe romani"..... Ca ei saracii....n-au atata minte. Slobozia la mall-uri, la biserici, buluc la toate. Colac peste pupaza, alde ALDE si altii care neaga existenta pandemiei.... Doamne....Mare e gradina ta. SI multa prostie e in Romania. Si pentru asta platim toti. PS. Ponta, Tariceanu,etc au alzaimer cumva...?
    • Like 2
  • Parerist check icon
    N-are nicio treaba respectarea regulilor.
    Problema vine de la 5G! Oculta mondiala a inventat pandemia ca sa acopere efectele experimentelor cu 5G. Si cu chemtrails!
    #suntematacatipsihotronic!
    • Like 3
  • Nume check icon
    Am vrut relaxare si am primit-o. Dupa cum arata cifrele in ultimele doua zile se pare ca am intrat deja in valul doi...oare ce o sa fie in Oct-Nov?!
    • Like 1
  • Parerist check icon
    Cum asa, nu*era parca o simpla gripa? #rusinebilgheitz!
    • Like 2
  • Valentin check icon
    Nu era vorba de izolarea asimptomaticilor la domiciliu?
    • Like 1


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult