Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Institutul Matei Balș nu mai poate face internări, din cauza numărului mare de cazuri de covid. „Trebuie tras un semnal de alarmă”

Foto: Inquam Photos

Institutul Matei Balș nu mai poate face internări, după ce locurile din spital s-au ocupat, din cauza numărului mare de îmbolnăviri cu coronavirus. 

“În momentul ăsta nu sunt locuri libere și este clar că cifrele din ultimele zile se văd în plan practic, la spitalele de boli infecțioase. Sigur că vom face și externări și lucrurile vor merge în continuare. Trebuie tras un semnal de alarmă. Dacă situația va merge în sensul creșterii acestui număr de îmbolnăviri, să se depășească de capacitatea de internare, și în secțiile normale și la ATI”, a declarat medicul Adrian Marinescu pentru Europa FM

Numărul de infectări a crescut, după relaxarea măsurilor de prevenire a infectării și, în acest context, respectarea regulilor de igienă și a distanțării fizice este mai importantă decât oricând.

„Știu că s-a tot repetat lucrul ăsta și s-a spus că contează mult ce face fiecare dintre noi. Acele reguli de care am tot auzit trebuie să intre în practică. Avem și varianta de a evolua bine”, a declarat Adrian Marinescu.

Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș"
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Iar,Firea cea atotstiutoare a adevarului deformat,a iesit in gura mare ca nu mai sunt bolnavi covid ,spitalul fiind gol golut.
  • Like 1
 • Nume check icon
  Astazi inca 320 de cazuri. Suntem pe drumul cel bun. Daca exista, numai D-zeu mai poate sa ne ajute, ca noi singuri nu avem nici o sansa...Este mai rau acum decat in starea de urgenta.
  • Like 1
 • Sif Sif Sif Sif check icon
  "Doamne ocroteste-i pe romani"..... Ca ei saracii....n-au atata minte. Slobozia la mall-uri, la biserici, buluc la toate. Colac peste pupaza, alde ALDE si altii care neaga existenta pandemiei.... Doamne....Mare e gradina ta. SI multa prostie e in Romania. Si pentru asta platim toti. PS. Ponta, Tariceanu,etc au alzaimer cumva...?
  • Like 2
 • Parerist check icon
  N-are nicio treaba respectarea regulilor.
  Problema vine de la 5G! Oculta mondiala a inventat pandemia ca sa acopere efectele experimentelor cu 5G. Si cu chemtrails!
  #suntematacatipsihotronic!
  • Like 3
 • Nume check icon
  Am vrut relaxare si am primit-o. Dupa cum arata cifrele in ultimele doua zile se pare ca am intrat deja in valul doi...oare ce o sa fie in Oct-Nov?!
  • Like 1
 • Parerist check icon
  Cum asa, nu*era parca o simpla gripa? #rusinebilgheitz!
  • Like 2
 • Valentin check icon
  Nu era vorba de izolarea asimptomaticilor la domiciliu?
  • Like 1


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult