Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Institutul Matei Balș nu mai poate face internări, din cauza numărului mare de cazuri de covid. „Trebuie tras un semnal de alarmă”

Foto: Inquam Photos

Institutul Matei Balș nu mai poate face internări, după ce locurile din spital s-au ocupat, din cauza numărului mare de îmbolnăviri cu coronavirus. 

“În momentul ăsta nu sunt locuri libere și este clar că cifrele din ultimele zile se văd în plan practic, la spitalele de boli infecțioase. Sigur că vom face și externări și lucrurile vor merge în continuare. Trebuie tras un semnal de alarmă. Dacă situația va merge în sensul creșterii acestui număr de îmbolnăviri, să se depășească de capacitatea de internare, și în secțiile normale și la ATI”, a declarat medicul Adrian Marinescu pentru Europa FM

Numărul de infectări a crescut, după relaxarea măsurilor de prevenire a infectării și, în acest context, respectarea regulilor de igienă și a distanțării fizice este mai importantă decât oricând.

„Știu că s-a tot repetat lucrul ăsta și s-a spus că contează mult ce face fiecare dintre noi. Acele reguli de care am tot auzit trebuie să intre în practică. Avem și varianta de a evolua bine”, a declarat Adrian Marinescu.

Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș"
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Iar,Firea cea atotstiutoare a adevarului deformat,a iesit in gura mare ca nu mai sunt bolnavi covid ,spitalul fiind gol golut.
  • Like 1
 • Nume check icon
  Astazi inca 320 de cazuri. Suntem pe drumul cel bun. Daca exista, numai D-zeu mai poate sa ne ajute, ca noi singuri nu avem nici o sansa...Este mai rau acum decat in starea de urgenta.
  • Like 1
 • Sif Sif Sif Sif check icon
  "Doamne ocroteste-i pe romani"..... Ca ei saracii....n-au atata minte. Slobozia la mall-uri, la biserici, buluc la toate. Colac peste pupaza, alde ALDE si altii care neaga existenta pandemiei.... Doamne....Mare e gradina ta. SI multa prostie e in Romania. Si pentru asta platim toti. PS. Ponta, Tariceanu,etc au alzaimer cumva...?
  • Like 2
 • Parerist check icon
  N-are nicio treaba respectarea regulilor.
  Problema vine de la 5G! Oculta mondiala a inventat pandemia ca sa acopere efectele experimentelor cu 5G. Si cu chemtrails!
  #suntematacatipsihotronic!
  • Like 3
 • Nume check icon
  Am vrut relaxare si am primit-o. Dupa cum arata cifrele in ultimele doua zile se pare ca am intrat deja in valul doi...oare ce o sa fie in Oct-Nov?!
  • Like 1
 • Parerist check icon
  Cum asa, nu*era parca o simpla gripa? #rusinebilgheitz!
  • Like 2
 • Valentin check icon
  Nu era vorba de izolarea asimptomaticilor la domiciliu?
  • Like 1


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult

Oradea centru

„Trebuie să existe o abordare integrată pentru că altfel, cu sisteme, cu programe diferite, cu lucruri făcute nișat, nu ai cum să faci o integrare la nivel național. Toate sistemele folosite de autoritățile din România trebuie să fie compatibile, pentru că altfel nu poți să faci mai mult decât s-a făcut până acum”, crede Ilie Bolojan. (Foto: Silviu Filip/ Inquam Photos)

Citește mai mult