Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Iohannis: „Le spun cu tristețe românilor din străinătate să nu vină în acest an acasă de sărbători. Ce rost ar avea să vină, ca să ajungă în carantină sau în izolare două săptămâni?”

Videoconferință - Președintele Iohannis a condus comitetul anti COVID 19

Foto presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis le-a solicitat joi prefecților, într-o videoconferință, să le explice oamenilor că nu trebuie să facă deplasări inutile și trebuie să evite contactul fizic cu alte persoane, pentru a încetini răspândirea coronavirusului. 

„Spuneți oamenilor când se întâlnesc să nu mai dea mâna, să nu se îmbrățișeze”, a spus Iohannis.

„Este o situație specială. Dacă vrem să încetinim răspândirea bolii trebuie să evităm contactul direct. E important să mergem la serviciu, acolo unde munca nu se poate face de la domiciliu. Nu dăm mâna, nu ne îmbrățișăm, stăm la distanță de cel puțin un metru unul de altul. Trebuie evitate deplasările ce pot fi evitate. Sigur, trebuie să cumpărăm alimente, dar nu trebuie să facem întâlniri ce pot fi evitate. Vă rog să transmiteți oamenilor din județele dvs aceste lucruri, a spus Klaus Iohannis, joi, în videconferința cu premierul și prefecții din țară.

Președintele Iohannis a avut un mesaj și pentru românii din străinătate.

„Românilor din afară trebuie să le spunem, cu tristețe, să nu vină acasă de sărbători. În Europa nu se poate circula, e foarte complicat. Când vin, ei trebuie să intre în izolare sau carantină. Ce rost ar avea să vină, ca să intre în carantină două săptămâni? Ne sunt dragi, ne-am dori să fim împreună, dar în acest an, de aceste sărbători, nu se poate”, a spus Iohannis.

Dacă lucrăm împreună, putem trece cu bine peste orice criză, a transmis prefecților președintele Klaus Iohannis.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult