Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Iohannis: „Le spun cu tristețe românilor din străinătate să nu vină în acest an acasă de sărbători. Ce rost ar avea să vină, ca să ajungă în carantină sau în izolare două săptămâni?”

Videoconferință - Președintele Iohannis a condus comitetul anti COVID 19

Foto presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis le-a solicitat joi prefecților, într-o videoconferință, să le explice oamenilor că nu trebuie să facă deplasări inutile și trebuie să evite contactul fizic cu alte persoane, pentru a încetini răspândirea coronavirusului. 

„Spuneți oamenilor când se întâlnesc să nu mai dea mâna, să nu se îmbrățișeze”, a spus Iohannis.

„Este o situație specială. Dacă vrem să încetinim răspândirea bolii trebuie să evităm contactul direct. E important să mergem la serviciu, acolo unde munca nu se poate face de la domiciliu. Nu dăm mâna, nu ne îmbrățișăm, stăm la distanță de cel puțin un metru unul de altul. Trebuie evitate deplasările ce pot fi evitate. Sigur, trebuie să cumpărăm alimente, dar nu trebuie să facem întâlniri ce pot fi evitate. Vă rog să transmiteți oamenilor din județele dvs aceste lucruri, a spus Klaus Iohannis, joi, în videconferința cu premierul și prefecții din țară.

Președintele Iohannis a avut un mesaj și pentru românii din străinătate.

„Românilor din afară trebuie să le spunem, cu tristețe, să nu vină acasă de sărbători. În Europa nu se poate circula, e foarte complicat. Când vin, ei trebuie să intre în izolare sau carantină. Ce rost ar avea să vină, ca să intre în carantină două săptămâni? Ne sunt dragi, ne-am dori să fim împreună, dar în acest an, de aceste sărbători, nu se poate”, a spus Iohannis.

Dacă lucrăm împreună, putem trece cu bine peste orice criză, a transmis prefecților președintele Klaus Iohannis.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult