Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Ițic, Ștrul și Ludovic, la vânătoare

Ieri, d. Ludovic Orban, popularul rapsod liberal, a produs o maximă menită a rămâne în Istoria politică a României.

Votarea moțiunii de cenzură nici nu începuse, când domnia sa a declarat imperturbabil: „ La toamnă, mai depunem o moțiune!”.

Sensul profund al cuvintelor d. Ludovic poate fi revelat de următorul banc cu Ițic și Ștrul:

În Africa, la vânătoare de lei, Ițic și Ștrul își împart sarcinile. Ițic ia pușca și pleacă să aducă trofeul, Ștrul rămâne în colibă să mai deretice. Cum dă cu ochii de leu, Ițic aruncă pușca cât colo și o rupe la fugă spre colibă.

Leul, după el.

Ajuns în prag, cu un reflex fenomenal, Ițic se lasă pe vine.

În saltul final, leul trece pe deasupra lui și, prin ușa deschisă, aterizează în colibă.

Imperturbabil, Ițic spune: „Ștrul, jupoaie-l tu pe ăsta, că eu mă duc să aduc altul!”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Delia MC Delia MC check icon
  Da, inteleg frustrarea dlui CTP, DAR: criticand tot ( si pe bună dreptate ) cadem apoi in greşeala cea mai comună:ăla nu-i bun, nici ăla...mai bine nu ma mai duc la vot sau aleg ca si până acum, ei tot au mărit niste salarii, au crescut punctul de pensie...Ia ghiciti cine câstigă(iar)?Exact pe asta se bazează, pe cele doua categorii, scârbiții si fidelii.Cand vom intelege ca politica nu-i alb-negru, ca partid perfect nu exista, atunci vom fi in stare sa votam raul cel mai mic.Până atunci, ne vom tot tăia craca si ne vom plânge (iar) ca nimic nu merge si trebuie vesnic #rezist...
  • Like 0
 • Banc cu doi evrei și un leu, pe vremuri leii puteau alerga evrei chiar și prin Palestina, în bancul inventat de CTP, leul era de fapt un palestinian, poate Yaser Arafat care lupta pentru a se apăra de invadatorii evrei care îi năpădeau țara și care le interziceau palestinienilor să trăiască în țara lor...
  Iar despre pseudoliberalul Orban, ăsta chiulește de la servici de parcă ar fi bugetar, are servici la privat, și el tot dă din gură prin fel de fel de instituții publice.
  Oare Orban nu ar face bine să se refugieze în Israel? Nu cred că l-ar primi israelienii, că acolo se și muncește, pe cînd Orban e un trîntor, ar da un exemplu rău tinerilor...
  • Like 1
 • Nu stiu de ce, dar multe personalitati din dreapta romaneasca se comporta ca niste smecheri de cartier, aratand cu degetul spre banditii politici din stanga ... dar nu de rau, ci de bine, de un mai bine politic ... vorba lui Jean Constantin ... 'doamne, da doamne' ...
  • Like 0
 • sa-l critici sau,chiar mai rau,sa-l ridiculizezi,pe v.orban,mi se pare extrem de facil si total neproductiv;in primul rand sunt atatea de criticat la putere incat nu vad cui ii foloseste sa critice opozitia,dacat,poate,puterii....nu sunt deloc o admiratoare a lui orban,dar,exceptand unele atacuri la adresa usr,chiar nu prea vad ce i s-ar putea reprosa?!ca nu a reusit motiunea?!chiar nu cred ca se astepta cinava sa treaca!!!!sa n-o fi depus?!nu cred ca era mai bine.....si apoi,de ce sa criticam opozitia zi de zi cu atata inversunare si apoi sa ne miram de ce nu ies oamenii la vot si spun ca nu au cu cine sa voteze.....sunt mult mai indignata de prestatia lui ciolos care,dupa abandonul sau non combatul de la alegerile precedente pt mine este total descalificat....un general care isi abandoneaza armata in mijlocul razboiului,trebuie sa-si piarda galoanele pe veci;daca ar avea bun simt ar trebui sa nu mai aiba tupeul sa ceara increderea populara...si acum are un discurs amibiguu cu priv la candidatura la europarlamentare,presedintie,aliante,ba chiar a sustinut ca partidul isi va stabili ideologia in functie de subiectele zilei??!!!!....noaptea mintii!!!sau,''liber schimbist'',vorba lui caragiale!!!cine ar mai putea fi opozitia credibila?ponta?!pmp?!...sa fim seriosi!!!!..sincera sa fiu nici usr-ul nu imi inspira incredere totala....si atunci,ce rost are sa-l criticam pe orban care are destui critici din partea puterii si a presei afiliate,ba,chiar si din interior si care,slava domnului,a avut tot timpul o pozitie consecventa;cel putin cu orban,sti la ce sa te astepti.....
  • Like 1
 • Din pacate politica romaneasca este un banc foarte prost , nu ca cel spus de domnul CTP. Nu exista nici un Strul in opozitie doar foarte multi Itic.
  • Like 2
 • cam da ! pare ca trubadurul tomnatec e infiltrat in PNL ca sa-l discrediteze de tot .... stim noi cine ...
  • Like 1
 • Comic bancul din articol
  • Like 3
 • Bun bancul! Sa-i mai dedicam unul d-lui. Orban...
  Intrebare: Ce a facut Pavlov dupa ce i-a murit cainele?
  Raspuns: A continuat sa-i duca de mancare.
  :)
  • Like 2
 • Apropo de Africa cum zicea Merkel sa trimeata emigrantii acolo ,dar si Poanta a declarat la fel ne gandim pana in toamna.
  • Like 1
 • Oricum suntem pe faras si noi demonstrăm pasnic....... putem demonstrăm pasnic 100 sau 200 sau 300 ani...... borfasii ajuns parlamentari sau legi pt ei si se prapadesc de râs.......
  • Like 4

Îți recomandăm

Bursa BT Roberto Marzanati la Executive MBA University of Hull

Competiția la Executive MBA University of Hull din Cluj-Napoca, program acreditat internațional, este deschisă celor care doresc să facă un pas înainte în dezvoltarea profesională şi personală, indiferent de domeniul în care lucrează, public sau privat. Candidații trebuie să aibă cel puțin 3 ani experiență în management după terminarea studiilor şi să cunoască limba engleză la nivel avansat.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Allkimik

În urmă cu 12 ani, a plecat în India, în vacanță, cu un aparat digital scump și un altul ieftin, pe film, cu care a făcut poze mai mult seara, fără să aibă nicio așteptare de la ele. Când le-a developat la un atelier, a rămas surprins de profunzimea imaginilor și, ținând în mână diapozitivele, a avut revelația prezenței fizice a fotografiei.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult