Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de trei ani. De astăzi vă invităm să ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră, dar și să testați viitorul tehnologiei, implementăm conversația vocală direct în browser, apăsând pe butonul de microfon poți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Ițic, Ștrul și Ludovic, la vânătoare

Ieri, d. Ludovic Orban, popularul rapsod liberal, a produs o maximă menită a rămâne în Istoria politică a României.

Votarea moțiunii de cenzură nici nu începuse, când domnia sa a declarat imperturbabil: „ La toamnă, mai depunem o moțiune!”.

Sensul profund al cuvintelor d. Ludovic poate fi revelat de următorul banc cu Ițic și Ștrul:

În Africa, la vânătoare de lei, Ițic și Ștrul își împart sarcinile. Ițic ia pușca și pleacă să aducă trofeul, Ștrul rămâne în colibă să mai deretice. Cum dă cu ochii de leu, Ițic aruncă pușca cât colo și o rupe la fugă spre colibă.

Leul, după el.

Ajuns în prag, cu un reflex fenomenal, Ițic se lasă pe vine.

În saltul final, leul trece pe deasupra lui și, prin ușa deschisă, aterizează în colibă.

Imperturbabil, Ițic spune: „Ștrul, jupoaie-l tu pe ăsta, că eu mă duc să aduc altul!”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Delia MC Delia MC check icon
  Da, inteleg frustrarea dlui CTP, DAR: criticand tot ( si pe bună dreptate ) cadem apoi in greşeala cea mai comună:ăla nu-i bun, nici ăla...mai bine nu ma mai duc la vot sau aleg ca si până acum, ei tot au mărit niste salarii, au crescut punctul de pensie...Ia ghiciti cine câstigă(iar)?Exact pe asta se bazează, pe cele doua categorii, scârbiții si fidelii.Cand vom intelege ca politica nu-i alb-negru, ca partid perfect nu exista, atunci vom fi in stare sa votam raul cel mai mic.Până atunci, ne vom tot tăia craca si ne vom plânge (iar) ca nimic nu merge si trebuie vesnic #rezist...
  • Like 0
 • Banc cu doi evrei și un leu, pe vremuri leii puteau alerga evrei chiar și prin Palestina, în bancul inventat de CTP, leul era de fapt un palestinian, poate Yaser Arafat care lupta pentru a se apăra de invadatorii evrei care îi năpădeau țara și care le interziceau palestinienilor să trăiască în țara lor...
  Iar despre pseudoliberalul Orban, ăsta chiulește de la servici de parcă ar fi bugetar, are servici la privat, și el tot dă din gură prin fel de fel de instituții publice.
  Oare Orban nu ar face bine să se refugieze în Israel? Nu cred că l-ar primi israelienii, că acolo se și muncește, pe cînd Orban e un trîntor, ar da un exemplu rău tinerilor...
  • Like 1
 • Nu stiu de ce, dar multe personalitati din dreapta romaneasca se comporta ca niste smecheri de cartier, aratand cu degetul spre banditii politici din stanga ... dar nu de rau, ci de bine, de un mai bine politic ... vorba lui Jean Constantin ... 'doamne, da doamne' ...
  • Like 0
 • sa-l critici sau,chiar mai rau,sa-l ridiculizezi,pe v.orban,mi se pare extrem de facil si total neproductiv;in primul rand sunt atatea de criticat la putere incat nu vad cui ii foloseste sa critice opozitia,dacat,poate,puterii....nu sunt deloc o admiratoare a lui orban,dar,exceptand unele atacuri la adresa usr,chiar nu prea vad ce i s-ar putea reprosa?!ca nu a reusit motiunea?!chiar nu cred ca se astepta cinava sa treaca!!!!sa n-o fi depus?!nu cred ca era mai bine.....si apoi,de ce sa criticam opozitia zi de zi cu atata inversunare si apoi sa ne miram de ce nu ies oamenii la vot si spun ca nu au cu cine sa voteze.....sunt mult mai indignata de prestatia lui ciolos care,dupa abandonul sau non combatul de la alegerile precedente pt mine este total descalificat....un general care isi abandoneaza armata in mijlocul razboiului,trebuie sa-si piarda galoanele pe veci;daca ar avea bun simt ar trebui sa nu mai aiba tupeul sa ceara increderea populara...si acum are un discurs amibiguu cu priv la candidatura la europarlamentare,presedintie,aliante,ba chiar a sustinut ca partidul isi va stabili ideologia in functie de subiectele zilei??!!!!....noaptea mintii!!!sau,''liber schimbist'',vorba lui caragiale!!!cine ar mai putea fi opozitia credibila?ponta?!pmp?!...sa fim seriosi!!!!..sincera sa fiu nici usr-ul nu imi inspira incredere totala....si atunci,ce rost are sa-l criticam pe orban care are destui critici din partea puterii si a presei afiliate,ba,chiar si din interior si care,slava domnului,a avut tot timpul o pozitie consecventa;cel putin cu orban,sti la ce sa te astepti.....
  • Like 1
 • Din pacate politica romaneasca este un banc foarte prost , nu ca cel spus de domnul CTP. Nu exista nici un Strul in opozitie doar foarte multi Itic.
  • Like 2
 • cam da ! pare ca trubadurul tomnatec e infiltrat in PNL ca sa-l discrediteze de tot .... stim noi cine ...
  • Like 1
 • Comic bancul din articol
  • Like 3
 • Bun bancul! Sa-i mai dedicam unul d-lui. Orban...
  Intrebare: Ce a facut Pavlov dupa ce i-a murit cainele?
  Raspuns: A continuat sa-i duca de mancare.
  :)
  • Like 2
 • Apropo de Africa cum zicea Merkel sa trimeata emigrantii acolo ,dar si Poanta a declarat la fel ne gandim pana in toamna.
  • Like 1
 • Oricum suntem pe faras si noi demonstrăm pasnic....... putem demonstrăm pasnic 100 sau 200 sau 300 ani...... borfasii ajuns parlamentari sau legi pt ei si se prapadesc de râs.......
  • Like 4

Îți recomandăm

Speranța Farcă

„Părinții sunt foarte angoasați, aud peste tot că copilul lui cutare face așa, copilul lui cutare face așa. Și se gândesc că ei nu oferă același start copilului lor, care va intra în competiție cu acei copii care au făcut toate acele cursuri. Gândim educația și viața ca pe o competiție”, spune Speranța Farca.

Citește mai mult

Șezlonguri în apă la Marea Neagră

Este o adevărată luptă între turişti pentru a prinde cel mai apropiat pat de plajă lângă apă deşi nu stau prea mult pe sezlong şi apoi tot ei se plâng că nu au soare pentru a se bronza din cauza umbrelelor extrem de apropiate.

Citește mai mult

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult