Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Julian Assange, arestat în Ambasada Ecuadorului din Londra

Julian Assange - captura

(Foto captura)

Julian Assange a fost arestat joi la Londra, anunță BBC. Cofondatorul WikiLeaks a petrecut şapte ani în Ambasada Ecuadorului din capitala Marii Britanii. Pe numele său era emis din iunie 2012 un mandat de arestare.

În 2012, Assange fusese eliberat pe cauțiune de autoritățile suedeze, fiind acuzat de abuz sexual, însă ulterior Suedia a retras aceste acuzații.

„Ceea ce s-a întâmplat în interiorul ambasadei nu este clar", a comentat pe Twitter corespondentul BBC.

BBC notează că Assange a fost transportat la o secţie de poliţie din centrul Londrei unde va rămâne înainte să apară în faţa Tribunalului din Westminster. Poliţia a anunţat că a putut intra în ambasadă după ce Ecuadorul i-a retras lui Assange statutul de azilant.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Tășuleasa Social

„Este o uriașă sală de clasă și o formă de protest. S-au înscris foarte mulți adolescenți și tineri. Generația noastră le lasă lor o datorie. Și uneori le lăsăm conștient datoria asta, iar ei vor trebui să repare toate problemele care decurg din ea”, spune Alin Ușeriu. (Foto: Facebook Tășuleasa Social)

Citește mai mult

Carmen Avram, BEC - Inquam Photos / Octav Ganea

„Erau fericiți că ajunseseră acolo, doreau să facă ceva. Și din față erau ăia, ca la Hollywood, cu ventilatoare, cu...să îi oprească din a avansa”. (Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea)

Citește mai mult