Sari la continut
alt

Martin S. Martincheck icon

Martin S. Martin (Martin Ștefan Constantinescu) este cardiolog intervențional în Statele Unite. Înainte de a emigra în SUA în 1985, a practicat chirurgia cardiacă la Spitalul Fundeni. A publicat trei cărţi (Dora Petrilă şi Martin S. Martin: Spitalul Fundeni, istorie şi destine; Martin S. Martin: America povestită unui prieten din România; Corina Negrea în dialog cu Martin S. Martin: Cu mâna pe inimă) şi a fost cotraducător la biografia chirurgului Marius Barnard (Marius Barnard: Momente cheie).


Articole publicate check icon

Caravana Honduras

Alegerile din noiembrie 2018 au declanșat o competiție electorală de o neobișnuită intensitate și promit să întreacă recordurile de participare la vot. Fiecare dintre cele două partide dominante simte că rezultatul apropiatelor alegeri va modifica mersul țării și va influența radical șansele politicienilor de a-și duce la îndeplinire agendele de măsuri. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Socialismul american

O primă caracteristică a noului tip de ideologie americană este că are ca promotori principali indivizi din elitele economice, financiare și culturale, oameni cu resurse bănești foarte mari, pe care le pun la dispoziția activității grupurilor anti-capitaliste. Aceștia au înlocuit revoluționarii de profesie și donațiile lor au luat locul fondurilor generate de cotizațiile membrilor de partid. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Brett Kavanaugh jurământ

Cu doar câteva zile în urmă, nominalizarea lui Brett Kavanaugh pentru Curtea Supremă devenise improbabilă, iar cetele de atacatori care i se opuneau oferiseră opiniei publice americane imaginea unui monstru, alcoolic încă din tinerețe, vinovat de agresiuni sexuale, mergând până la participarea la violuri colective. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult