Sari la continut
alt

Martin S. Martin

Martin S. Martin (Martin Ștefan Constantinescu) este cardiolog intervențional în Statele Unite. Înainte de a emigra în SUA în 1985, a practicat chirurgia cardiacă la Spitalul Fundeni. A publicat trei cărţi (Dora Petrilă şi Martin S. Martin: Spitalul Fundeni, istorie şi destine; Martin S. Martin: America povestită unui prieten din România; Corina Negrea în dialog cu Martin S. Martin: Cu mâna pe inimă) şi a fost cotraducător la biografia chirurgului Marius Barnard (Marius Barnard: Momente cheie).


Articole publicate

Donald Trump

11 iunie 2017 este data desfășurării celui de-al cincilea referendum legat de inițiativa ca teritoriul Porto Rico să devină un nou stat american. Primele trei referendumuri, ținute în anii 1967, 1993 și 1998 au fost în favoarea menținerii statutului prezent, iar cel din anul 2012, la care s-au înregistrat mai multe voturi pentru alipirea la Statele Unite, a fost anulat, din cauza unor tehnicalități ale procesului de votare.

Citește mai mult

calexit

În ultimele zile, atenția Americii este fixată pe două mari subiecte: situația explozivă creată de Corea de Nord, unde se coagulează riscul unei confruntări militare și protestele de la universitatea Berkeley din California, mișcări studențești care sunt de cea mai mare intensitate, nemaipetrecute de la cele din anii '60. (Foto Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult

Taxe SUA

Dacă taxele românești vor fi modificate în viitor prin menținerea nivelului ridicat al TVA și prin perceperea unui procent progresiv de impozit pe venit, așa cum s-ar putea bănui din anunțarea acelui „corp de consilieri financiari” de 35.000, atunci apare temerea că situația salariaților nu se va îmbunătăți, chiar dacă se vor face măriri de salarii. (Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Vaccin

Post-adevărul se referă la situațiile în care neadevăruri sau inexactități sunt publicate sau prezentate de cei care știu că materialul înfățișat de ei publicului nu este 100% corect. Dar, practicând tehnica repetiției frecvente și evitând să răspundă criticilor, autorii reușesc să insereze în mințile multora dintre cei cărora li se adresează o concepție falsă. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Lesbiene

Asta e cu fetele mele, așa m-au trădat. De când am aflat ce fel de viață au, nu mai sunt om. Nopțile e cel mai greu. Mă scol în mijlocul nopți și mă perpelesc: Ce am greșit? Ce ar fi trebuit să fac și n-am făcut? (Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Foto Donald Trump

Comitetul pentru siguranță al inaugurării din 2017 a mobilizat toate forțele de ordine din oraș, primește mii de polițiști din alte state și are în sprijin 5.000 de militari din gărzile naționale din statul Virginia. Dar și asta s-ar putea să fie insuficient, fiindcă numărul probabil al protestatarilor este evaluat la 750.000. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Motocicliștii lui Trump

Pentru data de 20 ianuarie 2017, când va avea loc inaugurarea noului președinte la Washington, s-a aflat că organizații politice de stânga pun la cale mari manifestări, care au ca scop transformarea inaugurării într-un eșec. În replică, motocicliștii lui Trump au anunțat că vor fi prezenți în capitala țării în număr de două milioane. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Dealer de droguri

„Sistemul meu era să fac un drum pentru fiecare client, după ce mă suna, luând cu mine numai cantitatea pe care voia să o cumpere. Întâlnirea era deobicei la o stație de benzină”. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult

educatie

Tot la câteva zile, când ajungeam la cabinet, o găseam posomorâtă pe secretara mea Gail. (Foto Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Protest

Pentru aproape douăzeci de ani, în fiecare dimineață, când intram în primul spital, mai devreme decât cei mai mulți doctori, o întâlneam pe Sister Celine și ea foarte matinală. (Foto: Inquam Photos)

Citește mai mult

Roșii

Aproape de vârsta de optzeci de ani, infirmă și cu puteri foarte limitate, Polly are o seninătate și o bunătate care se transmit altora. Știe tot ce se întâmplă în oraș și îi cunoaște pe cei mai mulți, dar are numai vorbe bune despre toți. Nu se plânge niciodată. Curajul ei, perseverența cu care-și duce micul ei negoț inspiră respect.(Foto Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Tineri

Soldat pe frontul copilăriei: „...una peste alta, am ieșit mai bine decât s-ar fi putut întâmpla cu soarta care mi-a fost dată. De-aș putea să-i feresc pe copiii mei de un viitor ca al meu”. (Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Clinton

Un efect devastator au avut neadevărurile spuse în diverse situații de Hillary Clinton, în special declarațiile false făcute la anchetele senatului și la investigația FBI: Nu am transmis niciodată un e-mail secret prin serverul meu. (Foto Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Deplorabilii

La începutul ultimei săptămâni, s-au făcut simțite efectele negative ale nefericitei exprimări prin care Hillary Clinton a încercat să intimideze pe suporterii lui Trump. Ea a spus că jumătate din ei sunt o adunătură de deplorabili. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Julian Assange

Assange o urăște pe cea care se pregătește să devină prima femeie președinte al Statelor Unite, despre care spune: Am o experiență de mulți ani cu doamna Hillary Clinton și am citit mii de mesaje de ale ei. Lui Hillary îi lipsește judecata și ea va împinge USA la nesfârșite războaie stupide, ceea ce va cauza răspândirea terorismului...și cu siguranță ea nu trebuie să ajungă președinte. (Foto Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Donald Trump

La sfârșitul mandatului prezidențial pe care l-a preluat de la demisionarul Richard Nixon, Gerald Ford, poreclit Președintele prin accident, a candidat pentru realegere și - la dezbaterea cu Jimmy Carter, din campania anului 1976 - a făcut cu seninătate stupefianta afirmație: nu există dominație sovietică în Europa de Est. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Hillary Clinton

Hillary Clinton se bucură de o mare popularitate și are mulți susținători, dar are și procente ridicate la capitolul lipsă de onestitate și acestea sunt așteptate să crească. Însă, la puține zile înainte de convențiile naționale ale celor două partide și cu patru luni înainte de alegerile generale, Hillary Clinton, scoasă basma curată de protectorii ei, se îndreaptă spre victorie. (Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Hillary Clinton

Departe de a avea un mers necontestat, campania doamnei Clinton s-a împiedicat în cel care a fost, la început, privit ca un candidat nesemnificativ: senatorul independent Bernie Sanders din Vermont, autodeclarat socialist, care a aruncat mulțimilor entuziaste propuneri de schimbări nemaiauzite până în prezent în universul politic american. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Hillary Clinton

Campania doamnei Clinton a cheltuit mulți bani și energie în statul Kentucky și și-a pus mari speranțe într-o victorie convingătoare la alegerile din 17 mai, o izbândă care să-i întrerupă lui Sanders agasantul șir de victorii: Indiana, Virginia de Vest, Rhode Island...(Foto Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Susținător al senatorului Bernie Sanders

Mersul campaniei republicane intră într-o fază critică. A trecut deja prea mult timp fără ca partidul să definească un candidat acceptat de toate fracţiunile. Lupta între concurenţi a devenit prea agresivă şi de un nivel din ce în ce mai scăzut în timp ce președintele Obama pare a fi intrat într-o vacanță ideologică.

Citește mai mult

Alegeri USA

Campania pentru desemnarea unui candidat la preşedenţie se intensifică în ambele tabere: Bernie Sanders repetă cu insistenţă acuzaţiile că Hillary Clinton a primit mari sume de bani şi este subordonată intereselor Wall Stret – ului, de partea republicană, la ultima dezbatere, Bush, Rubio şi Cruz şi-au ascuţit atacurile împotriva celui din frunte, Donald Trump. (Foto Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Tabăra republicană ar fi încântată dacă Sanders devine cel nominalizat, dar este greu de crezut că aceasta se va întâmpla: conducerea partidului democrat nu îl vrea şi se aud din nou zvonuri despre lansarea în campanie a doi noi candidați. (Foto Guliver Getty Images)

Hillary Clinton
Citește mai mult

tr

Ca şi în celelalte subiecte de interes major, siguranţa naţională, terorismul, imigraţia şi rolul Statelor Unite în lume, viziunea economică şi propunerile candidaţilor diferă mult atât între democraţi şi republicani, cât şi între mulţii candidaţi la preşedenţie din tabăra republicană. (Foto Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Alegeri SUA

Cei mai mulţi caută audienţe pentru mesajul lor politic şi – chiar dacă nu au acces la media naţionale – sunt satisfăcuţi de şansa de a se exprima şi a deveni cunoscuţi în limitele regiunii în care trăiesc. (Foto Guliver Getty Images)

Citește mai mult