Sari la continut
alt

Martin S. Martincheck icon

Martin S. Martin (Martin Ștefan Constantinescu) este cardiolog intervențional în Statele Unite. Înainte de a emigra în SUA în 1985, a practicat chirurgia cardiacă la Spitalul Fundeni. A publicat trei cărţi (Dora Petrilă şi Martin S. Martin: Spitalul Fundeni, istorie şi destine; Martin S. Martin: America povestită unui prieten din România; Corina Negrea în dialog cu Martin S. Martin: Cu mâna pe inimă) şi a fost cotraducător la biografia chirurgului Marius Barnard (Marius Barnard: Momente cheie).


Articole publicate check icon

Caravana Honduras

Alegerile din noiembrie 2018 au declanșat o competiție electorală de o neobișnuită intensitate și promit să întreacă recordurile de participare la vot. Fiecare dintre cele două partide dominante simte că rezultatul apropiatelor alegeri va modifica mersul țării și va influența radical șansele politicienilor de a-și duce la îndeplinire agendele de măsuri. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Socialismul american

O primă caracteristică a noului tip de ideologie americană este că are ca promotori principali indivizi din elitele economice, financiare și culturale, oameni cu resurse bănești foarte mari, pe care le pun la dispoziția activității grupurilor anti-capitaliste. Aceștia au înlocuit revoluționarii de profesie și donațiile lor au luat locul fondurilor generate de cotizațiile membrilor de partid. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Brett Kavanaugh jurământ

Cu doar câteva zile în urmă, nominalizarea lui Brett Kavanaugh pentru Curtea Supremă devenise improbabilă, iar cetele de atacatori care i se opuneau oferiseră opiniei publice americane imaginea unui monstru, alcoolic încă din tinerețe, vinovat de agresiuni sexuale, mergând până la participarea la violuri colective. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Donald Trump la Casa Alba

Sunt comentarii că starea președintelui Trump este una de permanentă anxietate, generată de investigația comisiei Mueller, că președintele arată în mod repetat mari lipsuri de cunoștințe despre subiectele legate de deciziile Casei Albe, că alteori Trump își surprinde colaboratorii prin lipsa de interes pentru temele cel mai importante.(Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Brett Kavanaugh

Relativ tânărul judecător este de o mare erudiție, a absolvit facultatea de drept la universitatea Yale, și-a făcut ucenicia ca intern al judecătorului suprem Anthony Kennedy, a fost membru al echipei Kenneth Starr care l-a anchetat pe președintele Clinton și a servit 12 ani ca judecător la tribunalul de recurs din circuitul Districtului Columbia. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

alegeri speciale SUA

Pe data de 7 august au fost „alegeri speciale" în cinci state: Ohio, Michigan, Missouri, Kansas și Washington. Aceste alegeri, în care au intrat posturi de delegați la congres, de guvernator și alegeri preliminare pentru guvernatori și senatori, sunt privite ca un barometru pentru ce se va întâmpla la alegerile de peste trei luni.(Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Trump și zidul

Dificultatea de a rezolva azi criza imigrației ilegale din Statele Unite decurge din trei factori: volumul mare și neîntrerupt de treceri ilegale ale frontierei de sud care s-au petrecut nestânjenite pentru mulți ani (30-40), amânarea repetată a căutării unei soluții definitive și opoziția politică intensă a partidului democrat și a stângii radicale, motivate de dorința de a-și lărgi electoratul. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

combo

În luna martie a.c., câteva zile după ce președintele Donald Trump anunțase decizia de a taxa importurile de oțel cu 25% și pe cele de aluminiu cu 10%, mediile americane și europene tunau și fulgerau: Trump declanșează un război comercial care va arunca lumea într-o nouă criză economică, inconștiența americanilor amenință ordinea și stabilitatea lumii...

Citește mai mult

Tim Draper

După cel de al doilea război mondial, California a trecut de mai multe ori prin agitația creată de diferite proiecte de schimbare a geografiei statului. Ele pleacă de la faptul că, în diferite momente și pentru motive de nemulțumire schimbătoare, anumite grupuri de populație au ajuns să creadă că soluționarea problemelor lor ar putea veni dintr-o modificare radicală a structurii țării. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Christopher Wray

Trei scandaluri domină în prezent scena politicii americane: investigația echipei Trump pentru presupusa înțelegere cu Rusia, care ar fi influențat alegerile din 2016, ancheta e-mailurilor ilegale ale doamnei Hillary Clinton din perioada în care era ministru de externe și analiza modului în care FBI și departamentul de justiție au anchetat cazurile Clinton și Trump. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Trump - Kim Jong Un

Kim Jong Un a lansat o invitație pentru un miting direct cu Trump și acesta, rupând tradiția președinților care l-au precedat, a acceptat. Mulți au fost critici cu această decizie, dar și mai mulți au comentat pozitiv ideea și au dat o șansă reală contactului direct la cel mai înalt nivel.

Citește mai mult

Donald Trump - Getty Images - cravata

La o săptămână de la articolul publicat de Kimberly Strassel în cotidianul Wall Street Journal („A plasat agenția FBI un spion-cârtiță în echipa de campanie electorală a lui Donald Trump în anul 2016?” WSJ 14 mai 2018), identitatea spionului a fost dezvăluită. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

New California

După estimările celor care au inițiat mișcarea secesionistă, o perioadă de 12-18 luni va fi necesară pentru ca noul stat să devină o realitate. (Foto: captura usatoday.com)

Citește mai mult

AntiFa

Grupările stângii americane violente se pregătesc pentru o celebrare a centenarului revoluției bolșevice ruse din 1917 cu o serie de acțiuni agresive, pe care le vor destructive, intimidante și care ei speră să ducă la înlăturarea președintelui ales cu un an în urmă și a guvernului format de el. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult

JFK

Unii spun că documentele legate de asasinarea președintelui Kennedy, care nu au fost publicate, sunt 180 de pagini, circa 1% din totalul de 18.000 de pagini declarat de guvern, prin actul Colecția Documentelor referitoare la Asasinarea lui JF Kennedy (JF Kennedy Assassination Record Collection Act). (Foto Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Donald Trump

11 iunie 2017 este data desfășurării celui de-al cincilea referendum legat de inițiativa ca teritoriul Porto Rico să devină un nou stat american. Primele trei referendumuri, ținute în anii 1967, 1993 și 1998 au fost în favoarea menținerii statutului prezent, iar cel din anul 2012, la care s-au înregistrat mai multe voturi pentru alipirea la Statele Unite, a fost anulat, din cauza unor tehnicalități ale procesului de votare.

Citește mai mult

calexit

În ultimele zile, atenția Americii este fixată pe două mari subiecte: situația explozivă creată de Corea de Nord, unde se coagulează riscul unei confruntări militare și protestele de la universitatea Berkeley din California, mișcări studențești care sunt de cea mai mare intensitate, nemaipetrecute de la cele din anii '60. (Foto Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult

Taxe SUA

Dacă taxele românești vor fi modificate în viitor prin menținerea nivelului ridicat al TVA și prin perceperea unui procent progresiv de impozit pe venit, așa cum s-ar putea bănui din anunțarea acelui „corp de consilieri financiari” de 35.000, atunci apare temerea că situația salariaților nu se va îmbunătăți, chiar dacă se vor face măriri de salarii. (Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Vaccin

Post-adevărul se referă la situațiile în care neadevăruri sau inexactități sunt publicate sau prezentate de cei care știu că materialul înfățișat de ei publicului nu este 100% corect. Dar, practicând tehnica repetiției frecvente și evitând să răspundă criticilor, autorii reușesc să insereze în mințile multora dintre cei cărora li se adresează o concepție falsă. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Lesbiene

Asta e cu fetele mele, așa m-au trădat. De când am aflat ce fel de viață au, nu mai sunt om. Nopțile e cel mai greu. Mă scol în mijlocul nopți și mă perpelesc: Ce am greșit? Ce ar fi trebuit să fac și n-am făcut? (Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Foto Donald Trump

Comitetul pentru siguranță al inaugurării din 2017 a mobilizat toate forțele de ordine din oraș, primește mii de polițiști din alte state și are în sprijin 5.000 de militari din gărzile naționale din statul Virginia. Dar și asta s-ar putea să fie insuficient, fiindcă numărul probabil al protestatarilor este evaluat la 750.000. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Motocicliștii lui Trump

Pentru data de 20 ianuarie 2017, când va avea loc inaugurarea noului președinte la Washington, s-a aflat că organizații politice de stânga pun la cale mari manifestări, care au ca scop transformarea inaugurării într-un eșec. În replică, motocicliștii lui Trump au anunțat că vor fi prezenți în capitala țării în număr de două milioane. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Dealer de droguri

„Sistemul meu era să fac un drum pentru fiecare client, după ce mă suna, luând cu mine numai cantitatea pe care voia să o cumpere. Întâlnirea era deobicei la o stație de benzină”. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult

educatie - Getty

Tot la câteva zile, când ajungeam la cabinet, o găseam posomorâtă pe secretara mea Gail. (Foto Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Protest

Pentru aproape douăzeci de ani, în fiecare dimineață, când intram în primul spital, mai devreme decât cei mai mulți doctori, o întâlneam pe Sister Celine și ea foarte matinală. (Foto: Inquam Photos)

Citește mai mult

Roșii

Aproape de vârsta de optzeci de ani, infirmă și cu puteri foarte limitate, Polly are o seninătate și o bunătate care se transmit altora. Știe tot ce se întâmplă în oraș și îi cunoaște pe cei mai mulți, dar are numai vorbe bune despre toți. Nu se plânge niciodată. Curajul ei, perseverența cu care-și duce micul ei negoț inspiră respect.(Foto Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Tineri

Soldat pe frontul copilăriei: „...una peste alta, am ieșit mai bine decât s-ar fi putut întâmpla cu soarta care mi-a fost dată. De-aș putea să-i feresc pe copiii mei de un viitor ca al meu”. (Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Clinton

Un efect devastator au avut neadevărurile spuse în diverse situații de Hillary Clinton, în special declarațiile false făcute la anchetele senatului și la investigația FBI: Nu am transmis niciodată un e-mail secret prin serverul meu. (Foto Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Deplorabilii

La începutul ultimei săptămâni, s-au făcut simțite efectele negative ale nefericitei exprimări prin care Hillary Clinton a încercat să intimideze pe suporterii lui Trump. Ea a spus că jumătate din ei sunt o adunătură de deplorabili. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Julian Assange

Assange o urăște pe cea care se pregătește să devină prima femeie președinte al Statelor Unite, despre care spune: Am o experiență de mulți ani cu doamna Hillary Clinton și am citit mii de mesaje de ale ei. Lui Hillary îi lipsește judecata și ea va împinge USA la nesfârșite războaie stupide, ceea ce va cauza răspândirea terorismului...și cu siguranță ea nu trebuie să ajungă președinte. (Foto Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Donald Trump

La sfârșitul mandatului prezidențial pe care l-a preluat de la demisionarul Richard Nixon, Gerald Ford, poreclit Președintele prin accident, a candidat pentru realegere și - la dezbaterea cu Jimmy Carter, din campania anului 1976 - a făcut cu seninătate stupefianta afirmație: nu există dominație sovietică în Europa de Est. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Hillary Clinton

Hillary Clinton se bucură de o mare popularitate și are mulți susținători, dar are și procente ridicate la capitolul lipsă de onestitate și acestea sunt așteptate să crească. Însă, la puține zile înainte de convențiile naționale ale celor două partide și cu patru luni înainte de alegerile generale, Hillary Clinton, scoasă basma curată de protectorii ei, se îndreaptă spre victorie. (Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Hillary Clinton

Departe de a avea un mers necontestat, campania doamnei Clinton s-a împiedicat în cel care a fost, la început, privit ca un candidat nesemnificativ: senatorul independent Bernie Sanders din Vermont, autodeclarat socialist, care a aruncat mulțimilor entuziaste propuneri de schimbări nemaiauzite până în prezent în universul politic american. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Hillary Clinton

Campania doamnei Clinton a cheltuit mulți bani și energie în statul Kentucky și și-a pus mari speranțe într-o victorie convingătoare la alegerile din 17 mai, o izbândă care să-i întrerupă lui Sanders agasantul șir de victorii: Indiana, Virginia de Vest, Rhode Island...(Foto Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

După victoria din New York, mai mulți conservatori au început să considere cu mai multă toleranță varianta Trump și să discute opțiunea de a-l nominaliza pe miliardarul care conduce, chiar în lipsa câtorva zeci de delegați. (Foto: Guliver Getty Images)

Clinton si Trump
Citește mai mult

Susținător al senatorului Bernie Sanders

Mersul campaniei republicane intră într-o fază critică. A trecut deja prea mult timp fără ca partidul să definească un candidat acceptat de toate fracţiunile. Lupta între concurenţi a devenit prea agresivă şi de un nivel din ce în ce mai scăzut în timp ce președintele Obama pare a fi intrat într-o vacanță ideologică.

Citește mai mult

Alegeri USA

Campania pentru desemnarea unui candidat la preşedenţie se intensifică în ambele tabere: Bernie Sanders repetă cu insistenţă acuzaţiile că Hillary Clinton a primit mari sume de bani şi este subordonată intereselor Wall Stret – ului, de partea republicană, la ultima dezbatere, Bush, Rubio şi Cruz şi-au ascuţit atacurile împotriva celui din frunte, Donald Trump. (Foto Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Tabăra republicană ar fi încântată dacă Sanders devine cel nominalizat, dar este greu de crezut că aceasta se va întâmpla: conducerea partidului democrat nu îl vrea şi se aud din nou zvonuri despre lansarea în campanie a doi noi candidați. (Foto Guliver Getty Images)

Hillary Clinton
Citește mai mult