Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Klaus Iohannis: Îl desemnez pe Ludovic Orban să formeze un nou Guvern și să se prezinte în Parlament. Anticipatele sunt prima mea opțiune

Klaus Iohannis, Ludovic Orban, prezidențiale

Foto: Inquam Photos

Președintele Iohannis l-a desemnat din nou, joi, premier pe Ludovic Orban, după ce Guvernul condus de acesta a fost demis miercuri prin moțiune de cenzură.

„Avem un guvern liberal care a venit cu o agendă reformatoare, a dorit să reformeze multe programe, să vină cu îmbunătățiri pe măsuri economice, măsuri sociale. A dorit să repare greșselile care evident au fost făcute de guvernele pesediste din ultimii 3 ani. Pe de-o parte avem un PNL care vrea să schimbe lucrurile și, p de alta, un PSD care vrea să oprească lucrurile”, a spus șeful statului, care a subliniat că anticipatele rămân prima sa opțiune.

„Intoarcerea la electorat este soluția corectăm care satisface nevoia de democrație a românilor. Alegerile anticipate sunt prima mea opțiune. Am prezentat paridelor aceasta opțiune, unii au fost de părere că e bine, alții au fost de părere ca trebuie să se mai consulte în partid”, a afirmat Iohannis.

Apoi anunțat propunea sa de premier: „Îl desemnez pe Ludovic Orban să formeze un nou Guvern și să se prezinte în Parlament”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Aceasta desemnare nu este un abuz de putere din partea dl Presedinte Iohanis? Cum poti sa propui reinstalarea unui prim-ministru care cu doua zile in urma a fost demis de Parlament?! Asta-i seriozitatea politicienilor nostri.
  • Like 0
 • Și acum o să dea vina pe greaua moștenire lăsată de guvernul anterior.
  • Like 0
 • Guvernul trebuia lasat sa-si faca treaba, sa-si onoreze promisiunile. N-avea nimeni treaba cu ei, isi luau psd-istii salariile de parlamentari pana in noiembrie si lucrurile mergeau firesc! Circul asta nu merita facut pentru cateva luni trei-patru. Procentele PNL erau mai mari daca in timpul asta chiar faceau ceva palpabil, de exemplu sa dea drumul la autostrada unirii sau sa forteze finalizarea coridorului 4.
  Cred ca dupa 30 de ani de gargara a venit timpul sa si faca ceva cei ce ne conduc. Sa mearga in Polonia si sa vada ce au facut aia acolo pornind de la acelasi punct in 90. Nu pomeni si gargara ci infrastructura pe care o folosesc toti.
  • Like 0
 • Klaus Iohannis: Îl desemnez pe Ludovic Orban să formeze un nou Guvern și să se prezinte în Parlament. Anticipatele sunt prima mea opțiune.
  Oare asta merita ROMANUL? Prima opțiune a cuiva, oricui, fara nici o consultare? Am in familie un membru mort la revoluție. Împușcat in spate cu gloanțe dum-dum. Sunt sigur ca nu asta a fost opțiunea lui dar nu l-a intrebat nimeni. In general, oamenii când dispar nu au nici o alta opțiune. Pentru mine nimeni nu poate avea o opțiune mai buna decât a mea, personala. Opțiunea altcuiva îmi este neinteresanta decât daca, prin coincidenta este asemănătoare cu a mea. Mi-am câștigat acest drept la naștere si nimeni nu mi-l poate lua.
  Dumnezeu sa-i aibă in paza pe romani cu sau fara anticipate.
  • Like 2
 • Poate cineva sa-mi explice si mie care e logica presedintelui in aceasta propunere?
  Daca voia sa fie sigur ca nu trece guvernul si se ajunge la anticipate, era cazul sa nu-l propuna pe Orban, ca sa existe pretext pentru PNL sa nu voteze guvernul, chiar daca era tot al lor.
  Asa, PNL nu are motiv legitim sa nu voteze pentru investire si, ca sa evite alegerile anticipate, PSD o sa voteze "impotriva", dar nu la vedere... cel putin nu toti si... surpriza, guvernul trece!
  Ce sansa ar mai fi pentru anticipate?
  • Like 1
 • mike mike check icon
  "Il desemnez pe Ludovic Orban..." parca il investește rege, asa vorbeste Iohannis. "Regele" anticipatelor si al alegerii primarilor in doua tururi.
  • Like 2
 • Eu unul sunt de acord cu decizia președintelui. Prea și-au bătut joc de România cei din PSD. Să mergem la anticipate, să vadă (deși știu asta și ei) cât de mult îi iubește poporul. Sau ce-au crezut? Că după 3 luni de guvernare liberală, lumea a uitat de cei 3 ani de dezmăț psd-ist? Cred că o dată la 30 de ani, așa-zișii reprezentanți ai poporului pot fi îndepărtați mai devreme din parlament, fiindcă de mult timp ei nu îi mai reprezintă pe cetățeni, ci se reprezintă pe sine, pe amantele și pe neamurile lor poziționate în diverse structuri ale statului, toți plătiți gras din banii contribuabililor și care nu fac mai nimic.
  • Like 4
 • „Poporul ne-a mandatat să facem jocuri absurde, vrem să-l întrecem pe Dragnea în coțcării de politruci !”.
  • Like 1


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult