Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Klaus Iohannis: Nu vor urma 3 zile fără reguli și restricții. Dacă numărul de cazuri va crește, nu voi ezita să declar din nou stare de urgență

Președintele Klaus Iohannis a spus joi că există cadrul legislativ pentru a impune respectarea regulilor de distanțare socială și după terminarea stării de urgență.

„Am văzut discuții în spațiul public legat de legea care intră în vigoare de luni. Nu vor urma 3 zile fără reguli și restricții. Virusul nu ține cont de acte administrative. Avem un cadru legal în vigoare și în baza lui vor fi luate toate deciziile pentru ca inclusiv în următoarele trei zile să păstrăm toate regulile necesare.

Intrare în stare de alertă aduce cu sine riscuri noi și responsabilități suplimentare”, a spus președintele Klaus Iohannis în timpul unei declarații de presă.

Șeful statului a mai avertizat că, dacă numărul de cazuri va crește galopant, nu va ezita să declare din nou stare de urgență.

Klaus Iohannis - 12 mai
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Fundamentul cadrului legal al Dlui Iohannis il constituie ,abulia agorei sau pe intelesul celor care nu se 'simt",cretinismul social al maselor ,abrutizate de perseverenta cu care o clasa politica, pt care nici un vaccin nu v-a functiona vreodata,intelege ,in continuare ,sa le inventeze si sa le desfinteze drepturile in functie de interesele straine de istoria si egregorul acestei natiuni...
  • Like 0
 • Petru check icon
  Extraordinar articol. Sper ca doamna primeste drepturi de autor pentru aceasta ampla dezbatere referitoare la cuvantarea presedintelui. Ma intreb la ce mai era nevoie de acea lege care va intra in vigoare peste trei zile daca "avem un cadru legal în vigoare" pentru a lua decizii. "Cadru legal în vigoare" o fi doar pentru trei zile dupa care trebuie realizat alt cadru legal"?
  • Like 1
 • Astăzi președintele țării ne-a servit un exemplu de iresponsabilitatea la extrem.
  Executivul rezultat din îmbrățișarea ( o fi fost legală pe timp de pandemie ?!? ) dintre guvern și președinte nu a fost capabil sau nu a vrut să trimită în timp util proiectul de lege în parlament și președintele ne spune fără să clipească faptul că de vină pentru semnalarea vidului legislativ sunt niște parlamentari iresponsabili și retrograzi. Pentru președinte realitatea juridică provocată de acest executiv nu există, iar dacă există trebuie băgată sub preș cu maximă ... responsabilitate.
  • Like 1


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult

Oradea centru

„Trebuie să existe o abordare integrată pentru că altfel, cu sisteme, cu programe diferite, cu lucruri făcute nișat, nu ai cum să faci o integrare la nivel național. Toate sistemele folosite de autoritățile din România trebuie să fie compatibile, pentru că altfel nu poți să faci mai mult decât s-a făcut până acum”, crede Ilie Bolojan. (Foto: Silviu Filip/ Inquam Photos)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Halep - Moisescu

Sportivii români trebuie să depășească- pentru a face performanță- limite care le sunt impuse de la vârste mici. „Nu poți să faci aia”, „Nu ești în stare”, „Nu poți să ajungi numărul unu”, „Nu poți să câștigi un Grand Slam”, spune Simona Halep, care crede că un sportiv cu pishicul „tare”, e mai pregătit să fie campion. Ea are și câteva sfaturi pentru părinții care își încurajează copiii să facă sport.

Citește mai mult

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult