Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

La începutul concertului Queen, Adam Lambert a spus câteva cuvinte magice. Și ne-a câștigat pe toți

Queen la București! Acum 25 de ani, ar fi sunat într-un fel, dar acum... Queen fără Freddie? Hai să vedem! 

Cam astea erau așteptările mele înainte de a ajunge în Piața Constituției, într-un București sufocat și la propriu și la figurat, și după o zi de muncă mai încinsă decât betoanele din centrul Capitalei. 

Același lucru îl gândeau, probabil, ceilalți 25.000 de oameni ce plătiseră biletul în amintirea lui Freddie Mercury, pentru pletele lui Brian May, și pentru dreptul de a fredonă, la umbra Casei Poporului, "Love of my life". 

Primul șoc: nu era deloc coadă la standurile unde se comercializau băuturile răcoritoare și berea. În sfârșit. Se pare că am învățat ceva din "experimentul Robbie"...

Am nimerit la Golden lângă "băieții" de la Holograf, veniți în gașcă să îi urmărească live pe idolii tinereții lor. A fost prima senzație că ar putea fi ceva măreț: "holografii" erau simpli spectatori, ca și mine, în față legendei Queen.

Și a început concertul! Afară era încă teribil de cald, oamenii din jur destul de rezervați, iar Adam "American Idol" Lambert contrasta prea puternic cu bătrânii Brian May și Roger Taylor. Un George Michael tânăr, machiat discret, dar îmbrăcat ostentativ, care însă știa ceva: niciunul dintre cei 25.000 de oameni din Piață Constituției nu ar accepta ca cineva, vreodată, să încerce măcar să îl înlocuiască pe scenă și în inimile lor pe Freddie! "Eu nu sunt Freddie, dar îl iubesc pe Freddie la fel ca și voi. Am o singură rugăminte: Putem să-l sărbătorim pe Freddie și pe Queen impreună?", a fost declarația onestă care a risipit încordarea. Odată lucrurile puse în ordine, a început cu adevărat show-ul.

Ceea ce a urmat a fost un fel de „a Kind of Magic". Ne-am dezlănțuit. Ei pe scenă, noi în Piață. Am cântat „Who Wants to Live Forever", am dansat „Break Free" și am vibrat pe ritmurile „Bohemian Rapsody". Am fredonat cu Queen Adam melodiile lui King Freddie. A fost o seară memorabilă în care am înțeles ceva: „The Show Must Go On"! 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Comentariul este pozitiv dar lipseste esentialul ! ..in era informatiei virtuale chiar nu ati aflat pana acum ca aceasta noua formula Q&AL strabate lumea de aproape doi ani si se apropie de suta de concerte impreuna ??...nu ati aflat ca aprecierile au fost mereu mai mult decat pozitive si concertele sold out ??..nu ati aflat ca The Classic Rock Roll of Honour i-a desemnat pe Queen& Adam Lambert cea mai buna trupa a anului 2014 ??..si ar mai fi multe de spus ..dar ma opresc ! TREBUIA SA VENITI CA LA UN REGAL CACI ASTA A SI FOST ! Mare minune ca EMAGIC a reusit sa aduca acest spectacol sublim la BUCURESTI !
    • Like 0
  • check icon
    Stai linistita, "holografii" nu au platit bilet.... ( daca asta era sensul lui "ca noi") Si asta e in logica faptelor; Cat despre Queen- n-am fost; Mi-am rezervat dreptul de a mi-i aminti asa cum erau ...
    Am fost la prea multe concerte unde glamour-ul zilelor de alta data e pomadat si fardat asa de tare ca se vede .... E greu sa fii batran si sa canti ca in tinerete;
    E drept - pentru pusti e foarte bine; Mai invata si altceva in afara de INNA si Adrian Minune;
    Vorba lui Radu- supa reincalzita....
    • Like 1
  • check icon
    Doar un spectacol de seară,drăguț și atât.Din păcate supă reîncălzită nu mai are același gust,să fim sinceri.....
    • Like 1

Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult