Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

La o săptămână de când a fost huiduită pe Arena Națională și s-a declarat victima „veninoșilor”, primărița Gabriela Firea admite: „Am greșit!”

Simona Halep - Gabriela Firea - Inquam Photos / Bogdan Buda

Foto: Inquam Photos / Bogdan Buda

În urmă cu o săptămână, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a fost huiduită pe Arena Națională după ce s-a urcat pe scenă cu Simona Halep și a vorbit prima la microfon. Atunci, Firea a acuzat „soroșiști” și „cetățeni cu venin” infiltrați pe stadion ca să îi strice evenimentul. Acum însă și-a schimbat opinia și a declarat într-un interviu pentru RFI că a greșit. 

„M-am tot gândit zilele acestea, am reflectat dacă a fost sau nu bine, dacă am procedat corect și am ajuns la o concluzie la care sper să ajungă cât mai multă lume: bunele intenții au existat încă din prima clipă - că nu a ieșit tocmai cum am dorit, într-adevăr, acesta este marele regret ... Eu am avut cea mai bună intenție, dar rezultatul nu a fost cel dorit și este clar că am greșit, atât eu cât și echipa, pentru că într-un climat destul de tensionat cum era cel din București acum o săptămână și după mitingul PSD, era clar că nu era cel mai potrivit loc și moment să înmânez cheia orașului și diploma de excelență, după ce îi conferisem deja titlul de cetățean de onoare Simonei Halep în februarie, pe Arena Națională, acolo unde noi am organizat cu mare drag și cu tot sufletul întâlnirea Simonei cu fanii săi”, a declarat Firea.

„E adevărat, eu am mers doar pe ideea că așa se procedează în toată Europa, așa se procedează și în America, văzusem și ca jurnalist astfel de evenimente... Toată dimineața de lunea trecută am fost criticată că nu mă organizez mai repede și mai bine pentru a organiza ceva deosebit pentru Simona și m-am gândit că voi fi acuzată de aroganță dacă nu merg acolo să înmânez și să plec - pentru că asta a fost și ideea - să înmânez cheia, să mă retrag și să urmeze tot showul pe care l-am pregătit. Nu a existat nici o secundă intenția de a rămâne eu în continuare la evenimentul Simonei Halep... Acum la rece putem să spunem orice, iar eu pot să spun că m-aș fi bucurat să fiu mai înțeleaptă sau mai prevăzătoare și să organizăm o ceremonie, să spunem, mai restrânsă, în cadrul Primăriei, la sediu sau poate la o altă locație, și apoi la Arenă să meargă doar Simona, bineînțeles că acum cu mintea de azi, știți cum e... mintea românului cea de pe urmă”, a continuat ea.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • mie mi se pare ca nu isi cere deloc scuze; baga acolo spre final sintagma ca ar fi gresit, da in tot mesajul se simte ca incearca sa se justifice; ba ca ce a facut se face peste tot, ca nu a avut decat bune intentii, ba ca putea sa nu le dea nimic. per ansambul, in substrat, desi nu mai foloseste nicio sintagma directa, conotatia mesajului e tot ca cei care au huiduito sunt niste nerecunoscatori si ca ea nu a facut nimic gresit, dar... "cine se scuza se acuza"; parerea mea
  • Like 0
 • Problema, doamna primar, este ca spre deosebire de electoratul de la Căcâna, ăsta interesat de tenis, nu uită chiar așa repede. Apreciez sinceritatea si puterea de a recunoaste ca ati gresit dar ramane jena ca ati gandit despre noi ca daca va alaturati imaginea unei imagini pozitive, intr-un colaj stangaci, ne veti pacali sa credem ca sunteti bine intentionata in ceea ce ne priveste.
  • Like 0
 • Cristi check icon
  Sa fim seriosi.. Nu face decat sa-si creioneze autoportretul de sociopat.
  • Like 2
 • Uau!
  Chiar să fie mintea... de pe urmă?!???
  • Like 2
 • Bag sama că de "sorosiştii plini de venin" nu zici nimic, adică rămâne tot aşa.
  Asta nu se uită, madam!
  • Like 3
 • Frică-frică. :-)
  Mititică. Cu bere, o plăcere.
  Vine vremea alegerilor, ori aroganța și-a luat-o de prea multe ori la București, ca să nu fie clar că e spre zero șansă...dacă rămâne la soroseală.
  • Like 0
 • spuzaru check icon
  Da da da, in sfarsit "conselerii" si raspunsul opiniei publice au reusit sa va convinga ca trebuie macar sa va prefaceti ca jucati dupa regulile bunului simt, ca altfel o sa aveti pierderi de imagine si mai mari.

  Sa va creada prostii care va voteaza.
  • Like 5
 • Mda, mănînci ra*at cu polonicul în continuare... să nu uiți să te ștergi la guriță cînd termini, duamna! Dacă termini...
  • Like 8


Îți recomandăm

litoral 2021

Totul a pornit de la o simplă aluniță pe care o avea pe spate, din naștere. Mereu râdea cu părinții ei - era alunița după care o puteau recunoaște imediat, în cazul în care ar fi pierdut-o pe malul mării. (Foto: Rob Wilkinson / Alamy / Alamy / Profimedia)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Echipa de fericire

„Am tras de mine cât am putut și la 11 și 50 de minute știu că a venit pe lume Teodor. I-am auzit pentru prima dată glasul, l-am simțit pe pieptul meu, i-am văzut pielea, am știut că i s-a pus sângele în mișcare... că a venit pe lume, de fapt”- Alexandra povestește zâmbind cele mai intense 40 de minute din viața ei.

Citește mai mult

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult