Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

La o săptămână de când a fost huiduită pe Arena Națională și s-a declarat victima „veninoșilor”, primărița Gabriela Firea admite: „Am greșit!”

Simona Halep - Gabriela Firea - Inquam Photos / Bogdan Buda

Foto: Inquam Photos / Bogdan Buda

În urmă cu o săptămână, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a fost huiduită pe Arena Națională după ce s-a urcat pe scenă cu Simona Halep și a vorbit prima la microfon. Atunci, Firea a acuzat „soroșiști” și „cetățeni cu venin” infiltrați pe stadion ca să îi strice evenimentul. Acum însă și-a schimbat opinia și a declarat într-un interviu pentru RFI că a greșit. 

„M-am tot gândit zilele acestea, am reflectat dacă a fost sau nu bine, dacă am procedat corect și am ajuns la o concluzie la care sper să ajungă cât mai multă lume: bunele intenții au existat încă din prima clipă - că nu a ieșit tocmai cum am dorit, într-adevăr, acesta este marele regret ... Eu am avut cea mai bună intenție, dar rezultatul nu a fost cel dorit și este clar că am greșit, atât eu cât și echipa, pentru că într-un climat destul de tensionat cum era cel din București acum o săptămână și după mitingul PSD, era clar că nu era cel mai potrivit loc și moment să înmânez cheia orașului și diploma de excelență, după ce îi conferisem deja titlul de cetățean de onoare Simonei Halep în februarie, pe Arena Națională, acolo unde noi am organizat cu mare drag și cu tot sufletul întâlnirea Simonei cu fanii săi”, a declarat Firea.

„E adevărat, eu am mers doar pe ideea că așa se procedează în toată Europa, așa se procedează și în America, văzusem și ca jurnalist astfel de evenimente... Toată dimineața de lunea trecută am fost criticată că nu mă organizez mai repede și mai bine pentru a organiza ceva deosebit pentru Simona și m-am gândit că voi fi acuzată de aroganță dacă nu merg acolo să înmânez și să plec - pentru că asta a fost și ideea - să înmânez cheia, să mă retrag și să urmeze tot showul pe care l-am pregătit. Nu a existat nici o secundă intenția de a rămâne eu în continuare la evenimentul Simonei Halep... Acum la rece putem să spunem orice, iar eu pot să spun că m-aș fi bucurat să fiu mai înțeleaptă sau mai prevăzătoare și să organizăm o ceremonie, să spunem, mai restrânsă, în cadrul Primăriei, la sediu sau poate la o altă locație, și apoi la Arenă să meargă doar Simona, bineînțeles că acum cu mintea de azi, știți cum e... mintea românului cea de pe urmă”, a continuat ea.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • mie mi se pare ca nu isi cere deloc scuze; baga acolo spre final sintagma ca ar fi gresit, da in tot mesajul se simte ca incearca sa se justifice; ba ca ce a facut se face peste tot, ca nu a avut decat bune intentii, ba ca putea sa nu le dea nimic. per ansambul, in substrat, desi nu mai foloseste nicio sintagma directa, conotatia mesajului e tot ca cei care au huiduito sunt niste nerecunoscatori si ca ea nu a facut nimic gresit, dar... "cine se scuza se acuza"; parerea mea
    • Like 0
  • Problema, doamna primar, este ca spre deosebire de electoratul de la Căcâna, ăsta interesat de tenis, nu uită chiar așa repede. Apreciez sinceritatea si puterea de a recunoaste ca ati gresit dar ramane jena ca ati gandit despre noi ca daca va alaturati imaginea unei imagini pozitive, intr-un colaj stangaci, ne veti pacali sa credem ca sunteti bine intentionata in ceea ce ne priveste.
    • Like 0
  • Cristi check icon
    Sa fim seriosi.. Nu face decat sa-si creioneze autoportretul de sociopat.
    • Like 2
  • Uau!
    Chiar să fie mintea... de pe urmă?!???
    • Like 2
  • Bag sama că de "sorosiştii plini de venin" nu zici nimic, adică rămâne tot aşa.
    Asta nu se uită, madam!
    • Like 3
  • check icon
    Frică-frică. :-)
    Mititică. Cu bere, o plăcere.
    Vine vremea alegerilor, ori aroganța și-a luat-o de prea multe ori la București, ca să nu fie clar că e spre zero șansă...dacă rămâne la soroseală.
    • Like 0
  • spuzaru check icon
    Da da da, in sfarsit "conselerii" si raspunsul opiniei publice au reusit sa va convinga ca trebuie macar sa va prefaceti ca jucati dupa regulile bunului simt, ca altfel o sa aveti pierderi de imagine si mai mari.

    Sa va creada prostii care va voteaza.
    • Like 5
  • Mda, mănînci ra*at cu polonicul în continuare... să nu uiți să te ștergi la guriță cînd termini, duamna! Dacă termini...
    • Like 8


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult