Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Laura Codruța Kovesi a fost votată în funcția de procuror șef european de Consiliul UE. România a votat pentru la cererea președintelui Klaus Iohannis

Consiliul Uniunii Europene a votat pentru numirea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror șef european. Kovesi este prima persoană care va ocupa această funcție, nou înființată. Urmează și un vot în Consiliul European, dar acesta este o formalitate.

Votul a fost în favoarea Laurei Codruța Kovesi, cu 17 pentru dintr-un total de 22.

Șeful PSD, Viorica Dăncilă, anunțase miercuri că Guvernul nu o susține pe Laura Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef european, precizând că, joi, ambasadorul României la Uniunea Europeană va vota împotriva fostului procuror-șef DNA.

Potrivit unor surse citate de Digi24.ro, președintele Klaus Iohannis i-a cerut ambasadorului României la UE, Luminița Odobescu, să voteze pentru desemnarea Laurei Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef european. Ambasadorul s-a conformat solicitării șefului statului.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • daca kj a fost pompierul RO,daca va arde casa, in orice caz,nu-l chemati pe barna caci va spune sa asteptati sa-si faca un sediu nou,sa modifice regulamentul de functionare si eventual sa primeasca echipament nou,si apoi.....sigur,sigur,vine repede, repede sa va (U)Salveze(R) !!!!!!
    • Like 0
  • Adi check icon
    Felicitari Codruto!
    nu te lasa prada invidiei pe care ti-o poarta veorica!
    sa ne traiesti,,,suntem mandri de tine!!!
    • Like 3
  • Poate ma ilumineaza cineva si pe mine: dl presedinte a demis-o pe dna Kovesi la presiunile psd-ului si dl Dragnea iar acum dl presedinte ia cerut ambasadorului Romaniei la UE sa o sustina si sa o voteze pe dna Kovesi . Deci ce joc face dl presedinte ?!
    • Like 2
    • @ Ovidiu Gura
      Ovo check icon
      Da, te iluminez eu, poate ai fost plecat de pe planetă. Dl. președinte n-a vrut mult timp s-o demită, dar până la urmă l-a obligat curtea constituțională. Deci, și când a demis-o, n-a făcut-o că a vrut el, ci că a fost obligat. Clar?
      • Like 3
    • @ Ovo
      Clar? Nu prea. Stimatul dom președinte putea să-și ia inima-n dinți și să se opună curții constitutionale, cu riscul de a fi suspendat. A preferat calea moderată dar a pierdut încrederea românilor, demonstrânduși mediocritatea. Acum încearcă să facă puncte, dar e cam târziu.
      • Like 2
    • @ Romeo C.
      Ovo check icon
      Ba e foarte clar. Omul acuza un comportament duplicitar al președintelui față de LCK, în sensul că acum un an a demis-o, iar acum o susține, dar nu prea este cazul. Asta este foarte clar.
      Acum, despre ce putea sau nu să facă președintele, s-a mai discutat și dezbătut îndelung, vrei s-o luăm de la capăt? Atata spun, în Constituție scrie foarte clar că deciziile curții constituționale sunt general obligatorii. Nu poti sa fii toată ziua cu "statul de drept" în gura, dar să ignori o decizie a curții, pentru că nu-ți convine. Notiunea de stat de drept presupune, înainte de toate, respectarea legii, începând cu constituția, și atunci când îți convine, dar mai ales atunci când nu-ți convine. Poporul român se va civiliza cu adevărat abia atunci când va învăța să accepte și să respecte legile si hotărârile judecătorești, indiferent dacă ne mulțumesc sau nu. Abia atunci o să putem spune că suntem un popor civilizat și că trăim într-un stat de drept.
      • Like 2
    • @ Ovidiu Gura
      Toata lumea stie ca Presedintele nu a vrut sa o demita pe dna Kovesi dar a fost obligat de Curtea Constitutionala. Asa ca intrebarea corecta este: ce hram poarta Curtea Constitutionala?
      • Like 1
    • @ Ovo
      Ah, acum e clar. Deci asta făcea Iohannis, apăra statul de drept atunci când a acceptat fără să crâcnească decizia derbedeilor de la CCR prin care se reduc atribuțiile președintelui la a da din cap în semn afirmativ? Și a fost atât de mândru de performanța lui încât a trimis un trepăduș să o demită, ca nu cumva să i se șifoneze lui imaginea.
      Cu toate ca Iohannis este cel mai bun președinte pe care l-a avut România în toată istoria ei republicana, este un președinte foarte slab.
      • Like 0
    • @ Romeo C.
      Ovo check icon
      Nu neapărat.
      • Like 0
  • Asta daca este adevarata stirea!
    • Like 1
  • Wow! Felicitari Codrutei! Si, mai ales , felicitari ambasadoarei, care a facut primul act de normalitate! Uite ca se poate!
    • Like 3


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult