Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Viorica Dăncilă, în CEx PSD: Nu o voi susține pe Kovesi. Nu desființăm Secția Specială

Viorica Dancilă - mâini - Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Foto Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Viorica Dăncilă a declarat după ședința CEx PSD de miercuri că nu va susține numirea Laurei Codruta Kovesi în funcția de procuror șef european. 

„Nu susținem, nu susțin un mandat pentru Laura Codruța Kovesi. Mi se pare o abordare firească ca atunci când există suspiciuni asupra oricărui om, indiferent de funcție sau postul pe care candidează, trebuie să lămurească mai întâi aceste lucruri. Nu fac trocuri politice. Singurele mele negocieri sunt pentru România”, a declarat Dăncilă după ședința CEx PSD.

Premierul a mai declarat că Executivul nu va da o ordonanță pentru desființarea Secției speciale de anchetare a magistraților.

„Guvernul român nu vrea să se implice în justiție. Nu dăm nicio ordonanță de urgență pe justiție. Cred că toate problemele ce țin de justiție trebuie să fie rezolvate de magistrați”, a adăugat Dăncilă. 

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a afirmat, marţi, că există două concluzii preliminare majoritare ale grupului de lucru privind Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie care nu susţin funcţionarea SIIJ în actuala formă. Declarațiile Anei Birchall despre desființarea Secției Speciale pentru investigarea magistraților i-au iritat pe liderii PSD, în contextul în care aceștia reușiseră să o demită pe aceasta prin vot din funcția de ministru al Justiției, dar nu au reușit să numească un alt ministru, din cauza opoziției lui Klaus Iohannis.

„Greco are mai multe puncte. A cerut și în Germania, Olanda. Analizăm fiecare punct din raportul Greco. Consider că trebuie să existe consens între magistrați, iar politicul nu trebuie să mai intervină în justiție”, a mai spus miercuri premierul Viorica Dăncilă.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • ...
  • Like 0
 • Vă mărturisesc faptul că nu înțeleg de ce m-am bucurat atunci când am citit știrea despre votul pro LCK; având în vedere faptul că toți procurorii (7-8 buc.) cu care am avut de a face au nesocotit legea, au favorizat făptuitorul și au emis documente mincinoase, mușamalizând fraudele cățeilor de partid.
  Cu acestă ocazie revin, cu propunerea fermă de a furniza gubernanților pisdiști, prin intermediul unei autobasculante, o cantitate suficientă de plăcuțe suedeze...
  • Like 1
 • Ar trebui să stam cu ochii pe javrele psd-iste, dar nu ar mai trebui să-i lăsam să și vorbească. Trebuie ignorați. Sunt doar niste nulități ticăloase. Veorica s-a făcut de râs, a câta oară? Nu mai contează și trebuie sa dispară, la pușcărie, împreună cu toți complicii ei. Hai opoziție, hai odată ca vă pierdeți și voi din valoare! Luați vita și grăjdarii de gât și dați cu ei de pământ!
  • Like 1
 • AlexisZ check icon
  M--e Veorico ! LCK a castigat ! Pregatiti-va valizele pentru Rahova nenorocitilor !!!
  • Like 2
 • Ce bine că Dăncilă n-o sus-ţine pe Codruţa. Păi de la sub-sub-solul la care se află Dăncilă şi PSD-ul, orice susţinere (acţiune care presupune atingerea sus-ţinutului) înseamnă tragere în jos, către un nivel compatibil cu nivelul Dăncililor, Sus-ţineţi-o pe Rovana voastră, daţi semnalul (pentru cine nu ştie încă ) că e dintre voi şi o să vedem rezultatul.
  Bine că n-o sus-ţineţi pe Codruţa, daţi astfel semnalul aşteptat de care ar mai putea fi nevoie pentru clarificarea lucrurilor. Domniile voastre nu meritaţi nici măcar gloanţele năpădite pe d-alde Ceuşeştii, ar fi (încă) o risipă pe cârca poporului ăsta năpastuit.
  • Like 0
  • @ N Cojocaru
   Delia MC Delia MC check icon
   Dna Rovana nu poate fi sus-ținută. Pentru că e Plumb.
   • Like 0
 • „Guvernul român nu vrea să se implice în justiție. Nu dăm nicio ordonanță de urgență pe justiție. Cred că toate problemele ce țin de justiție trebuie să fie rezolvate de magistrați”, Pe bune, Vio? Dar cine a dat OUG de infiintare a sectiei speciale, cumva bunul Dumnezeu? ori poate Sf. Apostol Petru? Maimuta asta cretinoida merita sa i se taie limba.... ca la creier nu ai cum sa intervii, acest organ pur si simplu este LIPSA.
  • Like 0
 • "Nu susținem, nu susțin un mandat pentru Laura Codruța Kovesi". Este aceeasi abordare cu care ne-am obisnuit in acesti ani de guvernare PSD. NU VREAU PENTRU CA POT. In general au facut numai ce au vrut iar in momentul in care se apropie alegerile incep sa creasca salarii,pensii, fac promisiuni a caror realizare presupune un timp mai indelungat (autostrazi,spitale) pentru a putea incepe orice discurs cu acest lucru. In special au luptat impotriva UE si sa modifice legile justitiei pentru a-si scapa seful de puscarie. Premierul mentioneaza suspiciunile asupra Laurei Codruta Kovesi dar nu pomeneste nimic despre suspiciunile asupra R. Plumb. Atitudinea premierului = IPOCRIZIE =
  • Like 0
 • Superba, superba ilustratia. Felicitari o mie autorului, Octav Ganea. De vorbele scrise nici nu am mai avut nevoie.
  • Like 1
  • @ Anca Paduraru
   AlexisZ check icon
   Natura moarta cu pavian la pupitru...
   • Like 1
 • 1. Argumentele folosite de Viorica Dancila pentru a nu o sprijini pe LC Kovesi nu se aplica si Rovanei Plumb? De ce?
  2. Mai spune ca nu desfiinteaza Sectia Speciala pentru ca "toate problemele ce țin de justiție trebuie să fie rezolvate de magistrați”. Dar legile justitiei cine le-a modificat? Cine a vrut sa dea vestita Ordonanta pe justitie care ascos oamenii in strada?
  • Like 1
 • Faptul ca Guvernul Romaniei, chiar daca membrii sai au niste meciuri private cu LCK, alege sa nu sustina un roman intr-o situatie internationala, arata clar cata dragoste de Romania, popor roman, dacii si romanii, Arsenie Boca cu cusma de dac pe turla Catedralei Neamului .... au de fapt dansii.
  De fapt le e teama de ziua in care vor ajunge intr-o sala de judecata europeana si vor trebui sa dea socoteala in fata unor complete de judecata adevarate, care habar n-au de cumetriile din Romania, despre jaful fizic si moral la care au supus un stat european si poporul din el.
  Cu toate astea, eu nu le-as lua functiile si titlurile ci banii pe care i-au obtinut ilegal.
  • Like 0
  • @ Calin Ungureanu
   Delia MC Delia MC check icon
   N-are nimeni acces la toți banii lor. I-au pus demult la adăpost în cele paradisuri fiscale. Deci măcar să fie dezbracati de funcții și să miroasă un pic Jilava (sigur și banii înapoi, cei la care se poate ajunge).
   Ce spune acest personaj insignifiant, duamna adică, nu mai contează. Repetă mereu aceeași melodie, ca un disc stricat.
   • Like 1


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult

Oradea centru

„Trebuie să existe o abordare integrată pentru că altfel, cu sisteme, cu programe diferite, cu lucruri făcute nișat, nu ai cum să faci o integrare la nivel național. Toate sistemele folosite de autoritățile din România trebuie să fie compatibile, pentru că altfel nu poți să faci mai mult decât s-a făcut până acum”, crede Ilie Bolojan. (Foto: Silviu Filip/ Inquam Photos)

Citește mai mult