Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de trei ani. De astăzi vă invităm să ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră, dar și să testați viitorul tehnologiei, implementăm conversația vocală direct în browser, apăsând pe butonul de microfon poți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Lia Olguța Vasilescu: „În urma unei discuții cu liderul PSD Liviu Dragnea, am luat hotărârea sa îmi retrag candidatura pentru funcția de vicepremier și ministru al Dezvoltării”

Lia Olguța vasilescu - Guvern

Foto: Inquam Photos

După ce președintele Klaus Iohannis a respins în repetate rânduri propunerea ca Lia Olguța Vasilescu să fie numită ministru al Dezvoltării, aceasta a anunțat că își retrage candidatura.

„Astăzi, in urma unei discuții cu liderul PSD Liviu Dragnea, am luat hotărârea sa îmi retrag candidatura pentru funcția de vicepremier și ministru al Dezvoltării. Un atac la CCR înseamnă o perioadă de cel puțin o lună și jumătate de așteptare, perioadă in care activitatea guvernamentală ar avea in continuare de suferit prin absenta din guvern a unui ministru cu un portofoliu important, exact in perioada in care România deține președinția UE. Nu am făcut o miză personală din accederea intr-o funcție guvernamentală, dar sunt convinsă că, așa cum am reușit să deblochez proiecte mari de infrastructură locală in mandatul de primar sau să pun in aplicare aproape tot programul de guvernare pentru Ministrul Muncii, aș fi reușit sa deblochez proiecte mari de infrastructură locală, regională și națională in cadrul ministerelor unde PSD m-a nominalizat. Îmi voi continua mandatul de deputat PSD de Dolj, unde am fost aleasă cu 60 la suta din voturi și imi voi respecta promisiunile făcute in campania electorală alegătorilor mei. Le mulțumesc tuturor colegilor din CEx care m-au votat in unanimitate pentru aceste demnități și, in special, lui Liviu Dragnea și doamnei prim ministru Viorica Dancilă care m-a propus și cu care, intr-o formulă sau alta, voi colabora și in continuare pentru proiectele pe care mi le-am asumat in campania electorală din 2016. Sper că președintele Klaus Johannis va numi URGENT viitoarea nominalizare pentru funcția de ministru din partea partidului care a câștigat alegerile parlamentare, renunțând la blocarea Guvernului României prin încălcarea repetată a legilor și Constituției, in condițiile in care personajul care i-a provocat atâta îngrijorare dispare din ecuație”, a scris fostul ministru al Muncii.

În încheierea postării, Lia Olguța Vasilescu a folosit hashtagul #totdeaunacelmaideșteptcedează.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Numai că Olguta Vasilescu nu a cedat....
  Cel care a cedat, dar nu de deștept, a fost Iohanis ,care să înțelegem că pe ceilalți membrii ai guvernului, care au fost "remaniați" i-a considerat...competenți, pregătiți pe domenii....
  O slabiciune a președintelui de neiertat...
  • Like 1
 • Republica.. Încep sa nu te mai recunosc... Vine campania electorala... Și banii nu au culoare politica... Am înțeles...
  • Like 0
 • Tot asa i-a multumit si lui Vadim pentru increderea acordata.
  • Like 1
 • Singurul lucru bun pe care la facut...Sa se retraga ...la conac desigur,ca doar ce la furat.
  Exceptand salarile si pensile marite din pix,si pe care sper sa le putem plati in continuare, nu ai facut nimic.Cel mai bun exemplu e amarata de autostrada spre Craiova,care ulterior s-a schimbat in drum expres.Din care, in doi ani nu a-ti realizat nimic.
  ZERO.ZERO.ZERO.
  • Like 1
 • Cred ca important este sa apreciem valoarea omului ce urmeaza a fi votat si nu valoarea imobilelor pe care le detine, iar aceasta "investigatie" ar trebui facuta inainte de alegeri! Doamna in cauza nu a avut calitate nici inainte iar acum cu atat mai putin!! Cei ce voteaza cu stomacul ar trebui sa foloseasca totusi creierul cand vine vorba de valoare!!
  • Like 1
 • Dorin check icon
  Sper sa nu mai ajungă vreodată ministru a făcut numai tâmpenii Oricum și-a pregătit bine ieșirea (căsoiul ăla Lo fii luat din salariul de bugetară?)Cale bătută și să nu te mai vedem niciodată .Poate la Rahova in celula lui Udrea.
  • Like 2


Îți recomandăm

RoboHub

Unii dintre cursanții RoboHub provin din centre de plasament, alții din familii care locuiesc în locuințe improvizate, fără acces la utilități. „Nu vezi nicio diferență între copii, inclusiv copiii din plasament sunt fix precum cei care vin cu părinții”, spune Ana-Maria Stancu, președinte e-Civis.

Citește mai mult