Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Liviu Dragnea: Termenul de depunere a declarației 600, amânat până în martie

anaf

Președintele PSD Liviu Dragnea a anunțat că i-a cerut ministrului de Finanțe, Ionuț Mișa, ca pe 31 ianuarie, în prima ședință de Guvern, să amâne termenul de depunere a declarației 600.

Dragnea a mai spus că în perioada următoare s-ar putea merge până la eliminarea obligației de a depune declarația 600 cu condiția ca Executivul să găsească soluția ca persoanele care obțin venituri din activități independente să rămână asigurate în sistemul de asigurări. 

Potrivit acestuia, în perioada următoare vor avea loc consultări cu reprezentanții categoriilor profesionale care ar trebui să depună declarația 600.

Declarația 600 trebuia depusă până la 31 ianuarie 2018 de către cei care, în 2017, au obținut venituri din activități independente, echivalente cu cel puțin 12 salarii minime.

Aceștia erau obligați să plătească în avans CAS și CASS pe 2018 la nivelul salariului minim pe economie, care este de 1.900 de lei. Adică să dea statului în avans aproape 8.000 de lei în 2018, indiferent dacă vor mai realiza sau nu respectivele venituri. Mai mult, consultanții fiscali spun că sumele nu vor putea fi regularizate.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Dragnea către ministrul finanțelor : ”Mișulică , vezi cum faci dar trebuie să scoți bani și din piatră seacă ! Și Mișulică s-a apucat să-i stoarcă pe toți plătitorii de taxe, pe unii într-un fel pe alții în alt fel. Darrrrr, undeva Mișulică a greșit o virgulă și totul s-a blocat. Stați liniștiți zise șăful mare. Mișulică ia prelungește tu...”boala” asta de Declarație 600 cu încă 30 de zile. Băiet bun Dracnea ăsta, de pus pe rană și...gata cangrena.
  • Like 0
 • Manipulare realizata tocmai de cei care sunt in cauza. D220 exista de multa vreme si n-a sarit nimeni 'ca ars', iar D600 este similara si nu se depune lunar ci odata pe an.
  • Like 0
 • Cristi check icon
  Oamenii astia sunt oare in stare sa ia o masura pe care putin mai tarziu sa nu o amane sau chiar s-o anuleze? Si se mai laudau cu cresterea economica.. E in stare vreunul dintre ei sa ne explice care au fost masurile adoptate de guvern care au generat cresterea?! Nu-l intrebam pe dl. Misa, sa nu-i dea lacrimile, cumva..
  • Like 0


Îți recomandăm

Alphahead

Vishal Narender și Georgeta Brehoi, soția sa, au venit în România în urmă cu 4 ani, după ce au lucrat în mai multe multinaționale din India, Franța și Irlanda, și au decis să-și investească toate economiile pentru a produce echipamente moto.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ștefan Briceag

De la externarea din spital, Ștefan Dănuț Briceag a făcut totul ca să poată relua controlul asupra propriei vieți. În februarie 2018, la 6 luni după accident, s-a mutat împreună cu prietena sa, Iulia, care care i-a fost și îi este alături. „Nu știam că există acest gen de femeie. Iar când cunoști o fată ca ea, te întrebi: Chiar există? După un astfel de accident, când te aștepți ca și mama să plece de lângă tine, ea mi-a zis: Plec când vreau eu, nu când vrei tu.” (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult

Am mulţi cunoscuţi, prieteni si multe rude care au emigrat şi au demonstrat că pot fi cei mai buni evoluând în deplasare. Au demonstrat-o prin muncă asiduă, seriozitate şi perseverenţă. (Foto: Ionel Pop Doncilă)

Maradona din Bacău
Citește mai mult