Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Liviu Dragnea: Termenul de depunere a declarației 600, amânat până în martie

anaf

Președintele PSD Liviu Dragnea a anunțat că i-a cerut ministrului de Finanțe, Ionuț Mișa, ca pe 31 ianuarie, în prima ședință de Guvern, să amâne termenul de depunere a declarației 600.

Dragnea a mai spus că în perioada următoare s-ar putea merge până la eliminarea obligației de a depune declarația 600 cu condiția ca Executivul să găsească soluția ca persoanele care obțin venituri din activități independente să rămână asigurate în sistemul de asigurări. 

Potrivit acestuia, în perioada următoare vor avea loc consultări cu reprezentanții categoriilor profesionale care ar trebui să depună declarația 600.

Declarația 600 trebuia depusă până la 31 ianuarie 2018 de către cei care, în 2017, au obținut venituri din activități independente, echivalente cu cel puțin 12 salarii minime.

Aceștia erau obligați să plătească în avans CAS și CASS pe 2018 la nivelul salariului minim pe economie, care este de 1.900 de lei. Adică să dea statului în avans aproape 8.000 de lei în 2018, indiferent dacă vor mai realiza sau nu respectivele venituri. Mai mult, consultanții fiscali spun că sumele nu vor putea fi regularizate.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Dragnea către ministrul finanțelor : ”Mișulică , vezi cum faci dar trebuie să scoți bani și din piatră seacă ! Și Mișulică s-a apucat să-i stoarcă pe toți plătitorii de taxe, pe unii într-un fel pe alții în alt fel. Darrrrr, undeva Mișulică a greșit o virgulă și totul s-a blocat. Stați liniștiți zise șăful mare. Mișulică ia prelungește tu...”boala” asta de Declarație 600 cu încă 30 de zile. Băiet bun Dracnea ăsta, de pus pe rană și...gata cangrena.
  • Like 0
 • Manipulare realizata tocmai de cei care sunt in cauza. D220 exista de multa vreme si n-a sarit nimeni 'ca ars', iar D600 este similara si nu se depune lunar ci odata pe an.
  • Like 0
 • Cristi check icon
  Oamenii astia sunt oare in stare sa ia o masura pe care putin mai tarziu sa nu o amane sau chiar s-o anuleze? Si se mai laudau cu cresterea economica.. E in stare vreunul dintre ei sa ne explice care au fost masurile adoptate de guvern care au generat cresterea?! Nu-l intrebam pe dl. Misa, sa nu-i dea lacrimile, cumva..
  • Like 0


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult