Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Liviu Dragnea: Termenul de depunere a declarației 600, amânat până în martie

anaf

Președintele PSD Liviu Dragnea a anunțat că i-a cerut ministrului de Finanțe, Ionuț Mișa, ca pe 31 ianuarie, în prima ședință de Guvern, să amâne termenul de depunere a declarației 600.

Dragnea a mai spus că în perioada următoare s-ar putea merge până la eliminarea obligației de a depune declarația 600 cu condiția ca Executivul să găsească soluția ca persoanele care obțin venituri din activități independente să rămână asigurate în sistemul de asigurări. 

Potrivit acestuia, în perioada următoare vor avea loc consultări cu reprezentanții categoriilor profesionale care ar trebui să depună declarația 600.

Declarația 600 trebuia depusă până la 31 ianuarie 2018 de către cei care, în 2017, au obținut venituri din activități independente, echivalente cu cel puțin 12 salarii minime.

Aceștia erau obligați să plătească în avans CAS și CASS pe 2018 la nivelul salariului minim pe economie, care este de 1.900 de lei. Adică să dea statului în avans aproape 8.000 de lei în 2018, indiferent dacă vor mai realiza sau nu respectivele venituri. Mai mult, consultanții fiscali spun că sumele nu vor putea fi regularizate.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Dragnea către ministrul finanțelor : ”Mișulică , vezi cum faci dar trebuie să scoți bani și din piatră seacă ! Și Mișulică s-a apucat să-i stoarcă pe toți plătitorii de taxe, pe unii într-un fel pe alții în alt fel. Darrrrr, undeva Mișulică a greșit o virgulă și totul s-a blocat. Stați liniștiți zise șăful mare. Mișulică ia prelungește tu...”boala” asta de Declarație 600 cu încă 30 de zile. Băiet bun Dracnea ăsta, de pus pe rană și...gata cangrena.
  • Like 0
 • Manipulare realizata tocmai de cei care sunt in cauza. D220 exista de multa vreme si n-a sarit nimeni 'ca ars', iar D600 este similara si nu se depune lunar ci odata pe an.
  • Like 0
 • Cristi check icon
  Oamenii astia sunt oare in stare sa ia o masura pe care putin mai tarziu sa nu o amane sau chiar s-o anuleze? Si se mai laudau cu cresterea economica.. E in stare vreunul dintre ei sa ne explice care au fost masurile adoptate de guvern care au generat cresterea?! Nu-l intrebam pe dl. Misa, sa nu-i dea lacrimile, cumva..
  • Like 0


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult