Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Lucrează așa cum vor copiii tăi să o faci

Siguranță Șantier

România domină, de ani buni, topurile europene în statisticile privind accidentele petrecute la locul de muncă, soldate cu decesul victimei. Raportate la fiecare sută de mii de salariați, media națională pe 2018 și 2019 este de 3 ori mai mare față de cea din Polonia și de 5,5 ori mai mare decât incidența din Germania, de exemplu.

În statele Uniunii Europene, un incident din cinci întâmplat în timpul orelor de serviciu a avut loc pe șantiere sau în locurile unde au loc amenajări exterioare și interioare.Siguranța la locul de muncă pe șantiere și în locurile unde sunt organizate lucrări de amenajări interioare și exterioare este cu atât mai importantă, cu cât chiar și în 2020, an afectat la nivel mondial de pandemie, construcțiile au crescut în România cu cu 15,9% (construcţii inginereşti +18,5%, clădirile rezidenţiale +17,8, clădirile nerezidenţiale +10,9%).

Fie că vorbim despre șantierele deschise pentru mari lucrări de infrastructură, ori că ne referim la proiecte imobiliare sau de reabilitare termică a clădirilor, toți cei implicați trebuie să înțeleagă riscurile la care se expun și importanța respectării tuturor regulilor, de la purtarea echipamentelor, la manipularea obiectelor și asigurarea împotriva căderii de la înălțime. Iar atenția și echipamentele salvează vieți chiar și într-un apartament în care o echipă de muncitori reconfigurează un perete, operațiuni considerate ușoare de cei mai mulți dintre noi.

Anual, pe 28 aprilie, se comemorează victimele accidentelor de muncă la nivel mondial, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății și Securității în Muncă.

Cel mai mare retailer de materiale de construcții din România, compania DEDEMAN, atrage atenția asupra riscurilor de pe toate șantierele și militează pentru conștientizarea importanței respectării regulilor la locul de muncă.

În aprilie 2018, DEDEMAN și-a modificat logo-ul (cățelul cu cască) în toate comunicările oficiale, iar cu ocazia Zilei Mondiale a Siguranței și Sănătății la locul de muncă (28 aprilie) a oferit gratuit clienților în toate magazinele din țară 8000 de căști de protecție, însoțite de flyere cu informații despre toate tipurile de echipamente.

Studiile arată faptul că simpla purtare a unei căști de protecție poate să facă diferența între un accident cu urmări ușoare sau grave sau între viață și deces. Casca protejează pe cei care o poartă de căderea obiectelor de la înălțime, lovirea cu corpuri dure din cauza manipulării greșite sau de consecințele unei căderi în gol. 

În 2019, Dedeman a dus campania de conștientizare mai departe.

Dacă în primul an, a pus accent pe purtarea căștii de protecție, ca punct de pornire de la sigla companiei, în 2019, Dedeman a vorbit despre importanța purtării tuturor tipurilor de echipamente de protecție, în funcție de activitățile desfășurate.

În 2020, siguranța la locul de muncă a căpătat o nouă semnificație în contextul pandemiei. La un an distanță, 2021 înseamnă pentru România deschiderea a mii de șantiere în întreaga țară, iar riscul accidentelor crește proporțional.

Cel mai mare retailer de materiale de construcții din România vorbește din nou despre echipamentele de protecție și militează pentru respectarea regulilor într-o nouă campanie, care se va desfășura pe toată durata lunii aprilie.

De această dată, protagoniștii campaniei sunt copiii ai căror părinți lucrează pe șantiere. Cei mici știu că aceștia trebuie să poarte echipamentul de protecție adecvat atunci când sunt la serviciu și îi încurajează să o facă de fiecare dată pentru a se întoarce acasă sănătoși și în siguranță.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Viata in firmele private se degradeaza , pentru ca legislatia privind protectia salariatilor este pe hartie , iar aia care este nu se aplica.Cu un minister al muncii condus in trecut de o doamna care s-a luptat , cu REVISALUL , cu liftierele si handicapatii , si alta care se lupta si ea la randul ei pentru ca trebuie sa aiba "activitate de doi lei ", cu handicapatii , asistatii social si cu " simplificarea birocratiei ". A scutit angajatorii cu putini angajati de doua documente , fisa postului si R.O.I , doua documente pe care angajatorii chiar daca i a scutit doamna Mnistru , ei ca sa vezi nu o asculta pentru ca ei tot le fac , pentru ca sunt foarte utile .
  In loc sa o preocupe pe doamna Ministru sistemul de pensii in care , la vremuri noi tot noi , sunt conduse de oameni politici , care nu stiu altceva decat sa respinga dosare pe banda rulanta , pentru ca li se par lor ca unele documente , nu au respectat semnele de punctuatie , iar altele nu au respectat nu stiu ce ordin dat de un ministru gen "liberalul " Paul Pacuraru , care nu a facut altceva, ca si altii , adica a mancat banii statului degeaba.
  In loc sa faca reforme structurale Ministerul Muncii , se zbate in anonimat si se lupta cu handicapatii si asistatii sociali.
  Pai fratilor , banii BUGETULUI de Stat nu se duc acolo .Se duc pe pilele politice , angajate la stat pe salarii de nababi , pe functiile de directori care sunt atat de multe , infiintate doar ca sa fie platiti unii regeste , pentru ca ei nu fac si nu stiu decat sa priveasca cardul si sa vada ca le au intrat bani fara munca in CONT , pe indemnizatiile si pensiile speciale pe care nu vrea nimeni sa le cumuleze si sa le impoziteze , pentru ca sunt castigate prin smecherii si artificii financiare.
  Doamna Mnistru vrea o noua lege a pensiilor , dar o are si e foarte buna , elimina o parte din inechitati , ar trebui modificata si facut in asa fel incat sa se redreseze situatia discriminarii intre barbati si femei , discriminare cu stagiul de cotizare de 35 de ani la barbate si 30 la femei si acel indice de corectie , cu armata si facultatea perioade asimilate ( pentru ca si una si alta au adus beneficii acesti tari , prin prima s a aparat tara iar prin cealalta s –a adus plusvaloare , dar nimeni nu vrea sa inteleaga), pentru ca cei care s au pensionat in 2020 si 2021 , datorita acelui indice si incompetentei acetui minister al muncii, cei care s au pensionat in acesti ani au pensiile majorate cu 41% , de rasul curcilor , oameni cu aceleasi contributii si punctaje au pensii majorate cu 41% , fata de altii in aceeasi situatie , pentru ca au avut norocul sa se pensioneze azi.
  Sa nu mai vorbim de inechitatile si anomaliile din grupele de munca din C.E.T -urile pe carbine ( Dca l intrebi pe ala de i ministru la energie , el nu stie ce inseamna aceasta prescurtare , sa nu mai vorbim de programul energetic , dar vezi e ministru si ce ministru!) , care nu au avut nici grupa a II a , pe cand caile ferate uzinale au avut grupa I pentru ca au latrat frumos in anul 1990 la Petre Roman si la Stolojan si le au dat grupa I fara sa se gandeasca ca ei lucreaza in aceleasi conditii cu ceilalti.
  Sa mai amintim si de favoritii doamnei HARAU din judetul Hunedoara si altii cu grupa I care au primit la pensie o gramada de facilitati.Si vorbim de dreptate si echitate.Cine sa o faca , Orban , Catu , Violeta Alexandru care s-a luptat cu liftiera si handicapatii , sau Raluca Turcan care se lupta cu asistatii sociali si handicapatii.
  In loc sa se gandeasca la o lege a salarizarii unitare pentru functionarii publici si regiile autonome si societatile comerciale unde statul e actionar majoritar, ea se lupta cu persoanele defavorizate.
  In loc sa se gandeasca cumsa stimuleaze ocuparea fortei de munca si a tinerilor , fara acele programe de calificare si formare smechereti din care unii s au imbogatit prin hartii.
  Se vaita de bani la buget , dar nimeni nu vrea sa reformeze TV -aul , un mijloc prin care se fura ca n codru, nimeni nu vrea sa faca o analiza a tuturor entitatilor organizatorice gestionate de stat si multitudinea de agentii si de directori , care papa banii statului dehgeaba, sa vada ca nu si au rostul , dar se lupta cu PENSIONARII , CU ASISTATII SOCIALI SI CU HANDICAPATII.Halal tara !
  Ne meritam soarta cu asemenea conducatori .Sa nu mai vorbesc de cei care au fost dati afara din unitatile aflate in insolventa sau faliment , pe care VICTOR VIOREL PONTA , ii are pe constiinta , pentru ca amodificat legea insolventei si falimentului , si au ramas fara banii pe care trebuiau sa si ii mai primeasca.Si daca te duci la o alta institutie a statului roman , care are rolul sa judece corect si sa ti faca dreptate , ai carei salariati sunt platiti mai dihai CA AIA DE LA NASA , ce sa vezi si aia in loc sa faca dreptate pentru banii pentru care sunt platiti ca nababii , dar si ei la randul lor isi bat joc pentru nu au o lege care sa i traga la raspundere pentru solutiile proaste si date in mod partinitor.
  INCREDIBIL CIT DE ACTUALE SUNT VERSURILE LUI EMINESCU DIN SCRISOAREA A III A SI ASTAZI !! CE TRIST CA ACEEASI „TAGMA” DE OAMENI STRABATE VEACURILE PINA AZI…NU AM EVOLUAT PREA MULT …ASAT –I ROMANIA!NU E DE MIRARE CA UNII S-AU SATURAT DE EA.
  “.
  .
  Dar lăsaţi măcar strămoşii ca să doarmă-n colb de cronici;
  Din trecutul de mărire v-ar privi cel mult ironici.
  Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei,
  Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,
  Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
  Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni! ”

  • Like 0
 • Romania are nevoie de oameni care sa reformeze si sa performeze in mod real.Ii recomand acestui P.N.L- inflexibil in acest moment , care sa nu va suparati , si nu sa se supere nimeni , ca si P.S.D , are multi latrai , gen Guran,R.Bogdan, Stolojan si altii , care nu fac altceva decat sa agite pensionarii pe la televizor, in loc sa vina cu initiative liberale de stimulare a liberei initiative , programe cu proceduri simple care sa ajute cetatenii si mai ales tinerii acestei tari sa aduca fonduri europene, sa i stimuleze , pe proprietarii de pamanturi si pe primarii sa impadureasca o parte din terenuri ,.Voi fi suspectat de interese , dar n am niciun interes ,Mare dreptate cu evaziunea fiscala , aceasta batalie nu trebuie inceputa cu boschetarii , care si duc ziua de azi pe maine, care vand cate un pachet de tigari prin piete alergati de militienii-publici , adica de gardienii publici,care nu si au rostul(era mai buna paza contractuala de pe vremuri ca se plimba noaptea pe strada, iar astia nu fac nimic, ar trebui sa exercite ce facea paza contractuala , i atl faacut egalii politistilor si ei nu stiu sa scrie) ea trebuie inceputa cu marile firme care nu si platesc datoriile , cu marii spalatori de bani, cu vamile , si cu COLECTAREA IMPOZITELOR SI TAXELOR , CU CRESTEREA GRADULUI DE COLECTARE ,Modificarea legii privind caculul si incasarea T.V.A , FARA SMECHERIA CU TVA RESTITUITA . E O MARE AFACERE ACEASTA RESTITUIRE DE TVA pE CARE O POATE REZOLVA NUMAI DOMNUL CACIU CU STUDII IN SUA, DAR nu cum faceau fostii nomenclaturisti de la fosta Garda Financiara.Chemati ii pe aia de la energie sa intocmeasca rapid programul energetic,cu noi investitii si infiintarea unei BANCI DE RECONSTRUCTIE SI DEZVOLTARE A SISTEMULUI ENERGETIC NATIONAL , CONOSTITUITA CU O PARTE A PROFITULUI OBTINUT DE MARILE FIRME DIN ENERGIE, gen CEZ,. EON , ENEL, TRANSGAZ, DISTRIGAZ, NUCLEARELECTRICA , HIDROELECTRICA , ETC. , SI dati ii S.E.N GRANDOAREA SI MARETIA DE DINAINTE DE ANUL 1989 , caci fara energie von fi la pamant , obligati- ii prin lege sa verse anual parte din profit, pentru ca Turceni ,Rovinari, Deva, Hunedoara ,Isalnita sunt pe duca, iar in viitor seceta va bantui Romania, iar apele Dunarii vor scadea in debit , asa ca productia de energie electrica , va fi le jumatate in 10 ani, iar Romania se va intoarce la rationalizari masive.Va doresc mult succes, sa fiti sanatos , bateti va pentru implinirea obiectivelor, caci numai asa veti reusi. Domnule Heius, si eu va multumesc dumneavoastra!Sunteti un om deosebit.Va doresc mult succes!Romania are nevoie de oameni care sa reformeze si sa performeze in mod real.Stiu ca va va fi greu , rezistenta si interesele la schimbare sunt peste tot ,iar dumneavoastra veti avea o misiune grea in perioada urmatoare , sunt convins ca sunteti un om de actiune, ii recomand acestui P.N.L- inflexibil in acest moment , care sa nu va suparati , si nu sa se supere nimeni , ca si P.S.D , are multi latrai , gen Guran, Stolojan si altii , care nu fac altceva decat sa agite pensionarii pe la televizor, in loc sa vina cu initiative liberale de stimulare a liberei initiative , programe cu proceduri simple care sa ajute cetatenii si mai ales tinerii acestei tari sa aduca fonduri europene, sa i stimuleze , pe proprietarii de pamanturi si pe primarii sa impadureasca o parte din terenuri ,SA VA MENTINA IN ORICE GUVERNARE DE AICI INAINTE.Voi fi suspectat de interese , dar n am niciun interes , v am cunoscut de aici si de la televizor si am constat ca puteti si ca doriti sa faceti ceva pentru cei multi si amarati din aceasta tara, , SI NU CRED CA NE VOM INTALNI VREODATA,asa ca .... pot sa creada ce vor.Aveti dreptate cu evaziunea fiscala , aceasta batalie nu trebuie inceputa cu boschetarii , care si duc ziua de azi pe maine, care vand cate un pachet de tigari prin piete alergati de militienii-publici , adica de gardienii publici,care nu si au rostul(era mai buna paza contractuala de pe vremuri ca se plimba noaptea pe strada, iar astia nu fac nimic) ea trebuie inceputa cu marile firme care nu si platesc datoriile , cu marii spalatori de bani, cu vamile , si cu COLECTAREA IMPOZITELOR SI TAXELOR , CU CRESTEREA GRADULUI DE COLECTARE , DAR nu cum faceau fostii nomenclaturisti de la fosta Garda Financiara.Chemati ii pe aia de la energie sa intocmeasca rapid programul energetic,cu noi investitii si infiintarea unei BANCI DE RECONSTRUCTIE SI DEZVOLTARE A SISTEMULUI ENERGETIC NATIONAL , CONOSTITUITA CU O PARTE A PROFITULUI OBTINUT DE MARILE FIRME DIN ENERGIE, gen CEZ,. EON , ENEL, TRANSGAZ, DISTRIGAZ, NUCLEARELECTRICA , HIDROELECTRICA , ETC. , SI dati ii S.E.N GRANDOAREA SI MARETIA DE DINAINTE DE ANUL 1989 ,
  • Like 0
 • Lumea noastra
  Lumea noastra e pustie,
  Nu traieste –n adevar,
  Ea se zbate n rautate,
  Si in patimi cu mult spor.
  Ochii ei privesc adancul,
  Cu vedere de Ciclop,
  Ura multa si tristete,
  Adunate intrun scop.
  Unde este adevarul ?
  Care ne unea pe noi ,
  Unde este Demiurgul ?
  Sa ne scape de nevoi.
  Unii sunt cu mintea scurta,
  Si conduc aceasta lume,
  Altii sunt cu banii n punga.
  Si cauta s-o sfarame.
  Niciunul nu incearca,
  Adevarul sa l exprime,
  Ne vorbesc cu vorbe multe,
  Pe la carciumi cand e lume.
  Ah!Si lumea ii asculta,
  Pe tampiti si derbedei,
  Lumea asa este multa,
  Si plina de arhirei.
  Ei incearca sa ne duca,
  Cu fistic si zaharel,
  Cu gandul la flori pe lunca,
  Sa ne prosteasca nitel.
  Si asa traim o viata ,
  Pacaliti de boschtari,
  Ei sunt chiar analfabetii,
  Asa- zisii carturari.
  Cu licente, doctorate,
  Cu titluri din facultate,
  Dobandite pe la spate,
  Ei le stiu acum pe toate.
  • Like 0
  • @ Ion Marin
   Viata in firmele private se degradeaza , pentru ca legislatia privind protectia salariatilor este pe hartie , iar aia care este nu se aplica.Cu un minister al muncii condus in trecut de o doamna care s-a luptat , cu REVISALUL , cu liftierele si handicapatii , si alta care se lupta si ea la randul ei pentru ca trebuie sa aiba "activitate de doi lei ", cu handicapatii , asistatii social si cu " simplificarea birocratiei ". A scutit angajatorii cu putini angajati de doua documente , fisa postului si R.O.I , doua documente pe care angajatorii chiar daca i a scutit doamna Mnistru , ei ca sa vezi nu o asculta pentru ca ei tot le fac , pentru ca sunt foarte utile .
   In loc sa o preocupe pe doamna Ministru sistemul de pensii in care , la vremuri noi tot noi , sunt conduse de oameni politici , care nu stiu altceva decat sa respinga dosare pe banda rulanta , pentru ca li se par lor ca unele documente , nu au respectat semnele de punctuatie , iar altele nu au respectat nu stiu ce ordin dat de un ministru gen "liberalul " Paul Pacuraru , care nu a facut altceva, ca si altii , adica a mancat banii statului degeaba.
   In loc sa faca reforme structurale Ministerul Muncii , se zbate in anonimat si se lupta cu handicapatii si asistatii sociali.
   Pai fratilor , banii BUGETULUI de Stat nu se duc acolo .Se duc pe pilele politice , angajate la stat pe salarii de nababi , pe functiile de directori care sunt atat de multe , infiintate doar ca sa fie platiti unii regeste , pentru ca ei nu fac si nu stiu decat sa priveasca cardul si sa vada ca le au intrat bani fara munca in CONT , pe indemnizatiile si pensiile speciale pe care nu vrea nimeni sa le cumuleze si sa le impoziteze , pentru ca sunt castigate prin smecherii si artificii financiare.
   Doamna Mnistru vrea o noua lege a pensiilor , dar o are si e foarte buna , elimina o parte din inechitati , ar trebui modificata si facut in asa fel incat sa se redreseze situatia discriminarii intre barbati si femei , discriminare cu stagiul de cotizare de 35 de ani la barbate si 30 la femei si acel indice de corectie , cu armata si facultatea perioade asimilate ( pentru ca si una si alta au adus beneficii acesti tari , prin prima s a aparat tara iar prin cealalta s –a adus plusvaloare , dar nimeni nu vrea sa inteleaga), pentru ca cei care s au pensionat in 2020 si 2021 , datorita acelui indice si incompetentei acetui minister al muncii, cei care s au pensionat in acesti ani au pensiile majorate cu 41% , de rasul curcilor , oameni cu aceleasi contributii si punctaje au pensii majorate cu 41% , fata de altii in aceeasi situatie , pentru ca au avut norocul sa se pensioneze azi.
   Sa nu mai vorbim de inechitatile si anomaliile din grupele de munca din C.E.T -urile pe carbine ( Dca l intrebi pe ala de i ministru la energie , el nu stie ce inseamna aceasta prescurtare , sa nu mai vorbim de programul energetic , dar vezi e ministru si ce ministru!) , care nu au avut nici grupa a II a , pe cand caile ferate uzinale au avut grupa I pentru ca au latrat frumos in anul 1990 la Petre Roman si la Stolojan si le au dat grupa I fara sa se gandeasca ca ei lucreaza in aceleasi conditii cu ceilalti.
   Sa mai amintim si de favoritii doamnei HARAU din judetul Hunedoara si altii cu grupa I care au primit la pensie o gramada de facilitati.Si vorbim de dreptate si echitate.Cine sa o faca , Orban , Catu , Violeta Alexandru care s-a luptat cu liftiera si handicapatii , sau Raluca Turcan care se lupta cu asistatii sociali si handicapatii.
   In loc sa se gandeasca la o lege a salarizarii unitare pentru functionarii publici si regiile autonome si societatile comerciale unde statul e actionar majoritar, ea se lupta cu persoanele defavorizate.
   In loc sa se gandeasca cumsa stimuleaze ocuparea fortei de munca si a tinerilor , fara acele programe de calificare si formare smechereti din care unii s au imbogatit prin hartii.
   Se vaita de bani la buget , dar nimeni nu vrea sa reformeze TV -aul , un mijloc prin care se fura ca n codru, nimeni nu vrea sa faca o analiza a tuturor entitatilor organizatorice gestionate de stat si multitudinea de agentii si de directori , care papa banii statului dehgeaba, sa vada ca nu si au rostul , dar se lupta cu PENSIONARII , CU ASISTATII SOCIALI SI CU HANDICAPATII.Halal tara !
   Ne meritam soarta cu asemenea conducatori .Sa nu mai vorbesc de cei care au fost dati afara din unitatile aflate in insolventa sau faliment , pe care VICTOR VIOREL PONTA , ii are pe constiinta , pentru ca amodificat legea insolventei si falimentului , si au ramas fara banii pe care trebuiau sa si ii mai primeasca.Si daca te duci la o alta institutie a statului roman , care are rolul sa judece corect si sa ti faca dreptate , ai carei salariati sunt platiti mai dihai CA AIA DE LA NASA , ce sa vezi si aia in loc sa faca dreptate pentru banii pentru care sunt platiti ca nababii , dar si ei la randul lor isi bat joc pentru nu au o lege care sa i traga la raspundere pentru solutiile proaste si date in mod partinitor.
   INCREDIBIL CIT DE ACTUALE SUNT VERSURILE LUI EMINESCU DIN SCRISOAREA A III A SI ASTAZI !! CE TRIST CA ACEEASI „TAGMA” DE OAMENI STRABATE VEACURILE PINA AZI…NU AM EVOLUAT PREA MULT …ASAT –I ROMANIA!NU E DE MIRARE CA UNII S-AU SATURAT DE EA.
   “.
   .
   Dar lăsaţi măcar strămoşii ca să doarmă-n colb de cronici;
   Din trecutul de mărire v-ar privi cel mult ironici.
   Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei,
   Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,
   Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
   Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni! ”

   • Like 0
 • Se degradeaza , pentru ca legislatia privind protectia salariatilor este pe hartie , iar aia care este nu se aplica.Cu un minister al muncii condus in trecut de o doamna carte s-a luptat , cu REVISALUL , cu liftierele si handicapatii , si alta care se lupta si ea la randul ei pentru ca trebuie sa aiba "activitate de doi lei ", cu handicapatii , asistatii social si cu " simplificarea birocratiei ", a scutit angajatorii cu putini angajati de doua documente , fisa postului si R.O.I , doua documente pe care angajatorii chiar daca i a scutit doamna Mnistru , ei ca sa vezi nu o asculta pentru ca ei tot le fac , pentru ca sunt foarte utile .In loc sa o preocupe pe doamna Ministru sistemul de pensii in care , la vremuri noi tot noi , sunt conduse de oameni politici , care nu stiu altceva decat sa respinga dosare pe banda rulanta , pentru ca li se par lor ca unele documente , nu au respectat semnele de punctuatie , iar altele nu au respectat un O
  • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult