Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Ludovic Orban, despre cele două scenarii de negociere ale PNL: Cîțu premier și Orban șef al Camerei Deputaților sau Orban premier și Cîțu șef la Senat

Orban - 16 decembrie

Președintele PNL, Ludovic Orban, a susținut că partidul său a decis să „flexibilizeze” mandatul cu care merge la negocierile pentru stabilirea coaliției de guvernare.

Decizia a fost luată după ce USR-PLUS a cerut șefia Camerei Deputaților, pe care PNL o revendicase pentru Ludovic Orban.

„PNL are o pondere de 55% în coaliție și consideră necesar să desemneze premierul și președintele uneia din Camere”, a spus Orban.

Astfel că în negocieri PNL va merge pe două scenarii. 1: Florin Cîțu premier și Ludovic Orban președinte al Camerei Deputaților. 2. Orban premier și Cîțu șef la Senat.

Președintele Iohannis a anunțat deja miercuri că este de acord atât cu varianta Orban de premier, cât și cu cea Cîțu. 

Însă USR-PLUS a manifestat rezerve față de posibilitatea ca Orban să conducă din nou Guvernul. „Ambele variante de premier propuse de partide la consultările cu Președintele României, Dacian Cioloș din partea USR PLUS și Florin Cîțu din partea PNL, au susținere din partea noastră.

Considerăm că un eventual nou guvern condus de Ludovic Orban, având în vedere demisia din funcția de premier și neîndeplinirea angajamentelor luate față de USR PLUS, nu răspunde așteptărilor electoratului de centru-dreapta care iși dorește un nou început și o guvernare cu mandat reformist”, a transmis USR-PLUS printr-un comunicat.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Nume check icon
  Punem pariu ca nu o sa avem guvern pana de Craciun?!
  • Like 0
 • Dar Câtu premier si Orban șef la senat nu se poate?
  • Like 0
 • Nume check icon
  Partidul performanta ne-a arata inca o data cate de mediocrii sunt in realitate. Cu toate ca nu ii mai votez de cand a aparut USR-ul, am tot sperat ca poate poate isi vor schimba mentalitatile pentru ca altfel nu poti sa faci o schimbare, dar am fost naiv.
  • Like 1
 • Paul check icon
  A ajuns România sa se împiedice in Orban... tipul standard de politician post-decembrist care acum se vrea o copie mai proasta a lui dragnea.
  Oricum diferența între PNL și javrele pesediste e mică. Dacă astia nu scapa de Orban repede o sa devină teoretica.
  Numele lui Orban e legat de toți traseistii pesedisti sau de aiurea primiti in pnl si răsplătiți pentru tradarea lor cu diverse funcții, de toată fufele și impostorii peneliști puși in funcții pe peste tot doar ca sa înlocuiască fufele și impostorii pesedisti... conform principiului “pleacă ai noștri vin ai noștri”.
  Dacă peneleu vrea sa evolueze ar trebui sa scape de Orban și ai lui, un prim pas ar fi sa îi teci in linia a doua și sa ii pui pe linie moarta.
  • Like 0
 • Pe langa ridicolul situatiei , te gandesti ca PNL chiar sta in Orban si Catu . Daca trecem peste situatie USR/PLUS sunt pusi la colt sa aprobe Orban premier sau sa piarda Camera Deputatilor. Cum il stim pe Barna, cred ca Orban va fi viitorul fost premier al Romaniei.
  • Like 0


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult