Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Klaus Iohannis: „Dacă se înțeleg PNL, USR-PLUS și UDMR și vin cu o propunere, o voi accepta. Că este Orban, îl accept, că este Cîțu îl accept”

Iohannis-Orban -Inquam Photos/ Octav Ganea

Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că va accepta să îl desemneze pe Ludovic Orban premier, în cazul în care această propunere va veni din partea unei coaliții care va avea majoritatea în parlament.

„Dacă se înțeleg PNL, USR PLUS și UDMR și vin cu o propunere, o voi accepta, că este Orban, îl accept, că este Cîțu îl accept, sau să fie altcineva, dar la urmă, să vina și să propună pe cineva”, a declarat președintele, potrivit Digi24.

Klaus Iohannis spune că deocamdată este prea devreme pentru a vorbi despre un eșec al negocierilor. „Motivul principal pentru care cred că nu s-au înțeles până acum este pentru că sunt în negociere. E devreme să vorbim despre un eșec. Principalul motiv este că au încercat, cel puțin unii, să negocieze via media, ceea ce nu se face, pur și simplu. O negociere se face între partidele din coaliție și nu se comunică rezultate intermediare”, a susținut șeful statului, care crede că „optimal” noul Guvern ar trebui instalat imediat după Crăciun.

USR-PLUS: „Un eventual nou guvern condus de Ludovic Orban nu corespunde așteptărilor electoratului de dreapta”

Varianta Orban premier este însă respinsă de USR-PLUS.

„Ambele variante de premier propuse de partide la consultările cu Preşedintele României, Dacian Cioloş din partea USR PLUS şi Florin Cîţu din partea PNL, au susţinere din partea noastră. Considerăm că un eventual nou guvern condus de Ludovic Orban, având în vedere demisia din funcţia de premier şi neîndeplinirea angajamentelor luate faţă de USR PLUS, nu răspunde aşteptărilor electoratului de centru-dreapta care îşi doreşte un nou început şi o guvernare cu mandat reformist", a transmis alianța.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nume check icon
    Vad ca de cand se cearta pe ciolan...scuze portfolii de dezvoltare durabila si performanta, scade numarul de infectari. Nu ar strica sa mai tin asa inca vreo luna si poate scapam de pandemie. Se pare ca cu cat de ocupam mai putin de ea, cu atat este mai bine.
    • Like 1


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult