Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Ludovic Orban i-a cerut ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, să o demită pe Sorina Pintea de la șefia Spitalului Județean din Baia Mare

Sorina Pintea -

Premierul Ludovic Orban i-a cerut ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, să o demită pe Sorina Pintea de la șefia Spitalului Județean din Baia Mare. Pintea este acuzată de procurorii anticorupție că a luat mită într-un dosar de achiziții publice.

„Să uzați de prerogativele pe care le-ați dobândit și să demiteti vechiul director care a revenit asupra demisiei și care s-a numit pe sine director medical”, i-a transmis Orban lui Tătaru.

Într-o adresă internă trimisă în cadrul Spitalului Județean, Pintea a anunțat că a revenit asupra demisiei și conduce de facto instituția sanitară. 

Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș, a scruis însă pe Facebook că îi va cere ministrului Sănătății să constate suspendarea contractului de management al Sorinei Pintea. ”Legea 95/2006, art. 183 alin.b., prevede suspendarea contractului de management în caz de concediu pentru incapacitate temporară de muncă pentru o perioadă mai mare de o lună”, a precizat el.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult