Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Ludovic Orban i-a cerut ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, să o demită pe Sorina Pintea de la șefia Spitalului Județean din Baia Mare

Sorina Pintea -

Premierul Ludovic Orban i-a cerut ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, să o demită pe Sorina Pintea de la șefia Spitalului Județean din Baia Mare. Pintea este acuzată de procurorii anticorupție că a luat mită într-un dosar de achiziții publice.

„Să uzați de prerogativele pe care le-ați dobândit și să demiteti vechiul director care a revenit asupra demisiei și care s-a numit pe sine director medical”, i-a transmis Orban lui Tătaru.

Într-o adresă internă trimisă în cadrul Spitalului Județean, Pintea a anunțat că a revenit asupra demisiei și conduce de facto instituția sanitară. 

Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș, a scruis însă pe Facebook că îi va cere ministrului Sănătății să constate suspendarea contractului de management al Sorinei Pintea. ”Legea 95/2006, art. 183 alin.b., prevede suspendarea contractului de management în caz de concediu pentru incapacitate temporară de muncă pentru o perioadă mai mare de o lună”, a precizat el.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult