Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Ludovic Orban: Ordinul de reprimare a manifestației a venit de la Dragnea direct

Protest - 10 august - seara - Dan Mihai Balanescu

(Foto: Dan Mihai Bălănescu)

„Dvs. vă imginați ca minstrul de Interne a stat până la 3 dimineața în minister și s-a uitat la tv să vadă ce se întâmplă în piață? Asta n-o crede nimeni. Este o bazaconie. Lucrurile se văd și din anumite decizii, că există o vinovăție și că vinovăția e strict la nivelul decizitional. Orice ministru de Interne care n-ar fi fost implicat în reprimarea brutală și în acțiunea jandarmeriei trebuia să demită conducerea jandarmeriei. Mai ales că erau interimari, însuși faptul că ții conducătorii jandarmeriei interimari arată că de fapt tu vrei sa ai un control poltic asupra lor”, a spus președintele PNL, Ludovic Orban, în emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

Acesta crede că premierul Viorica Dăncilă ar fi trebuit să demită atât ministrul de Interne cât și prefectul Capitalei. Întrebat de unde crede că a venit ordinul de reprimare a manifestației din Piața Victoriei, Orban a răspuns: „De la Dragnea direct. N-am nici cea mai mică îndoială. El s-a și autodenunțat, a avut cu o zi înainte de manifestație o emisiune unde a spus de violențe, că forțele de ordine știu ce au de facut, sunt foarte multe elemente din declarațiile lui care-l incriminează”. 

Orban a afirmat că nu mai are încredere în jandarmerie, atâta vreme cât „e condusă de oamenii lui Dragnea”. „Jandarmeria care de când a fost înființată până azi a avut puține momente de derapaj de la prevederile legale, a călcat în picioare legea. S-a văzut clar. Nu aveau voie să atace oameni pașnici, obligația lor era sa extragă elementele violente din mulțime lucru pe care nu l-au făcut”.

Emisiunea „În fața ta” este difuzată sâmbăta și duminica la Digi24, de la miezul nopții. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Mihaela check icon
  Ludovic Orban nu e mai presus de Iohannis si aproape ca asteapta sa vada cum se joaca evenimentele, fara mare implicare din partea domniei sale. Are dreptate, insa cu ce ne ajuta pe noi asta? Ce face Orban pentru noi? Opozitia nu ar mai trebiu sa se numeasca asa, ci poate 'Conformitate' sau 'Conformozitie'. All such a big joke...doar ca nu prea cred sa rada cineva...
  • Like 0
 • Nu stiam ca avem o opozitie! Cateva partide care mirie si se mirie unul pe altul, da, avem, dar opozitie!? La ceva ce nu exista avem leader!?
  • Like 1
 • Este cât se poate de evident că acest ticalos, borfaș, trădător de țară, vânzător de țară, pușcăriabil, numitul dragnea, împreună cu șleahta de hoți notorii a dat ordinul de reprimare brutală a manifestanților. Sluga firea a încercat să împiedice adunarea, dar bestia dragnea a vrut să aibă loc pentru a o compromite și a "lecui" pe viitor opozanții, mai ales cei de afară, să se mai adune pentru pentru a-l contesta. S-a văzut clar ca jandarmii au provocat, in repetate rânduri, manifestanții. Așa zișii ultrași erau niste "pisicuțe". Aruncau cu peturi goale in jandarmi. Abia spre final, după repetate împroșcări cu gaze, lovituri cu tonfele, simulări de intrare in forță in masa de manifestanți, au început și aceștia sa arunce cu pietre. Despre cocteiluri Molotov nici vorba. Nici măcar a3 sau rtv nu au avut imagini cu așa ceva. Dacă ar fi existat in realitate nu ar fi pregetat să le arate până !a exasperare. Ar fi fost o " fericire" pentru ei și pentru reprimatori. S-a văzut clar din "cuvântările" lui dragnea, anterioare zilei de 10 august, din circul cu "adevărații organizatori" ai meeting-ului și apoi din comportamentul jandarmilor in ziua adunării că s-a urmărit reprimarea violentă. Au oprit trenurile pentru a nu ajunge mai mulți în piață. Ar fi devenit o mare problemă pentru jandarmi dacă ar fi fost 2,3,4 sute de mii sau mai mulți. Ar fi fost copleșiți numeric și nu și-ar mai fi putut face "datoria". Au interzis oprirea metroului in piață Victoriei, au blocat accesul persoane!or pe străzile adiacente. Totul a fos făcut după un plan, bine pus la punct, al " autorităților ", slugile umile și proaste ale hoților ce au pus mâna pe putere și care vor să-și instaureze dictatura. Acum prinde curaj avortonul bubos slugărel toader și împiedică ancheta împotriva jandarmeriei. De frică, mai devreme sau mai târziu s-ar ajunge la dragnea, tariceanu, c.dan și toți ceilalți. Numai un cretin, sau un complice al celor numiți, nu pricepe ce au putut vedea și auzi cu propriile simțuri.
  • Like 5
 • Corina check icon
  Ludovic Orban are dreptate și acum.
  • Like 4


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult