Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Ludovic Orban: Ordinul de reprimare a manifestației a venit de la Dragnea direct

Protest - 10 august - seara - Dan Mihai Balanescu

(Foto: Dan Mihai Bălănescu)

„Dvs. vă imginați ca minstrul de Interne a stat până la 3 dimineața în minister și s-a uitat la tv să vadă ce se întâmplă în piață? Asta n-o crede nimeni. Este o bazaconie. Lucrurile se văd și din anumite decizii, că există o vinovăție și că vinovăția e strict la nivelul decizitional. Orice ministru de Interne care n-ar fi fost implicat în reprimarea brutală și în acțiunea jandarmeriei trebuia să demită conducerea jandarmeriei. Mai ales că erau interimari, însuși faptul că ții conducătorii jandarmeriei interimari arată că de fapt tu vrei sa ai un control poltic asupra lor”, a spus președintele PNL, Ludovic Orban, în emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

Acesta crede că premierul Viorica Dăncilă ar fi trebuit să demită atât ministrul de Interne cât și prefectul Capitalei. Întrebat de unde crede că a venit ordinul de reprimare a manifestației din Piața Victoriei, Orban a răspuns: „De la Dragnea direct. N-am nici cea mai mică îndoială. El s-a și autodenunțat, a avut cu o zi înainte de manifestație o emisiune unde a spus de violențe, că forțele de ordine știu ce au de facut, sunt foarte multe elemente din declarațiile lui care-l incriminează”. 

Orban a afirmat că nu mai are încredere în jandarmerie, atâta vreme cât „e condusă de oamenii lui Dragnea”. „Jandarmeria care de când a fost înființată până azi a avut puține momente de derapaj de la prevederile legale, a călcat în picioare legea. S-a văzut clar. Nu aveau voie să atace oameni pașnici, obligația lor era sa extragă elementele violente din mulțime lucru pe care nu l-au făcut”.

Emisiunea „În fața ta” este difuzată sâmbăta și duminica la Digi24, de la miezul nopții. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Mihaela check icon
  Ludovic Orban nu e mai presus de Iohannis si aproape ca asteapta sa vada cum se joaca evenimentele, fara mare implicare din partea domniei sale. Are dreptate, insa cu ce ne ajuta pe noi asta? Ce face Orban pentru noi? Opozitia nu ar mai trebiu sa se numeasca asa, ci poate 'Conformitate' sau 'Conformozitie'. All such a big joke...doar ca nu prea cred sa rada cineva...
  • Like 0
 • Nu stiam ca avem o opozitie! Cateva partide care mirie si se mirie unul pe altul, da, avem, dar opozitie!? La ceva ce nu exista avem leader!?
  • Like 1
 • Este cât se poate de evident că acest ticalos, borfaș, trădător de țară, vânzător de țară, pușcăriabil, numitul dragnea, împreună cu șleahta de hoți notorii a dat ordinul de reprimare brutală a manifestanților. Sluga firea a încercat să împiedice adunarea, dar bestia dragnea a vrut să aibă loc pentru a o compromite și a "lecui" pe viitor opozanții, mai ales cei de afară, să se mai adune pentru pentru a-l contesta. S-a văzut clar ca jandarmii au provocat, in repetate rânduri, manifestanții. Așa zișii ultrași erau niste "pisicuțe". Aruncau cu peturi goale in jandarmi. Abia spre final, după repetate împroșcări cu gaze, lovituri cu tonfele, simulări de intrare in forță in masa de manifestanți, au început și aceștia sa arunce cu pietre. Despre cocteiluri Molotov nici vorba. Nici măcar a3 sau rtv nu au avut imagini cu așa ceva. Dacă ar fi existat in realitate nu ar fi pregetat să le arate până !a exasperare. Ar fi fost o " fericire" pentru ei și pentru reprimatori. S-a văzut clar din "cuvântările" lui dragnea, anterioare zilei de 10 august, din circul cu "adevărații organizatori" ai meeting-ului și apoi din comportamentul jandarmilor in ziua adunării că s-a urmărit reprimarea violentă. Au oprit trenurile pentru a nu ajunge mai mulți în piață. Ar fi devenit o mare problemă pentru jandarmi dacă ar fi fost 2,3,4 sute de mii sau mai mulți. Ar fi fost copleșiți numeric și nu și-ar mai fi putut face "datoria". Au interzis oprirea metroului in piață Victoriei, au blocat accesul persoane!or pe străzile adiacente. Totul a fos făcut după un plan, bine pus la punct, al " autorităților ", slugile umile și proaste ale hoților ce au pus mâna pe putere și care vor să-și instaureze dictatura. Acum prinde curaj avortonul bubos slugărel toader și împiedică ancheta împotriva jandarmeriei. De frică, mai devreme sau mai târziu s-ar ajunge la dragnea, tariceanu, c.dan și toți ceilalți. Numai un cretin, sau un complice al celor numiți, nu pricepe ce au putut vedea și auzi cu propriile simțuri.
  • Like 5
 • Corina check icon
  Ludovic Orban are dreptate și acum.
  • Like 4


Îți recomandăm

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult

Emil Hurezeanu

„Altă soluție nu mai e. Nu avem încotro. trebuie să recurgem la cele mai bune strategii pentru obținerea acestor bani și, mai ales, pentru folosirea lor”, spune Emil Hurezeanu. (Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu)

Citește mai mult

Meat-up

În vara lui 2018, Paul Petri şi Vio Nechiti și-au deschis un restaurant de burgeri în Cluj, după ce și-au cultivat și antrenat pasiunea pentru gătit în bucătăria unui restaurant de 4 stele din Anglia.

Citește mai mult

Teodosie împărtășind

ÎPS Teodosie, fost Snagoveanul, actualmente Tomitanul, s-a eliberat de sub dictatura distanțării sociale și a împărtășit mai mulți copii, cu aceeași linguriță. Un gest de sfidare față de autorități, de nesupunere și de declarare a autonomiei sale de ierarh. Patriarhia însăși a găsit acțiunea ÎPS-ului de la malul mării „ostentativă” și a recomandat respectarea legilor țării.

Citește mai mult

Bright Sky - Oana Pellea

„Femeile aflate în situații abuzive au fost prinse într-o cușcă cu lei. Forțate să rămână în domiciliu alături de un partener agresiv, nu li s-a oferit posibilitatea de a pleca mai departe de în jurul blocurilor”, spune Simona Voicescu, directoarea executivă a Asociației Necuvinte, care oferă sprijin victimelor abuzurilor domestice.

Citește mai mult