Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de trei ani. De astăzi vă invităm să ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră, dar și să testați viitorul tehnologiei, implementăm conversația vocală direct în browser, apăsând pe butonul de microfon poți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Manifestanții anti-PSD de la mitingurile de campanie ar putea fi anchetați

Carmen Dan - Foto FB

(Foto: Facebook/Carmen Dan)

Structurile Ministerului de Interne studiază filmările de la mitingurile anti-PSD de săptămâna trecută de la Iași și Galați pentru a sesiza Parchetul, în cazul în care sunt identificate fapte penale. 

„În acest moment, structurile de poliţie şi structurile de jandarmerie, cele care au intervenit, fac o evaluare serioasă, vizualizează imagini şi identifică persoane pentru a putea face ceea ce dispune inclusiv codul penal. Vor face demersul legal de a se sesiza din oficiu, de a sesiza parchetul competent deoarece cred că este evident pentru toată lumea că au depăşit planul contravenţional şi au trecut în cel penal. Vreau să vă asigur, în acelaşi timp, că Jandarmeria Română va permite oricărui partid politic să îşi desfăşoare campania electorală, în limitele legii ", a declarat ministrul de Interne Carmen Dan, într-o conferință de presă la Oradea, potrivit Agerpres.

Carmen Dan a precizat că în această campanie electorală sunt partide şi formaţiuni politice care susţin, „de ochii lumii, valorile democratice”, dar care „fac un joc deloc corect, prin care încearcă limitarea dreptului de exprimare al altora, încurajând, în mod evident, violenţa verbală".

„Eu vreau să fac un apel, să conştientizeze cei care gândesc că în acest fel se pot manifesta, că de la violenţă verbală la violenţă fizică este doar un pas, iar noi nu avem de gând, sub nicio formă, să încurajăm sub nicio formă lucrul acesta", a mai spus ministrul de Interne.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • "în această campanie electorală sunt partide şi formaţiuni politice care susţin, „de ochii lumii, valorile democratice”, dar care „fac un joc deloc corect, prin care încearcă limitarea dreptului de exprimare al altora, încurajând, în mod evident, violenţa verbală". Binenteles doamna Ministru! E vorba de PSD. Va multumim ca ati aratat si pe aceasta cale ca stiti ce soi de partid v-a pus scaunul de ministru sub cur. Scuzati expresia scaun de ministru!
  • Like 1
 • Ada check icon
  ,,că de la violenţă verbală la violenţă fizică este doar un pas," - este doar un pretext pt a da frau liber jandarmeriei.
  violenta verbala ? -zau ?
  Dar cine a inceput violenta verbala ? Cine a inceput cu etichetele ? Sau nu se mai recunoaste acuma ?
  Dar sa fie dusi oameni cu autocarele sau elevi de la scoala ( minori ) sa sustina un partid cum se numeste ?
  Oare cum se numeste faptul ca politia nu isi face treaba pt care este platita ? Cum se numeste cand politia nu reuseste sa prinda hoti si talhari ?
  Cum se numeste cand din structurile MAI o persoana ameninta o jurnalista si nimeni nu stie nimic ? Cum se numeste cand oamenii se mobilizeaza sa prinda hoti, violatori, pedofili ?
  Pe acel partid il deranjeaza ca este numit asa cum este el cu adevarat. Asta este toata problema. Adevarul deranjeaza mai ales daca este spus in gura mare.
  • Like 2
 • dan check icon
  Eu zic sa fie trimisi la canal , judecati de tribunalul poporului condus de Nicolicea si transmisia sa fie facuta de antena 3.
  Lasand gluma poate se gaseste careva sa o ia pe individa asta odioasa si sa o bage dupa gratii pentru ca acolo ii e locul dupa ce a facut in 10 august.
  • Like 7
 • Să fie rezolvat intii dosarul 10 august în care este principalul vinovat în calitate de ministru de interne și dacă scapă să se mai gindească dacă face sau nu acuzații.
  • Like 7
 • La capitolul "cit de nesimtita pot sa fiu" , Carmen Dan ridica stacheta cu fiecare aparitie publica. Cum s-o simti Carmen Dan, cind face ce face si dupa aia spune ce spune ?
  Pe astia ar fi foarte interesant sa-i pui la detectorul de minciuni , sa le vezi reactiile din punct de vedere psihiatric .
  Carmen Dan este Dragnea cu pasarica . O femeie devotata trup si suflet intereselor Romaniei care se lupta cu niste pericole vazute numai de dinsa.
  Duamna are exact mentalitatea hotilor de buzunare din anii 90' , ii prindeai cu mina la portofel si dupa aia luai si bataie, ca i-ai jignit cind ai inceput sa strigi hotii.
  • Like 8
  • @ Radu Bogdan
   Pai si dragnea este carmen cu pasarele. Multe. Prea multe.
   • Like 4
  • @ Iron Spike
   Si foarte tinere , dar sa-mi fie cu iertare e barbat frumos si mai ales sanatos ,dupa cum cu modestie s-a autodescris: " Eu sunt crescut sanatos, nu sunt facut in eprubeta."
   Numai sa nu ni-l omoare asasinii de la Hilton ...
   • Like 3
  • @ Iron Spike
   Si foarte tinere , dar sa-mi fie cu iertare e barbat frumos si mai ales sanatos ,dupa cum cu modestie s-a autodescris: " Eu sunt crescut sanatos, nu sunt facut in eprubeta."
   Numai sa nu ni-l omoare asasinii de la Hilton ...
   • Like 0

Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Speranța Farcă

„Părinții sunt foarte angoasați, aud peste tot că copilul lui cutare face așa, copilul lui cutare face așa. Și se gândesc că ei nu oferă același start copilului lor, care va intra în competiție cu acei copii care au făcut toate acele cursuri. Gândim educația și viața ca pe o competiție”, spune Speranța Farca.

Citește mai mult

Șezlonguri în apă la Marea Neagră

Este o adevărată luptă între turişti pentru a prinde cel mai apropiat pat de plajă lângă apă deşi nu stau prea mult pe sezlong şi apoi tot ei se plâng că nu au soare pentru a se bronza din cauza umbrelelor extrem de apropiate.

Citește mai mult

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult