Sari la continut
alt

Violeta Cincucheck icon

 Jurnalist. 20 de ani de radio. Radio HIT Iași, BBC România, Europa FM și RFI Romania.


Articole publicate check icon

Stefan Mandachi - iunie

„Le spun tuturor să poarte mască în spatiile închise. Să se dezinfecteze urgent, să se spele pe mâini. Există virusul și nu avem de ales. Cei care nu respectă regulile să li se aplice sancțiuni severe!!!" - este apelul lansat în Republica.ro de omul de afaceri Ștefan Mandachi. (Foto Facebook Ștefan Mandachi)

Citește mai mult

Pofta focului

Ai mâncat „Zacuscă pătimașă” la cină? Ai dat cu „Magiunaș de prune” pe pâine? Mergi la grătar? Nu uita „Vraja busuiocului” și „Sos la flacără”! Sunt doar câteva din produsele marca Pofta Focului din Iași!

Citește mai mult

Spital Suceava - Covid

De la 2000 de cazuri de coronavirus în sus, România intră în scenariul 4 al pandemiei, iar autoritățile au la dispoziție soluția carantinării unor orașe sau regiuni întregi. În Nordul țării, Suceava a devenit un focar epidemiologic, iar vecinii de la Iași cer izolarea sucevenilor, pentru a nu răspândi virusul în toată regiunea de nord-est a Moldovei.

Citește mai mult

Praznuirea mortilor Iasi

Ce au făcut preoții? Și-au privit turma și au vorbit despre măsurile de prevenție. Credincioșilor care stăteau umăr lîngă umăr le-au spus să stea în casă… să păstreze distanța. Să faci ce spune popa, nu ce face popa. (Foto: Dragoș Pascaneanu)

Citește mai mult

Medic pneumolog

„Cea mai mare presiune este din cauza pacienților și aparținătorilor, care nu vor să respecte măsurile de carantină. Ei insistă să vină și să se înghesuie în fața unităților medicale. Nu pot să zic că a crescut în mod deosebit, dar nu a scăzut. Din păcate, oamenii nu înțeleg că trebuie să respecte acea distanță și că trebuie să vină la spital doar dacă le este pusă viața în pericol. Avem mulți pacienți care vin doar pentru a face un control”, spune medicul.

Citește mai mult