Sari la continut
alt

Violeta Cincucheck icon

 Jurnalist. 20 de ani de radio. Radio HIT Iași, BBC România, Europa FM și RFI Romania.


Articole publicate check icon

Bojdeuca lui Creangă

Poate o fi totul ca la carte, dar lipsește ceva sau altceva e prea mult. Renovare sau restaurare? Trebuiau să lucească toate? Parcă erau mai rotunjite colțurile acoperișului. Pridvorul e ca din reclame. Dacă o decupez din decor și îmi uit memoria nu mai e Bojdeuca. E o casa ca oricare alta. Ceva insesizabil și prețios s-a pierdut. Îmi amintesc centrul istoric al Varșoviei reconstruit în întregime. Ei de ce au putut să construiască ceva nou care sa para decupat din trecut? (Fotografii de Violeta Cincu)

Citește mai mult

Theodor Bulacovschi

Șeful de promoție de la Colegiul Național „Costache Negruzzi", Theodor Bulacovschi, este somat de Universitatea din Pennsylvania să trimită foile matricole. A aplicat la 25 de universități din SUA, iar zece dintre ele l-au acceptat. Alte șase l-au anunțat că este pe lista de așteptare.

Citește mai mult

Mihai Chiper

Cercetătorul Mihai Chiper declară că i se pare revoltător că, atunci când au prilejul, guvernele și instituțiile centrale nu pariază nicicum pe Moldova. „Orice proiect ar fi, mai ales de importanță strategică, nu este de conceput că poate fi amplasat în Moldova.

Citește mai mult

A7 - Autostrada Moldovei

Pro Infrastructura a anunțat că UMB va construi și cele trei loturi ale Autostrăzii Bacău – Pașcani de pe A7 – Autostrada Moldovei. Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor a respins, pe fond, toate cele trei contestații pe care le-a depus Danlin la începutul anului.

Citește mai mult

Coloana de tiruri

Autostrada internetului nu e suficientă pentru Moldova. „Doar cu bruma asta de prosperitate poți să asiguri un confort de dezvoltare și de rămânere acasă unui public țintă relativ redus. IT-iști sunt 20.000. Ce facem cu restul patru, cinci milioane care populează această regiune a Moldovei?”, se întreabă retoric economistul Dan Chirleșan. (Foto: Inquam Photos)

Citește mai mult

Sediul UMB Adjud

„Eu cred că a fost și o ambiție personală a lui Dorinel Umbrărescu să construiască el Autostrada Moldovei” - activistul ieșean Adrian Covăsnianu, fost secretar de stat la Ministerul Transporturilor.

Citește mai mult

Teodor Corban

Ora 3 dimineața. Marți 17 ianuarie 2023. Ioana Natalia Corban, fiica cunoscutului actor Teo Corban anunță decesul tatălui său, marele actor Teo Corban: „Teo, Tata, Bunicu a primit ultimul rol, viața veșnică.” Foto Facebook Teodor Corban

Citește mai mult