Sari la continut
alt

Violeta Cincucheck icon

 Jurnalist. 20 de ani de radio. Radio HIT Iași, BBC România, Europa FM și RFI Romania.


Articole publicate check icon

Bogdan Tănasă

„Sunt puține locuri de muncă, iar acești oameni nu sunt încurajați să-și găsească de lucru, să învețe o meserie nouă, să fie îndrumați de cineva. Sunt așa proiecte pe hârtie, frumoase toate. Dar practica este alta. Noi și pe mămici le îndemnăm să își câștige propriul lor venit, să aibă propriul lor salariu, să aibă grijă de copii. Plus că acești copii o să vadă acasă că și mama și tata muncesc", crede Bogdan Tănasă. Foto: Facebook Bogdan Tănasă

Citește mai mult

Liviu Maha

„Eu n-aș vrea să fiu rectorul unei universități în care un potențial contracandidat la rectorat, peste 5 ani, dacă mă voi gândi să candidez, să se teamă să candideze. Cu alte cuvinte, acesta e lucrul cel mai important. M-a marcat de la început câți colegi, din solidaritate, din prietenie, m-au avertizat totuși: chiar vrei să candidezi? Nu ți-e frică?”, a spus Liviu Maha într-un interviu pentru Republica.

Citește mai mult

Bojdeuca lui Creangă

Poate o fi totul ca la carte, dar lipsește ceva sau altceva e prea mult. Renovare sau restaurare? Trebuiau să lucească toate? Parcă erau mai rotunjite colțurile acoperișului. Pridvorul e ca din reclame. Dacă o decupez din decor și îmi uit memoria nu mai e Bojdeuca. E o casa ca oricare alta. Ceva insesizabil și prețios s-a pierdut. Îmi amintesc centrul istoric al Varșoviei reconstruit în întregime. Ei de ce au putut să construiască ceva nou care sa para decupat din trecut? (Fotografii de Violeta Cincu)

Citește mai mult

Theodor Bulacovschi

Șeful de promoție de la Colegiul Național „Costache Negruzzi", Theodor Bulacovschi, este somat de Universitatea din Pennsylvania să trimită foile matricole. A aplicat la 25 de universități din SUA, iar zece dintre ele l-au acceptat. Alte șase l-au anunțat că este pe lista de așteptare.

Citește mai mult

Mihai Chiper

Cercetătorul Mihai Chiper declară că i se pare revoltător că, atunci când au prilejul, guvernele și instituțiile centrale nu pariază nicicum pe Moldova. „Orice proiect ar fi, mai ales de importanță strategică, nu este de conceput că poate fi amplasat în Moldova.

Citește mai mult

A7 - Autostrada Moldovei

Pro Infrastructura a anunțat că UMB va construi și cele trei loturi ale Autostrăzii Bacău – Pașcani de pe A7 – Autostrada Moldovei. Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor a respins, pe fond, toate cele trei contestații pe care le-a depus Danlin la începutul anului.

Citește mai mult

Coloana de tiruri

Autostrada internetului nu e suficientă pentru Moldova. „Doar cu bruma asta de prosperitate poți să asiguri un confort de dezvoltare și de rămânere acasă unui public țintă relativ redus. IT-iști sunt 20.000. Ce facem cu restul patru, cinci milioane care populează această regiune a Moldovei?”, se întreabă retoric economistul Dan Chirleșan. (Foto: Inquam Photos)

Citește mai mult